Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: Aν σταματήσει η χρηματοδότηση, θα χρεοκοπήσουμε


Ανοιχτά μιλά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη. Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η χώρα μπορεί να καλύψει το κενό, ακόμα και αν η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης αποδεσμευτεί μετά τον Οκτώβριο. Ωστόσο, προσθέτει ότι, αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, θα χρεοκοπήσει. Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι εγγυάται προσωπικά ότι «οι Γερμανοί θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω». «Και όλοι οι άλλοι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Θα εκπληρώσουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας» προσθέτει.

Οικονομικά ισοδύναμα


Ένα  ουσιαστικό ισοδύναμο μέτρο θα ήταν να ανασταλεί η λειτουργία περιττών διακοσμητικών υπηρεσιών π.χ Προεδρία Δημοκρατίας, Βουλή, Κυβέρνηση, κ.λ.π. (κλειδώνουν τα μέτρα... Ρώτησε κανείς τη Βουλή?), Όλες αυτές οι Υπηρεσίες μπορούν να αντικατασταθούν από τον ΧΟΡΣΤ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ (έχει και ένα στυλ, μεσογειακό) , γιατί ο Τομσεν αποκλείεται. Αυτόν αν θέλουν τον διορίζουν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. όλα χρειάζονται σε μια  ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ!!! . Έτσι εξοικονομείται ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Σκιές πριν από το ραντεβού στο Βερολίνο


Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο τετ α τετ, οι δύο ηγέτες αφήνουν να διαφανεί η διαφορετική τους προσέγγιση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας. Υπέρ της στήριξης της Αθήνας και του ευρωπαϊκού Νότου εμφανίζεται το Παρίσι

Ο Ολάντ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ηγηθεί του κινήματος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σε αντίθεση με τη Μέρκελ που επιμένει στην αυστηρότητα
Σκιές εμφανίστηκαν χθες πριν από το ραντεβού στο Βερολίνο της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ με αφορμή την Ελλάδα. Λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και της Ανγκελα Μέρκελ, προέκυψε η πρώτη διαφωνία μεταξύ των δύο ηγετών, αφήνοντας να διαφανεί η διαφορετική τους προσέγγιση στην κρίση που διέρχεται η Ευρωζώνη.
Οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν σήμερα σε δείπνο εργασίας και είχε προγραμματιστεί να προηγηθεί μια συνέντευξη Τύπου, ωστόσο φαίνεται ότι διαφώνησαν στο πώς θα γίνουν οι δηλώσεις.

Πανσέληνος με μελωδίες στο Μουσείο Ακρόπολης


Συναυλία στον προαύλιο χώρο και ελεύθερη είσοδος από τις 9 μ.μ. στις 31 Αυγούστου

Με μελωδίες για το φεγγάρι και για τις ονειρεμένες νύχτες του καλοκαιριού, που θα αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 31 Αυγούστου.
Η συναυλία θα δοθεί στον προαύλιο χώρο στις 9:30 το βράδυ ενώ την ίδια ημέρα το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.
Υπέροχα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και τουΜουντάκη, ορισμένα παραδοσιακά όπως «Το φεγγάρι κάνει βόλτα» και το «Τζιβαέρι», ιρλανδέζικες μελωδίες, ακόμη και το πασίγνωστο «Fly me to the moon» θα ακουστούν στην συναυλία, η οποία όμως θα αρχίσει με Μότσαρτ και «Μικρή νυχτερινή μουσική».

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο ανακαλύφθηκε το 1922!!

 Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στην ιστορία ανακαλύφθηκε το 1922 και σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph δείχνει ότι 90 χρόνια πριν, η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων και η μουσική εν κινήσει δεν ήταν μόνο μια σκέψη, αλλά βρισκόταν σε φάση δοκιμών. Το βίντεο εκτιμάται πως γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη.