Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί!


 Άκουσα με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη ΝΕΤ:

«Το στοίχημα είναι η Ελλάδα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των εταίρων της, προκειμένου να θέσει σε επόμενο στάδιο το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, έτσι ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να καταστεί βιώσιμο», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που εξετάζονται είναι επώδυνα ωστόσο υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο και κάλεσε όλους τους βουλευτές «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που μοιάζει ως τελευταία ευκαιρία για τη χώρα». Δεν είναι ζήτημα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, το ζήτημα είναι η επιβίωση της χώρας, τόνισε.
Εάν η χώρα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, όπως όλο και περισσότερο ακούμε να λένε πια φωναχτά από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει περίπτωση να ζούμε καλύτερα σε μια Ελλάδα η οποία δεν έχει καν τροφική αυτάρκεια;
Εισάγουμε πάνω από το 80% του μοσχαρίσιου και πάνω από το 65% του χοιρινού κρέατος.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΤΕΓΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!


ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 14 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!  ΣΑΜΑΡΑΣ: ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ  Μειλίχιος στα λόγια αλλά άτεγκτος, σχεδόν κυνικός, στην ουσία εμφανίστηκε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, της οποίας προηγήθηκε η άρνησή του να έχει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα.Από την άλλη ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε όσο ποτέπαραδομένος και πρόθυμος να ικανοποιήσει ότι του ζητηθεί, στο όνομα της «αξιοπιστίας» της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ, για την οποία κάθε θυσία της ελληνικής κοινωνίας στη μεγάλη πλειοψηφία της πρέπει να θεωρείται μικρή.Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ ένα πράγμα έχει γίνει σαφές: αντί η κυβέρνηση ναεπαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, θα το πράξουν, μάλλον, οι εταίροι της, επιβάλλοντας νέους,πρόσθετους και σκληρότερους όρους και απαιτήσεις!
Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι μήνες καθοριστικών ανατρεπτικών εξελίξεων για την Ελλάδακαι την Ευρώπη.

Η αριστερά της συνέπειας…Για να μην ξεχνιόμαστε

Ο “κομματάρχης” Γιούνκερ


Tου Θέμη Τζήμα
Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η άρνηση Γιούνκερ να δει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα είναι απολύτως “λογική”. Ο Γιούνκερ δεν έρχεται εδώ κατ’ ουσίαν ως επικεφαλής του euro group, ούτε για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Έρχεται επειδή ακριβώς γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Έρχεται επειδή ξέρει ότι το πρόγραμμα των 15 δις και της περαιτέρω επιτάχυνσης της μνημονιακής πολιτικής δε βγαίνει σε ό,τι αφορά το λαό.
Έρχεται επειδή δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό ως προς την περαιτέρω ενίσχυση της κλειστής ολιγαρχικής κάστας του ντόπιου παρασιτισμού με τον οποίο οι “καθωσπρέπει” επιχειρηματίες και τραπεζίτες διαφόρων κρατών κάνανε και εξακολουθούν να κάνουν πολύ καλές “μπίζνες”.
Έρχεται γιατί συμπονά τη συγκυβέρνηση των μνημονιακών συνενόχων, που πρέπει να επιβιώσει όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα.
Γι’ αυτό και έρχεται ως “κομματάρχης” της συγκυβέρνησης.
Κατά συνέπεια δε θα μπορούσε να δει οποιονδήποτε υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται άλλη πολιτική, πέρα από εκείνη που ο ίδιος ο Γιούνκερ με τους “συντρόφους” του της ευρωπαϊκής αντίδρασης επέβαλαν στη χώρα....

Σχέδια επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της γης



Μάλιστα, η εταιρεία έχει ζητήσει και θα συζητηθεί η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 28 Αυγούστου. Σύμφωνα όμως με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους στο κέντρο του νησιού. Ταυτόχρονα, στη δυτική περιοχή στο κέντρο του νησιού στη περιοχή της Σιδηρούντας έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί μεγάλη πλωτή δεξαμενή στην οποία οχηματαγωγά πλοία θα κατεβάσουν τις ανεμογεννήτριες.Επιχειρηματικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές, έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια στο νησί της Χίου που αφορούν άμεσα τη χρήση και εκμετάλλευση της γης. Το πλέον πρόσφατο και σε πλήρη εξέλιξη από όλα αυτά τα σχέδια αποτελεί η εγκατάσταση περίπου 76 ανεμογεννητριών σε έκταση μήκους τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από μεγάλη εταιρεία. Μια «επένδυση» που αφορά τα τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου -Λέσβο, Χίο, Λήμνο- με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 706 MW από ανεμογεννήτριες, που αποτελεί πεδίο μονοπωλιακής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ριζική αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα επιφέρει ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ – Ασαν στη Συρία. Μια ανατροπή που δεν φαίνεται πλέον απίθανη, καθώς η Δαμασκός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να καταπνίξει την ένοπλη εξέγερση. Η παράταση των συγκρούσεων έχει επιτρέψει την υπονομευτική για το καθεστώς ολοένα και μεγαλύτερη ανάμιξη εξωτερικών δυνάμεων, οι οποίες χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και τροφοδοτούν ακόμη και με ένοπλους μαχητές τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, το Ισραήλ, η Τουρκία και τα πιο αντιδραστικά καισκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα συμμετέχουν δραστήρια στην προσπάθεια απαλλαγής της Δύσης και του Τελ Αβίβ από ένα πολύ ενοχλητικό καθεστώς που παίζει ρόλο – κλειδί στο Μεσανατολικό.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκεςγια να επιχειρήσουν να ρίξουν τον Ασαντ με στρατιωτική επέμβαση, όπως έκαναν στην περίπτωση της Λιβύης, με τον πόλεμο που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι. Έχουν σωστά επιλέξει την τακτική του ασταμάτητου πολέμου φθοράς, ευελπιστώντας ότι αυτή θα βοηθήσει να υποσκάψουν αποτελεσματικάτις δυνατότητες επιβίωσης του συριακού καθεστώτος.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ 21/08/12

Όχι στα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό.

Το οικονομικό επιτελείο, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «σωτηρίας», που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για αντιλαϊκές επιλογές, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο,βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και την απόγνωση.
11,5 δις σήμερα, ακόμη περισσότερα αύριο σε έναν ατελείωτο χορό απαιτήσεων και εκβιασμών που όχι μόνο δεν σώζουν αλλά καταστρέφουν ολοκληρωτικά ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των αδύναμων πολιτικών, στην Ελλάδα της υποταγής.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι άλλες μειώσεις μισθών», ετοιμάζονται να κόψουν συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα, αδιαφορώντας για το πρόβλημα επιβίωσης εκατομμυρίων Ελλήνων.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι απολύσεις», ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία, με την επικάλυψη της εφεδρείας, χιλιάδες εργαζομένους, ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των εκβιαστών – δανειστών.

Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ !...

Προσβολή της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημοκρατίας η άρνηση της συνάντησης Τσίπρα – Γιούνκερ


του Κώστα Ζαχαριάδη*

Η άρνηση του κ. Γιούνκερ να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα συνιστά προσβολή της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημοκρατίας, προσβολή του ελληνικού λαού που με την ψήφο του ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι εμφανές ότι η οικονομική κρίση επιβάλλει συρρίκνωση και κρίση στο επίπεδο και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ε.Ε.
Αν η ηγεσία της ΕΕ επιλέγει να συνομιλεί με όσους θεωρεί «βολικούς», είναι άλλη μια ένδειξη αδιεξόδου στις πολιτικές που έχουν εξοντώσει την ελληνική οικονομία και έχουν φέρει την ύφεση στην ΕΕ. Όσο και αν προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την ισχυρή αμφισβήτηση από όλο και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού των ασφυκτικών ασκούμενων πολιτικών.

Τριγμοί και διαφωνίες στη ΔΗΜΑΡ


 Απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά στέλνει "πακέτο" - βόμβα. Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ με πολιτική του δήλωση εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του σε νέα μέτρα, τα οποία μάλιστα εμφανίζονται πλέον αυξημένα κατά 2,5 δις. ευρώ.
Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:
"Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δις, τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν "αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε".
Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δις στα 11,5 δις ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά. Απαράδεκτο."

68 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η διαφορά των επιτοκίων και η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Handelslbatt», έδωσαν… χρυσό μπόνους στο Βερολίνο. Κέρδη και από τη βοήθεια προς τη χώρα μας. Η Γερμανία ουσιαστικά δανείζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αφού αυτούς τους «αναλαμβάνει» η Ελλάδα, αναφέρει η «Sueddeutsche Zeitung»

Η… ιερή αγανάκτηση πολλών Γερμανών πολιτικών, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους επειδή οι Γερμανοί φορολογούμενοι επιβαρύνονται με κάθε σεντ που μεταβιβάζεται προς την Ελλάδα εν είδει οικονομικής «βοήθειας», αποδεικνύεται τελικώς κενή περιεχομένου.
Αν εμπιστευθεί κανείς τα δημοσιεύματα του γερμανικού -και όχι του ελληνικού επί παραδείγματι- Τύπου, θα διαπιστώσει ότι η Γερμανία αποκομίζει σημαντικό οικονομικό όφελος από την ενίσχυση που παρέχει στη χώρα μας, ενώ το συνολικό κέρδος του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της κρίσης, βάσει ορισμένων αναλύσεων αγγίζει ακόμη και τα 68 δισ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια.

THE ΙNDEPEDENT: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ


Προκλητικό δημοσίευμα για την ελληνική κρίση ενόψει των συναντήσεων Σαμαρά με ευρωπαίους αξιωματούχους από τον Independent.

“Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες και ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου” σημειώνει η εφημερίδα αναφερόμενη στον πρωθυπουργό και στις συναντήσεις του.
Ο αρθρογράφος μάλιστα της εφημερίδας αναρωτιέται ”γιατί μετά από τόσα δισ. ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι”.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, εαν δηλαδή πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Σοβαρότατο περιστατικό με τον υπουργό Μανιτάκη.


Σοβαρότατο περιστατικό με τον υπουργό Μανιτάκη (της ΔΗΜΑΡ) και συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα!!! Εμπλοκή εισαγγελέα και αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας...(δείτε 2 βίντεο)...
Τελικά ζήτησαν "συγγνώμη για την ταλαιπωρία"!!! Αξίζει να το διαβάσετε, η τρομοκρατία της αστυνομίας και του υπουργού ΔΕΝ πέρασε!!!


  
VIDEO 1o Διαμαρτυρία προς υπουργό Μανιτάκη
VIDEO 2o Υπ. Μανιτάκης προσπαθεί να κατεβάσει κάμερα - Πήλιο 110812

Ολόκληρο το περιστατικό:

Ερρίφθη ο κύβος για τα ειδικά μισθολόγια


Mε 700 € το μήνα ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας θα φεύγει μεσάνυχτα να αναχαιτίζει με αερομαχίες τα τούρκικα μαχητικά στην Σαλαμίνα και στην Κω!!! Γ.Ζ.

Οι περικοπές στους ένστολους προκαλούν αναβρασμό στην κυβέρνηση
«Φωτιές» σε κυβέρνηση και ΝΔ ανάβει η προοπτική της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων, ιδίως στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), την οποία φέρεται να προκρίνει το οικονομικό επιτελείο.
Οι διαρροές ότι η απόφαση για γενικό μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια κλείδωσε προχθές το βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, σήμαναν συναγερμό στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης που έγιναν αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών, ενώ έντονες αντιδράσεις καταγράφονται και στη Λεωφόρο Συγγρού, από βουλευτές και στελέχη που προειδοποιούν ότι με την κίνηση αυτή η ΝΔ θα ανοίξει πόλεμο με το σύνολο των ένστολων.

Χωρίς Τσίπρα το πρόγραμμα Γιούνκερ


Δεν θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος την Τετάρτη επισκέπτεται την Αθήνα. Κύκλοι της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν στο tvxs.gr ότι υπέβαλαν σχετικό αίτημα πριν από μία εβδομάδα και μεταφέρουν την «πληροφορία - εκτίμηση» ότι το τετ α τετ των δύο ανδρών παρεμποδίστηκε από «παρέμβαση της κυβέρνησης και του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν».
Σε κάθε περίπτωση, η στάση του κ. Γιούνκερ μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, την ώρα που Βρυξέλλες και Αθήνα επιδιώκουν να πετύχουν χωρίς «παραφωνίες» μία συμφωνία - μήνυμα για τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εν μέσω του δυσμενούς κλίματος το οποίο επικρατεί ευρύτερα στην Ευρώπη.
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ατόπημα» Γιούνκερ, απέναντι στον οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξέφραζε τη διαφωνία του με την ασκούμενη «μνημονιακή» πολιτική.
Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στο Σκάι, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιούνκερ, αλλά «η ηγεσία της ΕΕ προτιμά να συνομιλεί με όσους θεωρεί βολικούς».

Κατά της εφεδρείας τάχθηκε ο Φ. Κουβέλης


Τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας επισήμανε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίασή της.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι το μέτρο δεν ήταν αποδοτικό και επέμεινε ότι δεν θα δεχθεί κάτι που οδηγεί σε απολύσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι περιμένει και τις διευκρινήσεις του σχεδίου που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ελάφρυνση του Δημοσίου.
Εξήγησε επίσης ότι τα όποια μέτρα ληφθούν δεν θα είναι αποτελεσματικά και οι θυσίες του λαού θα πάνε χαμένες εάν δεν ενταχθούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο ανάπτυξης.
Είπε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη με τις λιγότερες θυσίες για την ελληνική κοινωνία και τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Επανέλαβε την στήριξή του στην κυβερνητική προσπάθεια.

ΑΔΕΔΥ: Κλιμάκωση των αγώνων


Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ κάνει η ΑΔΕΔΥ μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.
Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:....
«(…) Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης.
Οι προσπάθειες των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν ότι κάποια από τα μέτρα είναι πιο ήπια, όπως το θέμα της εφεδρείας, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν κανένα.
Η νέα μορφή της εφεδρείας, ανεξάρτητα από προσωπεία, θα είναι περισσότερο σκληρή και βάρβαρη από την εφεδρεία που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία και θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους πολίτες, εξαιτίας της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι Έλληνες εφοπλιστές «σώζουν» την γερμανική ναυτιλία


Μπορεί τα χρέη της Ελλάδας να την έχουν την υποχρεώσει να εξαρτάται από την ευρωπαϊκή και κυρίως από τη γερμανική βοήθεια, τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στον τομέα της ναυτιλίας, με τους Ελληνες εφοπλιστές να δίνουν σωσίβιο στους Γερμανούς....
Όπως αναφέρουν τα Νέα οι Έλληνες εφοπλιστές δαπάνησαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2012, αγοράζοντας από τη δευτερογενή αγορά 111 ποντοπόρα πλοία, σημειώνοντας έτσι παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά αυτού του είδους.
Την ίδια ώρα, μαύρα είναι τα μαντάτα για την Γερμανία, αφού περισσότερα από 100 γερμανικά funds που επενδύουν στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν πτωχεύσει, ενώ άλλα 800 γερμανικά αντίστοιχα funds απειλούνται με λουκέτο λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει ειδικά την κατηγορία των πλοίων κοντέινερ.

Τα κορυφαία στελέχη βγάζουν τα «μαχαίρια» και ο Βενιζέλος ετοιμάζει τις άμυνές του


Γιατί εγώ δεν είμαι κορυφαίος αφού το χωριό μου είναι σε κορυφή της Οροσειράς της Πίνδου? Γ.Ζ.
Κάποτε το να αμφισβητήσεις την βιολογία του Λυσσένκο, την ψυχολογία του Παβλόφ ή την γλωσσολογία του Μαρ εξασφάλιζες μια σίγουρη θέση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σήμερα το να αμφισβητήσεις τον κ. Βενιζέλο είναι μάλλον ευλογία και μια τέτοια επιλογή σε οδηγεί, λυτρωτικά, εκτός ΠΑΣΟΚ.....
Το να θεωρείται σήμερα η 3η Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να είναι για το 2012 εξ’ ίσου σημαντική με εκείνη το 1974 δεν αποτελεί πλέον ύβρη ή βλασφημία. Γιατί πολλά εκ των προβεβλημένων στελεχών φημολογείται ότι προσανατολίζονται να επιλέξουν αυτή ακριβώς την ημέρα για να διατυπώσουν δημοσίως την δική τους πολιτική πρόταση.
Όπως ήταν φυσικό- και κατά την πάγια τακτική των κομμάτων- η φημολογία έχει ήδη φτάσει στους αρμόδιους χειριστές τέτοιου είδους κρίσιμων καταστάσεων. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχει γίνει η αναγκαία προετοιμασία ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός αλλά και για να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΣ:

''Εγώ παιδί του Ελληνικού Λαού ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού άπό τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι' ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιός του αγρότη, δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστή του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω τα όπλα που κρατώ και να μήν τα παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η πατρίδα μου και δεν γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του''.

425 μεγαλοστελέχη τραπεζών δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία 3 χρόνια!!



Παρέμβαση για περισσότερα από 2.000 άτομα, μεγαλοκαταθέτες, που δεν έχουν καταθέσει φορολογικές δηλώσεις κάνει ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση.
Αφορά 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών τα οποία δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και 1.727 που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο. Η έρευνα θα διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ το οποίο αναμένεται να κάνει εκτεταμένους ελέγχους για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα.
Μεταξύ άλλων πρόκειται να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
silvercity.gr

Τα δέκα μέτρα-«φωτιά» για μισθούς και συντάξεις



Πεθερός πρώην υπουργού οφείλει το δημόσιο 500 εκατομμύρια, άλλα τόσα η Γερμανοί του "EL. BENIZELO",   170 ευυπόληπτοι πολίτες 17 δις!!!! Για αυτούς ΤΊΠΟΤΕ!!!!!Γ.Ζ.

Περικοπές ύψους 13-14 δισ. ευρώ προβλέπει το πακέτο μέτρων που παρουσίασε στον Α. Σαμαρά ο Γ. Στουρνάρας

Επώδυνες επιβαρύνσεις σε μισθούς και συντάξεις θα επιφέρει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, που καλείται να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κατάλογος των μέτρων βρίσκεται από τη Δευτέρα στα χέρια του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα τα παρουσιάσει τόσο στον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θα βρίσκεται την Τετάρτη στην Αθήνα, όσο και στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Παρασκευή.
Συνολικά, το ύψος των παρεμβάσεων αγγίζει τα 13-14 δισ. ευρώ, ώστε η συνολική εξοικονόμηση να φτάσει τα 11,6 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα πιο βασικά μέτρα που θα προβλέπει το πακέτο είναι τα εξής: