Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΡΙΣΕ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Τους υπεύθυνος των οργανωτικών τομέων του ΠΑΣΟΚ, των τομέων της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και των τομέων της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους για το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών, όρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους οργανωτικούς τομείς, υπεύθυνοι ορίστηκαν οι εξής:
Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζιμηχάλης
Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Βασίλης Χρονόπουλος
Συνδικαλιστικού: Γιώργος Αλιβιζάκης
Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων: Μιχάλης Τζελέπης
Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανώλης Όθωνας
Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα
Απόδημου Ελληνισμού: Χρίστος Σμυρλής

ΖΕΥΣ......

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «ΜΕ BONUS ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ 2013»


Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι “όλες οι σχετικές διαδικασίες, το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε, αλλά και ο διάλογος με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτέμβρη, ώστε τον Οκτώβριο να προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο θέμα ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις των εκπαιδευτικών που δεν θα αξιολογηθούν ικανοποιητικά . Όπως διευκρίνισε, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα χρησιμοποιηθούν για να δίνεται bonus – μισθολογικό ή και επαγγελματική ανέλιξη σε όσους εκπαιδευτικούς «προάγονται» , ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για τους «στάσιμους».
«Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ότι θα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της αξιολόγησης που θα ξεκινήσει το 2013.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974


Ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη η σύνθεση της επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και των παιδιών τους, από το 1974 μέχρι το 2012.

Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Θ. Μπούρας, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Μανιάτης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κ. Γιοβανόπουλος, την Χρυσή Αυγή ο Α. Γρέγος, την Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Αναγνωστάκης και το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής.
Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν ο Γιώργος Γιαγλής, αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΕΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ «ΧΤΙΖΟΥΝ» ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Νέα καριέρα ξεκινούν πολλά από τα πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

Στα φοιτητικά έδρανα επιστρέφει ο Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Ευθυμίου θα εγκατασταθεί για έναν χρόνο στη Βοστώνη προκειμένου να λάβει μέρος σε σεμινάρια μεταπτυχιακού προγράμματος μάστερ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Ο Πέτρος Ευθυμίου θα παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το 1989-1990 μετά την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, Ανδρέα.
Στις ΗΠΑ και μάλιστα στο ίδιο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μεταβαίνει και η Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να διδάξει σε σεμινάριο για θέματα Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενώ θα παρακολουθήσει και σεμινάρια για την επιμόρφωσή της.
Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει απομακρυνθεί από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού θεωρεί ότι απαξίωσε τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια είχε επιβάλλει στα Πανεπιστήμια.

Η ψυχολογία του supermarket: Οι «παγίδες» πίσω από τα ράφια...


Πηγαίνεις στο supermarket γιατί σου τελείωσε το γάλα, και βγαίνεις από αυτό με πέντε σακούλες και άδειο πορτοφόλι. Δεν σας συνέβη ποτέ; Τότε έχετε ανοσία στο marketing και στο merchandising, με τους νόμους των οποίων δουλεύει η αγορά. Η οργάνωση των προϊόντων και η διαρρύθμιση του χώρου ενός supermarket είναι ολόκληρη επιστήμη, ενώ διεθνείς αναλυτές έχουν εφεύρει έναν επιτυχημένο όρο για να περιγράψουν τον τρόπο που οι διάδρομοί του μας προ(σ)καλούν να αγοράσουμε: Trolleyology.
Μπαίνετε στο supermarket με το καροτσάκι σας και η περιήγηση στον ναό της καθημερινής αγοράς ξεκινά. Από ποιους «νόμους» διέπεται; Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εξακριβωμένοι από τους ειδικούς κανόνες βάσει των οποίων στήνονται τα περισσότερα καταστήματα. Σημειώστε πόσες ομοιότητες θα βρείτε με το supermarket της δικής σας γειτονιάς.

ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Των ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΑΜΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΑΝΤΖΗ*


Μια μεγάλων και επικίνδυνων διαστάσεων εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με άμεσα θύματα τους μετανάστες. Επίσημη πολιτεία, αστυνομικό παρακράτος και παρακρατικές ομάδες, με επίσημο όνομα ή χωρίς, έχουν κηρύξει σαφάρι εναντίον των ξένων. Ο ειρωνικής ονομασίας «Ξένιος Ζεύς» εγκαινιάζει το επίσημο πογκρόμ και στα απόνερα του ενεργοποιείται ολόκληρος ο ξενοφοβικός και φασιστικός εσμός.

Το όλο θέμα δεν είναι πρόβλημα των «άκρων», αλλά ζήτημα της καθημερινής ζωής των ελλήνων. Και η ελληνική κοινωνία, προσθέτει στην ανασφάλεια της, εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας της, τον καθημερινό φόβο από τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα εγκλήματα των ξένων (ή τουλάχιστον εκείνων που αποδίδονται στους ξένους), την γενική έξαρση της εγκληματικότητας, η οποία έχει σχέση και με την οικονομική κρίση, αλλά σε έναν βαθμό και με κάποιους ξένους. Και προσθέτοντας την ανασφάλειά της είναι έτοιμη να δώσει δίκιο, συνεπικουρούντων των μέσων ενημέρωσης, στις ρατσιστικές επιθέσεις.