Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ από 63/χρονο Ελληνα δράκο

Ένας παιδόφιλος Ελληνας άνδρας 63 χρονών συνελήφθη από τις αρχές στην Καβάλα, έπειτα από καταγγελία ανήλικου κοριτσιού απο τη Βουλγαρία για μακρόχρονη σεξουαλική κακοποίηση. Το άτυχο παιδί με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου προχώρησε στην αποκάλυψη της ασέλγειας, την οποία δεν είχε κοινοποιήσει σε κανέναν μέχρι τώρα.
Ο ιατροδικαστής, Νίκος Τσιφνίδης, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, αφότου εξέτασε την ανήλικη, διέγνωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα που καταδεικνύουν μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.
Η 9χρονη, εγγονή της συζύγου του συλληφθέντα, η οποία κατάγεται από τη Βουλγαρία, εχθές το πρωί, με τη συνοδεία της θείας της, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο.
Η ανήλικη, που διαβιούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, ερχόταν τακτικά στη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ


 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα που αφορούν σε περικοπές, άφησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης, λέγοντας ότι δεν θα προδώσει την εντολή που πήρε από τους ψηφοφόρους.
«Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην κυβέρνηση με βάση συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία και πρέπει να επιμείνει στην εφαρμογή της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.
Κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές, να καταπολεμήσει την παραοικονομία, τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή.
Πρόσθεσε ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στα μέτρα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συνεδριάσει τις τελευταίες ημέρες του μήνα

Η κοινωνία του φόβου



Γράφει: Χρύσα Ταβουλάρη

Άλλαξαν όλα ή μήπως πάντα έτσι ήταν, κρυμμένα καλά κάτω απο ψεύτικες γυαλιστερές χοντρές και κούφια λόγια χωρίς νόημα.
Δεν αναγνωρίζω πια τα πρόσωπα των φίλων ούτε τα λόγια τους καταλαβαίνω. Ό,τι νόμιζα νεκρό χρόνια πριν, βρυκολακιάζει και γυρίζει να στοιχειώσει τις πόλεις, τις γειτονιές και τα σπίτια μας.
Μια καταιγίδα ήταν αρκετή να διαλύσει το γυαλιστερό βερνίκι, να μας κάνει φοβισμένα ανθρωπάκια που όταν δεν σιωπούμε, αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα στην πλατεία της Ομόνοιας, ελπίζοντας το αίμα τους να διώξει το κακό.
Φοβάμαι τα νέα δόγματα του φόβου «δεξιά» κι «αριστερά», την απολυτότητα των φοβισμένων και πιό πολύ την αδράνεια των παραιτημένων.
Φοβάμαι τη φιλανθρωπεία των καιρών και τα μανιφέστα των σωτήρων, όλων εκείνων που επιχειρούν ήδη να χτίσουν τη νέα πλάνη σε μια κοινωνία που δεκαετίες τώρα αποδέχεται το μύθο για να αποφύγει τη πραγματικότητα.


Γ. Βρούτσης: Τα νέα μέτρα δεν θα αγγίξουν τις συντάξεις των 700 ευρώ

 H ντροπή δεν αρκεί,, Η απαξίωση ούτε... Η καταγγελία επίσης ούτε.   ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΌ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Γ.Ζ.        Οι συντάξεις των 700 ευρώ δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νέο πακέτο μέτρων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».Ωστόσο, ο υπουργός σχολίασε πως δεν κρίνει σκόπιμη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εκφράζοντας συνάμα την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.
Τέλος, ο κ. Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περιουσιακών κριτηρίων, πέρα από τα υπάρχοντα εισοδηματικά, για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, αλλά και την καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος 
της ηλικίας τους. 
http://www.skai.gr



ΠΡΩΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ... ΜΕΤΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ!


 Υπεύθυνοι είναι οι βουλευτές Ένας-Ένας προσωπικά!! Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τρικοματική, αλλά τον κάθε βουλευτή προσωπικά που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζει αυτή την κυβέρνηση.  Γ.Ζ.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ ... "MULTIPLE CHOICE"!
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ!
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ωστε να δημιουργηθεί ένα διασπαστικό κλίμα αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων και νααποφευχθούν συντονισμένες μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων στοΔημόσιο, η κυβέρνηση προωθεί διεργασίες "αξιολόγησης".
Υπό τον φόβο ενός θερμού Σεπτέμβρη και ενός θερμού φθινοπώρου, η τρικομματική κυβέρνηση του λαϊκού εμπαιγμού και της φτωχοποίησης, προωθεί την αξιολόγηση με διενέργεια εξετάσεων.
Χαρακτηρίζει, μάλιστα,κλειδί στα απάνθρωπα σχέδιά της, την διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εφεδρεία και θα οδηγηθεί αργότερα στην απόλυση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων έως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000-45.000 μέχρι το 2015, προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο, βρίσκονται επί τάπητος σε συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών με στόχο να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με τα λεγόμενα "οριζόντια κριτήρια" η εφεδρεία.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν την κατάσβεση


(φωτογραφία αρχείου)

Το μοναδικό δάσος της Χίου, που απλώνεται σε δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα στο κέντρο του νησιού κατακαίει από τις 4.00 τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Προβατά.
Το μέτωπο της φωτιάς που κινήθηκε προς νότο με τη βοήθεια των βόρειων ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στο νησί, βγήκε από το δάσος γύρω στις 10.00 το πρωί και αυτή την ώρα καίει μαστιχόδεντρα κοντά στα χωριά Ελάτα και Βέσα, τα οποία εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει τα χωριά Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδερούντα.
Νωρίτερα, όπως ανέφερε στο «Βήμα FM» ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Πολίτης» της Χίου Νίκος Κατσαράκης, η φωτιά είχε περάσει κοντά από τα χωριά του Λιθίου και του Αγίου Γεωργίου Συκούση, τα οποία πάντως δεν απειλήθηκαν άμεσα και δεν δόθηκε εντολή εκκένωσής τους. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, ειδοποίησαν όσους κατοίκους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα από το καπνό, που έχει καλύψει ολόκληρη την περιοχή, να απομακρυνθούν.