Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: «Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ»


Σε μία προκλητική κίνηση προέβη η Τουρκία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.
Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!
Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «ΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ»


Συνάντηση με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Ελληνικής Χαλυβουργίας «Η Ενότητα», τους νομικούς συμβούλους του και απολυμένους, είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ρουπακιώτης, με δήλωση του, εξέφρασε την αντίθεσή του, στις απολύσεις των έξι εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που έγιναν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για αναστολή της απεργίας τους, με την επίκληση προϋποβολής μήνυσης, χωρίς καταβολή αποζημίωσης και για όποιον από τους απολυθέντες προστατεύεται από τον ν.1264/82, χωρίς προηγούμενη προσφυγή στο άρθρο 15 του νόμου αυτού.
«Πέραν του ότι οι απολύσεις αυτές θα ελεγχθούν από τα δικαστήρια για τη νομιμότητά τους, είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν υπηρετούν το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας, που πρέπει να υπάρχει στον χώρο του εργοστασίου μετά την αναστολή της απεργίας, αλλά, αντιθέτως, επιτείνουν την ένταση, παρεμποδίζουν την άσκηση του δικαιώματος εργασίας, δημιουργώντας έτσι πολλαπλά προβλήματα σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους», δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο "θάνατος του εμποράκου" - Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις απο τις αρχές του 2011


- Σχεδόν άλλες τόσες κινδυνεύουν να κλείσουν μέσα στο 2012
- Μία στις 2 επιχειρήσεις δυσκολεύεται να καταβάλλει έγκαιρα μισθούς υπαλλήλων
- Δεκάδες κλειστά καταστήματα στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας
- Φόβοι οτι τον επόμενο χρόνο θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας

Δεκάδες είναι τα καταστήματα που καθημερινά κατεβάζουν ρολά σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ, απο τις αρχές του 2011 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ υπάρχουν φόβοι οτι μέρχι το τέλος του 2012 άλλες 67.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν.
Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ.
Ολοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Πιέσεις μέσω απόφασης της ΓΣ του ΟΗΕ

Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες, που στηρίζουν ανοιχτά τους ένοπλους της αντιπολίτευσης, επιδιώκουν τη μονομερή καταδίκη του Ασαντ, προκαλώντας την αντίδραση Ρωσίας και Κίνας
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Νέο ψήφισμα που απαιτεί την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, την επιβολή κυρώσεων από τα κράτη - μέλη των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, κατηγορώντας παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας για «αποτυχία» να προχωρήσει στην επιβολή «λύσης» στη συριακή κρίση, υιοθετήθηκε χτες το απόγευμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με 133 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 31 αποχές. Η απόφαση, μη δεσμευτικού, «συμβολικού χαρακτήρα», έχει στόχο τη μεγαλύτερη κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Ρωσία και την Κίνα, που για τους δικούς τους λόγους αντιτίθενται σε μία ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ρωσία: Στέλνει στολίσκο με πεζοναύτες στην Ταρσό της Συρίας


Τα πλοία θα φτάσουν στο λιμάνι στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης

Ρώσοι πεζοναύτες κατά την διάρκεια πρόσφατης ασκησης στην Βαλτική. Τα θερμά νερά της Μεσογείου - και της Ταρσού - τους περιμένουν (REUTERS/Alexander Demianchuk)
Η Μόσχα στέλνει τρία μεγάλα αποβατικά σκάφη, φορτωμένα με πεζοναύτες στη ρωσική βάση στο λιμάνι της συριακής πόλης της Ταρσού, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται ανώτατες στρατιωτικές πηγές. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε κάθε πλοίο θα επιβαίνουν έως και 120 πεζοναύτες και ότι τα πλοία, τα οποία βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο, θα φτάσουν στην Ταρσό «στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».
Η πηγή αναφέρει ακόμη ότι αποστολή των πλοίων είναι ο ανεφοδιασμός με καύσιμα και προμήθειες των πλωτών εγκαταστάσεων συντήρησης και επισκευής πλοίων, μέσα στο λιμάνι της Ταρσού, όπου απασχολείται προσωπικό περίπου 100 ατόμων, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Βρετανία: Καταδικάστηκαν γονείς από το Πακιστάν για την δολοφονία της κόρης τους


Ο σκοταδισμός και η εγκληματικότητα σε ταυτιση με την πίστη   στον κοινό Θεό Ιουδαίων, Χριστιανών, Μουσουλμάνων.ΓΖ

   Σε 25ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από βρετανικό δικαστήριο ένα ζευγάρι πακιστανικής καταγωγής, επειδή σκότωσε πριν εννέα χρόνια την 17χρονη κόρη του, διότι δεν ενέκρινε τον «δυτικό» τρόπο ζωής της. Τα αποκαλούμενα «εγκλήματα τιμής» με θύματα γυναίκες είναι σύνηθες φαινόμενο σε μουσουλμανικές χώρες.
Το δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή τον Ιφτιχάρ Άχμεντ, 52 ετών, και τη σύζυγό του Φαρζάνα, 49 ετών, καθώς τους έκρινε ένοχους για τη δολοφονία της κόρης τους Σαφιλέα τον Σεπτέμβριο του 2003.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι δολοφόνησε την κόρη του επειδή αρνούταν να παντρευτεί στο Πακιστάν. Η Σαφιλέα είχε ζητήσει καταφύγιο στις κοινωνικές υπηρεσίες επτά μήνες προτού δολοφονηθεί, όταν οι γονείς της π

Παραδοχή της παράδοσης των Ναυπηγείων στη λεηλασία των πολυεθνικών


Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Η επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, η σημερινή όπως και οι προηγούμενες, έχει παραδώσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις ορέξεις του πολυεθνικού κεφαλαίου που λυμαίνεται διεθνώς το χώρο, με αποτέλεσμα μαζί με την εγκατάλειψη των εργαζομένων σε αυτά και την εγκατάλειψη, τη φθορά και την απαξίωση των ακριβοπληρωμένων υποβρυχίων, που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό και βρίσκονται επί της «ναυπηγικής κλίνης», ήρθε χθες από τηνδιυπουργική σύσκεψη των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων (Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης) για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, στη σύσκεψη μετείχαν και οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του σωματείου εργαζομένων. Πάντως, για την επόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα έχει οριστεί νέα σύσκεψη με την συμμετοχή και των τριών αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης.