Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Απαντήσεις σε στερεότυπες ερωτήσεις..



Η φωτογραφία είναι από http://oapatris.wordpress.com/

«Οι μετανάστες μας ρίχνουν τα μεροκάματα. Μας παίρνουν τις δουλειές!»
Αν οι μετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα και μας παίρνουν τις δουλειές, πώς δικαιολογούνται οι εξαγγελίες για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στον οποίο δεν εργάζονται μετανάστες; Γιατί υπάρχουν άνεργοι γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, κλάδοι στους οποίους η παρουσία μεταναστών είναι ανύπαρκτη; Και δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα: οι μετανάστες πλουτίζουν εις βάρος μας; Οι μετανάστες μας ζητάνε κάθε πρωί επίμονα το νοίκι; Οι μετανάστες μας κόβουν τους μισθούς και μας απολύουν; Οι μετανάστες διαλύουν τις συγκοινωνίες και εξαφανίζουν τις συντάξεις;
«Οι μετανάστες είναι πολλοί. Δεν τους σηκώνει η χώρα!»
Φαίνεται όμως πως και οι ντόπιοι “είμαστε πολλοί” και η “χώρα δεν μας σηκώνει”! Τα αφεντικά μας μετρούν, μας ξαναμετρούν και όλο και περισσεύουμε. Με τις μαζικές απολύσεις, την περικοπή επιδομάτων για τους ανέργους, τις έγκυες γυναίκες κ.ο.κ. δείχνουν έμπρακτα πώς θα ξεφορτωθούν το βάρος (ναι, εμείς είμαστε αυτοί). Κι αν οι μετανάστες είναι σήμερα αυτοί που “δεν χωράνε” οδηγούμενοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια, αύριο θα είναι οι άνεργοι, οι άποροι, οι γυναίκες, οι άστεγοι. Οπότε για το οικονομικό σύστημα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, όλοι περισσεύουμε.

Γιατί πουλάνε την ΑΓΡΟΤΙΚΗ...

Του Μάκη Γιομπαζολιά. www.giobazolias.gr.

Καθαρές κουβέντες, με βάση στοιχεία που έχουμε και στα οποία δεκτός κάθε αντίλογος, σχετικά με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας:
Η ΑΤΕ είναι, αντικειμενικά και κόντρα σε όσα λέγονται, παρά τα αναμφίβολα προβλήματά της, σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τις περιβόητες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Και όμως πωλείται…
Να ξέρουν οι πολίτες, ότι η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή η κεφαλαιακή ενίσχυσή τους, με ευρωπαϊκά χρήματα, που όμως προστίθενται στο χρέος της χώρας, δηλαδή σε όλους τους Έλληνες, αφορά μόνο την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Αλλά όχι την Αγροτική. Η οποία έτσι πωλείται, ως προβληματική, σε μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία ενισχύεται με την ανακεφαλαιοποίηση, για μην είναι προβληματική..

Το Μνημόνιο ‘στραγγαλίζει’ τον κόσμο…


Από τον Βαγγέλη Λιακόγκονα

Εύθραυστη, αισθαντική, μοναδική ερμηνεύτρια, αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένη γυναίκα!










Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με τον πιο αναγνωρίσιμο όσο και μετέωρο λυγμό στη φωνή, με δασκάλες τη Μαρίκα Νίνου και την Τζένη Βάνου και «μεγάλη άρκτο» στο ταξίδι της τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, παραμένει πολίτης με κεφαλαίο «Π» και διαχρονική ψηφοφόρος της Αριστεράς!
Πιστεύει βαθιά ότι το Μνημόνιο «στραγγαλίζει» τον κόσμο και δεν οδηγεί πουθενά, χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ελπίδα όπως κάποτε το ΠΑΣΟΚ», και εκφράζει την ευχή να τη σκαπουλάρουμε από τη χρεοκοπία με τη συνδρομή του Φρανσουά Ολάντ και του Μάριο Μόντι.

Ποιος φταίει, όμως, για όλα αυτά;

Αυστραλία 2012: Οι Έλληνες «λαθρομετανάστες»



12.000 Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία είναι πλέον υπό επιτήρηση όπως οι Αφγανοί και οι Ινδοί.
«Σε συνέντευξή του στα “Χανιώτικα Νέα” ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσης Μελβούρνης. Α. Τσουρδαλάκης, ανέφερε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο 12.500 χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταναστεύσει επίσημα στην Αυστραλία. Όμως προειδοποιεί πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Έλληνες, μιας και είναι πλέον υπό επιτήρηση, στον ίδιο βαθμό με τους… Αφγανούς και τους Ινδούς:
«Δυστυχώς, το Τμήμα Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει βάλει την Ελλάδα στον πιο υψηλό κώδικα παρακολούθησης (code 1) περί πρόσβασης μεταναστών. Εκεί έχουμε φτάσει, δυστυχώς. Δηλαδή περνάνε τους Ελληνες μετανάστες από ‘μεγάλο κόσκινο’. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, το διαπραγματευτήκαμε με τον υπουργό και καταφέραμε τουλάχιστον να μην τους κακομεταχειρίζονται όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο.

Β. ΦΑΪΜΑΝ: ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα είχε για όλες τις χώρες μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είχε προειδοποιήσει σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, την περασμένη εβδομάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.
Συμπλήρωσε δε ότι η λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη «δεν είναι, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ορισμένοι, η φθηνότερη, η ευνοϊκότερη και η καλύτερη, αλλά, τουναντίον, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες», και πως υπάρχουν πράγματα στη ζωή που κάποιος απεύχεται και τούτο (η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη) είναι ένα από αυτά.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο Αυστριακός καγκελάριος προφανώς θέλησε να καταγγείλει τους ισχυρισμούς του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έπαψε πλέον να «τρομοκρατεί», όπως επίσης και τη μόνιμη προτροπή του Ρέσλερ για την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ.

ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Το Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια με πληθυσμό 210.000 κατοίκους, υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 9, για την προστασία από τους πιστωτές.
Η αίτηση έγινε από το δήμαρχο της πόλης και το δημοτικό συμβούλιο.
Σκοπός της αίτησης είναι το πάγωμα των νομικών απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι την άρση του καθεστώτος χρεοκοπίας.
Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός πως πρόκειται για την τρίτη σε σειρά πόλη της Καλιφόρνια από τον Ιούνιο, που υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 9, μετά από τις πόλεις Στόκτον και Μάμοθ Λέικς.
Επιπλέον υπάρχουν πολλές ακόμα στην πολιτεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του δημοτικού συμβουλίου το έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού της πόλης αναμένεται να υπερβεί τα 45 εκ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας του χρέους για παροχή συντάξεων, που ανέρχεται σε 195 εκ., για ιατροφαρμακευτικές παροχές σε συνταξιούχους (61 εκ. δολάρια) και μισθούς και εργασιακά επιδόματα (40 εκ. δολάρια).

Σουδάν: Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία


Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε μία γυναίκα στο Σουδάν με την κατηγορία της μοιχείας. Η 23χρονη Laila Ibrahim Issa Jamool κρατείται στη φυλακή μαζί με το 6 μηνών παιδί της. Όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές είναι δεύτερη παρόμοια καταδίκη τους τελευταίους μήνες που αποφασίζεται στη χώρα.
Όπως αναφέρεται στους New York Times, ο πρόεδρος της χώρας Omar Hassan al-Bashir ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το Σουδάν υιοθετεί «100% ισλαμικό Σύνταγμα», προκαλώντας έντονες ανησυχίες για εφαρμογή αυστηρού ισλαμικού νόμου.
Η Laila Ibrahim Issa Jamool καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας στις 10 Ιουλίου από δικαστήριο στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, χωρίς ωστόσο να έχει νομική εκπροσώπηση.
Η «Strategic Initiative for Women in the Horn of Africa», οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών που δραστηριοποιείται στην περιοχή, χαρακτηρίζει την απόφαση αντισυνταγματική και έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρους, οι οποίοι έχουν ασκήσει έφεση.

Γερμανοί αστυνομικοί μέλη ρατσιστικής οργάνωσης παραμένουν στο Σώμα


Ένα ρατσιστικό σκάνδαλο ξετυλίγεται στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι δύο αστυνομικοί στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Οι δύο άντρες, ωστόσο, συνεχίζουν να εργάζονται ως αστυνομικοί, παρά τις αποκαλύψεις. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επιβεβαίωσε την Τετάρτη τις αναφορές ότι οι δύο αστυνομικοί ήταν μέλη μιας ομάδας με το όνομα «Ευρωπαίοι Λευκοί Ιππότες» της Κου Κλουξ Κλαν (EWK).
Πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν «έκπληκτοι» από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση, επισημαίνει το Spiegel On Line. Πώς γίνεται, αναρωτιούνται, «δημόσιοι υπάλληλοι, που ορκίζονται να προστατεύουν το σύνταγμα, να είναι μέλη μιας ρατσιστικής οργάνωσης;». H σχέση των δύο αστυνομικών με την οργάνωση πρωτοαποκαλύφθηκε στη διάρκεια έρευνας για τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση National Socialist Underground(NSU).

IL GIORNALE: ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ιταλική εφημερίδα Il Giornale στην Άγκελα Μέρκελ. Στο πρωτοσέλιδο της μάλιστα, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο “Το Τέταρτο Ράιχ” της Μέρκελ.
Κάτω από τον τίτλο η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία της κ. Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι και υπότιτλο, “Heil Angela”. Το μήνυμα σαφές.
Πρόκειται για δεξιά εφημερίδα που ανήκει στον αδερφό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απολυταρχική πολιτική της Μέρκελ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αρνείται να δώσει περισσότερο χώρο στην ΕΚΤ προκειμένου να δράσει αποτελεσματικά για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
“Από χθες η Ιταλία δεν είναι πλέον στην Ευρώπη, είναι στο Τέταρτο Ράιχ” γράφει ο αρχισυντάκτης, Αλεσάντρο Σαλούστι.
“Στο Τέταρτο Ράιχ ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους είχε επίσης και τον τίτλο του αυτοκράτορα της Ρώμης”, σημειώνει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και εξηγεί ότι οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και εκατομμύρια θάνατοι δεν στάθηκαν αρκετά για να σταματήσουν τις γερμανικές ηγεμονικές φιλοδοξίες των δύο προηγούμενων Ράιχ.