Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Στις 7 Αυγούστου, το πρακτορείο SME μεταδίδει με επικριτική διάθεση ότι πρόκειται για τη «σωτήρα του ευρώ». Διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας Markiza TV, η Bubeníková επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Η Bubeníková προτάθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος. Η τωρινή κυβέρνηση της Σλοβακίας, που εκλέχθηκε το Μάρτιο, ζητά τώρα την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup, «για λόγους ηθικής τάξης», όπως σημειώνει η εφημερίδα «Slovak Spectator».

Zero Black Thirty: Ταινία για τον Μπιν Λάντεν προκαλεί πολιτική κόντρα στις ΗΠΑ

Zero Black Thirty: Ταινία για τον Μπιν Λάντεν προκαλεί πολιτική κόντρα στις ΗΠΑΤο "Zero Black Thirty" είναι η νέα ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ, Κάθριν Μπίγκελοου. Όπως φαίνεται όμως, η κυκλοφορία της θα είναι κάτι παραπάνω από ένα κινηματογραφικό γεγονός, καθώς έχει προκαλέσει ήδη θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πριν καν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Τα πρώτα πλάνα του τρέιλερ της ταινίας, παρουσιάζουν το κυνήγι του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, πριν από την εκτέλεση του. Παρότι η ταινία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το "Zero Black Thirty" που θα προβληθεί τον Δεκέμβρη, χρησιμοποιείται στην ουσία σαν όπλο από την πλευρά του Ομπάμα, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, έδωσαν πρόσβαση στους παραγωγούς της ταινίας σε απόρρητα έγγραφα και στοιχεία.

Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξεις

Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξειςΤου Γιώργου Γάτου

Με την επιβολή κλιμακωτής εισφοράς 2% έως 15%, από το πρώτο ευρώ και σε όλες τις συντάξεις που μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες ήδη γίνονται παραμένουν πάνω από τα 700 ευρώ, σκοπεύει η κυβέρνηση να «καλύψει» τις ανάγκες χρηματοδότησης των Ταμείων και να «πιάσει» το στόχο της εξοικονόμησης 5 ? 5,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 ? 2014 από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «ψαλίδι» στα κοινωνικά ? προνοιακά επιδόματα. Αυτό προβλέπει το βασικό σενάριο των περικοπών που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Η», «κερδίζει έδαφος» στις... ασκήσεις «επί χάρτου» στις οποίες επιδίδονται τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να «κλειδώσουν» τις μειώσεις και τα ποσά τα οποία ζητούνται με όσο το δυνατό δίκαιο τρόπο και χωρίς να αυξηθούν τα ήδη «αυτόματα» αυξανόμενα (με βάση το νόμο Λοβέρδου ? Κουτρουμάνη) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Κανίβαλοι...

Καρτερός Θανάσης
Ποιο είναι το πιο πιασάρικο επιχείρημα του Δένδια για όσα γίνονται αυτή τη στιγμή με τον Ξένιο Δία του Σαμαρά; Τα εγκλήματα εις βάρος της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων με δράστες παράνομους μετανάστες. Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να θυμάσαι τα "ανθρώπινα δικαιώματα" μόνο όταν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, αλλά να μην θυμάσαι το δικαίωμα στη ζωή δεκάδων θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο, ακόμη και για λίγα ευρώ, λέει στην απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι παράνομοι μετανάστες έχουν μετατραπεί, σε σημαντικό ποσοστό τους, σε όργανα συμμοριών και συμμετέχουν σε κάθε είδους παραβατικές πράξεις, συμπληρώνει.
Δεν πρέπει να μας διαφύγει, ως ενδεικτικό για τις ιδέες που κρύβει το ελληνοπρεπές κρανίο του υπουργού, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών τίθενται στην ανακοίνωση εντός εισαγωγικών και ακριβώς απέναντι από τις δεκάδες χαμένες ζωές -αυτά φταίνε για τα εγκλήματα, είναι η εντύπωση που θέλει ο Δένδιας να μας μείνει. Όπως δεν πρέπει να μας διαφύγουν και τα μαθηματικά του: οι παράνομοι μετανάστες έχουν μετατραπεί σε σημαντικό ποσοστό σε όργανα συμμοριών κ.λπ. Τόσο σημαντικό ώστε να δικαιολογείται και καμιά σφαλιάρα παραπάνω ή το πογκρόμ εναντίον όλων -αυτή είναι η αριθμητική του Δένδια.

Σίμος Κεδίκογλου: Η λίστα του Spiegel πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ


Τίτλος τιμής να σε θεωρεί επικίνδυνο  το Spiegel !!!Γ.Ζ

Αντιπαράθεση κυβερνητικού εκπροσώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι η λίστα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους ευρωπαίους πολιτικούς, «θα πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι συμμερίζεται την άποψη του γερμανικού περιοδικού, χαρακτηρίζοντας «ντουέτο αντιευρωπαϊστών» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρκους Ζέντερ (υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας και Χριστιανοκοινωνιστή).
Ο Μάρκους Ζέντερ είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».
Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) και με την ίδια λογική μπήκε κι αυτός στη λίστα του Spiegel.

Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 70.000 δημόσιοι υπάλληλοιΤης Ελευθερίας Αρλαπάνου

Η κυβέρνηση ανοίγει και επισήμως τον «καυτό φάκελο» της εργασιακής εφεδρείας και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται έκτακτο σχέδιο, που προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, περίπου 45.000 υπαλλήλων και τη μη ανανέωση περίπου 25.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου την προσεχή τριετία, ώστε να καλυφθεί η μνημονιακή υποχρέωση για συνολικές αποχωρήσεις τουλάχιστον 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Την «αναζωπύρωση» του θέματος της εργασιακής εφεδρείας, που προκαλεί ήδη τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως κατέστη εμφανές χθες από την κατηγορηματική αντίθεση του Φ. Κουβέλη, άνοιξε επισήμως χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας οι οποίοι έσπευσαν πάντως να υπογραμμίζουν πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων. «Πρέπει να δούμε ξανά την εφεδρεία διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα» δήλωσε χθες ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ σε δηλώσεις του στο «vima.gr» υποστήριξε πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν εάν δεν σπάσουμε αβγά». Λίγες ώρες αργότερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και αφού είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Κουβέλη, ερωτηθείς για το εάν θα προχωρήσει η εφεδρεία είπε πως «τα κοιτάζουμε όλα, πρέπει να βγάλουμε τα 11,5 δισ. ευρώ και θα τα βγάλουμε». Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να ενημερωθεί για την πρόοδο κατάρτισης του πακέτου των 11,5 δισ.

Οι ανόητοι των αγορών αγνοούν ότι θα προκαλέσουν εκρήξεις

Τασος Παππάς

Εικόνα πρώτη: «Περίπου 21 τρισ δολάρια είναι ‘παρκαρισμένα’ σε φορολογικούς παραδείσους. Το ποσό ισοδυναμεί με το άθροισμα των ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας».
Εικόνα δεύτερη: «Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών το 1980 κέρδιζαν κατά μέσον όρο 42 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο εργαζόμενο. Το 2001 κέρδιζαν 531 φορές περισσότερα» [από το άρθρο του Νίκολας Κριστόφ στους New York Times, αναδημοσίευση στο «Βήμα»].
Εικόνα τρίτη: «Το 2006, οι 25 πιο καλοπληρωμένοι διαχειριστές hedge fund έβγαλαν 14 δισ δολάρια, δηλαδή τριπλάσια χρήματα από όσα οι 80.000 δάσκαλοι της Νέας Υόρκης μαζί» [από το βιβλίο του Πωλ Κρούγκμαν. 'Τέλος στην ύφεση τώρα!’ εκδόσεις Πόλις].
Την ίδια περίοδο εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι μεσαίες τάξεις πληβειοποιούνται, η ανεργία στο Νότο της Ευρώπης αγγίζει ποσοστά Μεσοπολέμου, η μερική απασχόληση και η κακοπληρωμένη εργασία έχουν γίνει ο κανόνας [ακόμη και στη Γερμανία], τα συστήματα πρόνοιας ξηλώνονται ως σπάταλα και γραφειοκρατικά, οι υποταγμένες κυβερνήσεις ξεπουλάνε όσο-όσο τα ασημικά των χωρών τους, προσαρμόζουν τις εργατικές νομοθεσίες τους στις επιταγές των αγορών, ρίχνουν τους μισθούς και περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, μπας και δελεαστούν οι κάτοχοι του πλούτου και επενδύσουν στις περιοχές τους. Πρόκειται για τον απόλυτο θρίαμβο του νεοφιλελευθερισμού.

ΔΗΜΑΡ - Σε όλα μέσα έχουνε πέσει οι μπαγάσηδες!...



Αυτό είναι ένα προεκλογικό πανό της ΔΗΜΑΡ, που έχει ξεμείνει Κοραή και Πανεπιστημίου. Το φωτογράφισα σήμερα...Ε λοιπον, σε όλα μέσα έχουνε πέσει οι μπαγάσηδες!...
http://vathiprasino.blogspot.gr

Ανατριχιαστικές ομοιότητες με τη Γερμανία πριν από τον Χίτλερ

Κώστας Χ. Χρυσόγονος,  seisaxthiablog
 Ανατριχιαστικές ομοιότητες με τη Γερμανία πριν από τον Χίτλερ
Η νέα δέσμη δημοσιονομικών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, την οποία έχουμε υποσχεθεί στους δανειστές μας (ΔΝΤ και κράτη-μέλη της Ευρωζώνης) από τον Φεβρουάριο του 2012, στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου, πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου, ύστερα από τη σχετική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Η διακηρυγμένη επιδίωξη των σχεδιαστών του προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας είναι να βρεθεί έτσι το δημόσιο από το 2013-14 σε κατάσταση σημαντικών πρωτογενών (δηλαδή πριν από τόκους και χρεολύσια) πλεονασμάτων, ώστε να αρχίσει να αποπληρώνει το χρέος του.

Αναζήτηση συμμαχιών σε συνθήκες κατάρρευσης

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου

Η τριήμερη επίσκεψη Πέρες στην Αθήνα χαιρετίστηκε γενικώς ως μια ακόμη απόδειξη σύσφιξης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Από πολλούς η νέα σχέση μεταξύ των δύο χωρών χαρακτηρίζεται ως «στρατηγικής σημασίας» και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι στην πραγματικότητα έχουμε μπροστά μας μια συμμαχία η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να θωρακίσει την Ελλάδα από την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Αυτή την εντύπωση ενίσχυσε εμμέσως και ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», απαντώντας σε ερώτημα του Άγγελου Αθανασόπουλου για την προοπτική ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, τη συνέδεσε τεχνηέντως με κοινά ζητήματα ασφάλειας τονίζοντας τη βεβαιότητα (ή μήπως… ελπίδα;) ότι και άλλες χώρες (δηλαδή η… Τουρκία) θα συμπεριφερθούν σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!



ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ,ΣΥΝΑΙΝΩΝΤΑΣ!
Χιλιάδες υπάλληλοι τελούν εκ νέου υπό το φόβο απόλυσης, καθώς επανήλθε δριμύτερο το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και μένει να φανεί εάν και πως αυτό θα εφαρμοστεί. Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς και οργανισμούς.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε: «Στον στενό δημόσιο τομέα δεν περισσεύει κόσμος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να υπάρχει πλεονάζων προσωπικό». Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της εφεδρείας και τόνισε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.
Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ίδια άποψη. Ο Γ.Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι η εφεδρεία εξετάζεται, καθώς «τα νούμερα δεν βγαίνουν», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας δήλωσε ότι το πρόγραμμα της εφεδρείας είναι η (αντι)πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο δήμος της πόλης Τζιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε λουκέτα στους κάδους απορριμάτων των σουπερμάρκετ για να εμποδίσει όσους αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια, ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ διότι η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια “ενέχει κινδύνους για την υγεία”.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας κάδος μπροστά στα σουπερμάρκετ που είναι κλεισμένος με λουκέτο και ο οποίος περιέχει ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα, για να μην τα πάρουν οι άποροι”, είπε ένας εκπρόσωπος της πόλης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ- ΟΙ «ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιτέθηκε φραστικά ο Γάλλος βουλευτής Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και ζήτησε την αποπομπή του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ λόγω “ανικανότητας” επειδή δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν “διαχειρίσιμη”.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ο Γιούνκερ χαρακτήρισε “διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή” την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

“Αυτό το απλό επίθετο (σ.σ. η λέξη “διαχειρίσιμη”) είναι μια ομολογία αποτυχίας για αυτόν που επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους εδώ και τρία χρόνια ότι δεν προβλέπεται έξοδος της Ελλάδας”, γράφει ο Ντιπόν-Ενιάν που είναι και πρόεδρος ενός μικρού γκολικού κόμματος που έχει ιδρύσει ο ίδιος, του “Όρθια η Δημοκρατία”.

Όλοι οι βομβαρδισμοί & τρομοκρατικές επιθέσεις που... εξαπέλυσαν στον πλανήτη τα τελευταία 75 χρόνια το Ιράν και οι ΗΠΑ!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
 

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ναυπηγικής βιομηχανίας και η διάσωση των θέσεων που σχετίζονται με αυτήν βρέθηκαν στον επίκεντρο της συάντησης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποίθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Κεδίκογλου, είπε: «Έγινε μία εκτεταμένη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ναυπηγο-επισκευαστικό τομέα. Στόχος είναι η αναγέννηση αυτού του τομέα. Αύριο στις 16.00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών για να έχει πλήρη ενημέρωση για την εξεύρεση των 11,6 δις. Συζητάμε για όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε σχετικά με την εφεδρεία.«Συζητάμε για όλα. Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τα κοιτάζουμε όλα…πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισεκ. ευρώ και θα τα βγάλουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ερωτωμενος για την εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές και τα νέα μέτρα.