Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πέθανε ο Μιχάλης Μενιδιάτης


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης σε ηλικία 80 ετών. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας.

Την είδηση θανάτου του μεγάλου ερμηνευτή έκανε γνωστή ο γιος του μέσω του twitter γράφοντας «καλό ταξίδι πατέρα».

Ο Μιχάλης Καλογράνης όπως ήταν τα πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στη Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού. Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι , όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος.

Προεξοφλούν τη Χρεοκοπία μας



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.


Ωμή, ανελέητη η ετυμηγορία του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» για το άμεσο μέλλον της χώρας μας: «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει»! Έχει προηγηθεί με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της και η σοβαρή, συντηρητική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τις απόψεις του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου της Γερμανίας. «Παρόλο που δεν υφίσταται ακόμη η επίσημη έκθεση της τρόικας, οι υπάρχουσες πληροφορίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να συνεχίσει να ανήκει στη νομισματική ένωση», είχε γράψει χωρίς περιστροφές.


ΟΑΕΔ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Ή ΠΩΣ Η ΕΚΤ ΑΝΤΛΗΣΕ 900 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Του Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ*

Το Πρόγραμμα 24 Ημερών δεν υιοθετήθηκε, όπως και δεν περίμενα να υιοθετηθεί – προφανώς. Έτσι, σήμερα ξημερώνει η 20ή Αυγούστου ως αποφράς ημέρα.
Σήμερα, το ελληνικό δημόσιο θα στείλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ως αποπληρωμή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και, έτσι, η κυβέρνησή μας χάνει και το τελευταίο διαπραγματευτικό της χαρτί απέναντι στον άξονα Βερολίνου-Φραγκφούρτης, με το οποίο θα μπορούσε να πιέσει για την σωτηρία της χώρας.
Τώρα πια θυμίζουμε, ως χώρα, την Blanche του Streetcar Named Desire – ελληνιστί, σε απίστευτα κακή μετάφραση, το Λεωφορείον ο Πόθος: «I have always relied on the kindness of strangers» ήταν τα τελευταία της λόγια, όπως θα θυμάστε (παραφράζοντας: «Και τώρα βασιζόμαστε την γενναιοδωρία των ξένων”). Δεν θα επαναλάβω αυτά που έλεγα εδώ. Απλά θα επισημάνω κάποια νέα στοιχεία (α) για το που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα, για να δοθούν στην ΕΚΤ, και (β) για την καταστροφική πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση μιμούμενη πλήρως τις προηγούμενες δύο κυβερνήσεις.

«Έφυγε» ο τραγουδιστής του «San Fransisco», Σκοτ Μακένζι

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε το περασμένο Σάββατο ο Αμερικανός τραγουδιστής Σκοτ Μακένζι, γνωστός από την ερμηνεία του στο τραγούδι «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)».

Ο Μακένζι μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο από το 2010, καθώς είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Γκιγέν - Μπαρέ, μια ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα, ενώ στις αρχές Αυγούστου είχε υποστεί και καρδιακή προσβολή.
Το τραγούδι «San Francisco» είχε γραφτεί από τον Τζον Φίλιπς, αρχηγό του περίφημου συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960, «The Mamas and the Papas», αλλά ερμηνεύτηκε από τον Σκοτ Μακένζι.