Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ !...


Ενα νέο απλούστερο σύστημα... αμερικανικού τύπου για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το σύστημα «έσοδα, μείον έξοδα», σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα κάθε φορολογουμένου θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες με εξαίρεση όσες αφορούν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

Το καθαρό ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Νέο σύστημα
Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013 οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους. Παράλληλα και για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος η εφαρμογή του θα συνδυαστεί με την ηλεκτρονική... παρακολούθηση της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δοθούν κίνητρα (π.χ. επιστροφή ποσών) για τη χρησιμοποίηση της κάρτας αποδείξεων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

ΕΚΤ - ο χειρότερος... ευρωτοκογλύφος!

 Γιώργος Δελαστίκ


Μέσα στο κλίμα της μαζικής δραπέτευσης των Αθηναίων από την πρωτεύουσα κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου για μια ανάσα «διακοπών», που φέτος ήταν εξαιρετικά σύντομες και οικονομικά λιτές, βοηθούσης και της σιωπής των περισσότερων μέσων ενημέρωσης, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν και συνειδητοποίησαν σε βάθος πόσο κοντά έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία η συνδυασμένη δράση των δύο υποτιθέμενων σωτήρων μας: των... κρατών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αυτών δηλαδή που θεωρητικά και πρακτικά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας γλιτώσουν από τη χρεοκοπία!
Ελάχιστοι κατάλαβαν επίσης πόσο μας στοίχισε η στάση τους αυτή, ενώ οι 99 στους 100 Ελληνες αγνοούν πόσο άγρια... κερδοσκοπεί (ναι, κερδοσκοπεί με την πλήρη σημασία της λέξης) σε βάρος της Ελλάδας η ΕΚΤ, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ο χειρότερος ευρω-τοκογλύφος για τη χώρα μας!

Ο ξένιος Ζευς, η κάθοδος των Δωριέων και η Λερναία Ύδρα…


Έχει γίνει πλέον κυβερνητικό έθιμο ο εκάστοτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη να εξαπολύει, με την ανάληψη των καθηκόντων του, μια επιχείρηση «σκούπα», με μαζικές συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, επαγγελλόμενος την απόλυτη εφαρμογή της νομιμότητας. Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου σκηνικού και μάλιστα με την κυνική κωδική ονομασία «ξένιος Ζευς»: μετανάστες συλλαμβάνονται ομαδικώς και στέλνονται άρον άρον σε σχολές που βαφτίζονται εν μια νυκτί «κέντρα κράτησης», ενώ την ίδια στιγμή αποστέλλονται χωρίς κανένα σχεδιασμό συνοριοφύλακες στη Θράκη, προκειμένου να αναχαιτίσουν την κατά δήλωση του Υπουργού κάθοδο των Δωριέων.
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τον τρόπο με τον οποίον – για μια ακόμη φορά – αντιμετωπίζεται από την πολιτεία το μεταναστευτικό ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του Ν. 3386/2005 η κράτηση του υπό απέλαση αλλοδαπού δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες και για είναι νόμιμη θα πρέπει αφενός να υπάρχει εύλογη πιθανότητα απέλασης αφετέρου οι συνθήκες κράτησης να είναι τέτοιες που να μην συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική

Αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο στο φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ


Με αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο ξεκινά το 36ο φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Μόντρεαλ Φωτογραφία αρχείου

Στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο είναι αφιερωμένο το 36ο Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο άνοιξε την Πέμπτη αυλαία με την κινέζικη ταινία «Ένας κροκόδειλος του εκατομμυρίου» εν μέσω ηθοποιών, κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών του κόσμου.
Ο Σέρζ Λοζίκ, πρόεδρος του φεστιβάλ μιλώντας στο ΑΜΠΕ δήλωσε ότι ο αείμνηστος Θεόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε«μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο κινηματογραφικό στερέωμα του 20ου αιώνα», ενώ αποκάλυψε ότι μαζί σχεδίαζαν να φτιάξουν μια ταινία συμπαραγωγής μεταξύ Καναδά και Ελλάδας.
Στο εν λόγω φεστιβάλ θα προβληθούν οι ελληνικές ταινίες «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου, «Η Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα και η ιταλοελληνική παραγωγή «Διαμέρισμα στην Αθήνα» του Ρουτζέρο Ντιπάολα.

Αχός βαρύς ακούγεται…


Ιδιαίτερα αιχμηρά τα σχόλια που ακολούθησαν την ανακοίνωση των υπευθύνων των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στο διαδίκτυο, από τον Πρόεδρο του. Και όχι άδικα.   Καθώς η προσπάθεια αναγέννησης του κινήματος φαίνεται να ξεκινά από λάθος βάση και με λάθος λογική. Κινδυνεύοντας να αυτοακυρωθεί ήδη από το ξεκίνημα της. Δεν μου αρέσει η αναφορά σε πρόσωπα. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Όλοι γνωστοί είμαστε και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είναι όμως λογικό να αναρωτηθεί κανείς τι εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;

Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ ή το μικρό και πλήρως ελεγχόμενο;
Το ΠΑΣΟΚ που θα αναζητήσει την επανασύνδεση του με την κοινωνία ή το ΠΑΣΟΚ που θα συνεχίσει να πορεύεται εναντίον της, χωρίς δυνάμεις, χωρίς ψυχή, χωρίς αρχές.
Το ΠΑΣΟΚ που διαμορφώνει εξελίξεις ή εκείνο που αποτελεί απλά ένα επιθυμητό συμπλήρωμα του νέου πολιτικού συστήματος που στήθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ που είναι χρήσιμο στο λαό ή εκείνο που στηρίζει επιλογές και πολιτικές που σαρώνουν κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Βάψιμο δωματίου - Μάθε τέχνη


Δεν είχα ξανα-βάψει ποτέ στη ζωή μου αλλά το σαλόνι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση εφόσον εκεί έχω το γραφείο μου όπου περνώ πολλές ώρες [καπνίζοντας].

Αποφάσισα λοιπόν να επιχειρήσω το ..αδιανόητο.
Ρώτησα πολλούς [καθένας είχε να μου δώσει δεκάδες συμβουλές μυστικά] και γκουγκλάροντας βρήκα αρκετά ποστ με συμβουλές από ειδικούς και μη.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
1. Δύσκολο δεν είναι αλλά είναι εξοντωτικό. Ειδικά αν εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να αναλάβει και το πριν και το μετά. Το άδειασμα δηλαδή του δωματίου και την τακτοποίηση του αργότερα.
Εάν το δωμάτιο είναι άδειο , δεν είναι εξοντωτικό το βάψιμο. Είναι απλά κουραστικό.
[Μη ξεχάσετε να καλύψετε τις πρίζες και τα ξύλινα κουφώματα με κολλητική χαρτοταινία!]

Αγροτική Τράπεζα: «Πλιάτσικο» το λέει ο λαός... Όχι «εξαγορά»!



Γιάννα Χρυσικού*
Αύγουστος και αυτός! Εκεί που όλοι περιμένουν να ξεφύγουν λίγο… να σου η κυβέρνηση να μη σε αφήνει σε χλωρό κλαρί! Φυσικά η επίθεση δεν έχει σταματήσει λεπτό. Απλώς θα προσποιούμασταν ότι ξεχνάμε για λίγο την τρόικα και την τρύπια τσέπη μας προτού πλακώσει η βαρυχειμωνιά κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Λίγο πριν ανοίξει επίσημα το «μέτωπο» με την εξαγορά-χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας, όλοι το περιμέναμε μέρα με τη μέρα να σκάσει. Στο μεταξύ οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης είχαν ήδη φανεί. Ο βίαιος τερματισμός με τα ΜΑΤ της εννιάμηνης ηρωικής (ανεξαρτήτως του άμεσου αποτελέσματος) απεργίας των συναδέλφων στη Χαλυβουργεία του Μάνεση, οι εξευτελισμοί των απεργών και οι νέες απολύσεις που ακολούθησαν, δεν άφηναν περιθώριο παρανόησης. Το μήνυμα της κυβέρνησης προς όλους τους εργαζόμενους για το ποια θα είναι τα «έργα και ημέρες» της από εδώ και πέρα, ήταν ξεκάθαρο…

‘ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ’ WEISBROT, ΜΕΡΟΣ ΝΙΟΣΤΟ: Η ΜΟΥΦΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ



Το κείμενο αυτό αρχικά ετοιμάστηκε για το Protagon.gr (@protagon) αλλά έκτοτε lλόγω της καταιγιστικής επικαιρότητας δεν έχει δημοσιευθεί, οπότε είπα να το δημοσιεύσω ο ίδιος για να μην παλιώσει υπερβολικά και πάει χαμένο. Έχω κάνει ορισμένες αλλαγες σε σχέση με το κείμενο που έστειλα στο protagon – το παρακάτω κείμενο είναι η προτιμώτερη εκδοχή. Καλή διασκέδαση.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε στο ηλεκτονικό μου γραμματοκιβώτιο μια αναπάντεχη επιστολή. Συγγραφέας της ήταν ο Dan Beeton (@Dan_Beeton) συνεργάτης του καθηγητή Mark Weisbrot στο Κέντρο Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CEPR), και ο τίτλος της, τον όποιο αποδίδω ελεύθερα στην επικεφαλίδα αυτού του άρθρου, ήταν ‘Mark Weisbrot: Hoax redux’. Με τον κο.Beeton είχαμε συνεργαστεί την άνοιξη του 2010, όταν προσπαθούσε (μάταια) να συμμαζέψει τις ατελείωτες αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο μιας ‘συνέντευξης’ που αποδιδόταν στον Weisbrot και η οποία υποτίθεται ότι αποτύπωνε τις εμπειρίες του από τη χρεωκοπία της Αργεντινής και τις προτροπές του για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Φώτης Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα


Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπετε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε χώρες του Βορρά. Μια ματιά όμως στον τύπο της Γερμανίας την τελευταία βδομάδα θα σας πείσει ότι και εκεί αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρώπης η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρχίζει μια κάποια μεταστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Η μεταστροφή αυτή θα επιταχύνεται και θα πάρει πρακτική μορφή όσο και εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Ουσιαστικά πρόκειται για παράλληλη διαδικασία.

έχεις λεφτά; Θα έχεις Υγεία ...Εγκλημα εκ προμελέτης

 Ελένη Μαΐλη (Ριζοσπάστης)
Εξ αρχής ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ιδρύθηκε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να γίνουν δραματικές περικοπές στις παροχές, να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε Υγεία - Φάρμακο, από τους οποίους οι ασφαλισμένοι και τα Ταμεία θα αγοράζουν υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα. Οπως, αντίστοιχα, θα αγοράζουν και από τα δημόσια νοσοκομεία των οποίων η λειτουργία ως επιχειρήσεων ενισχύεται όλο και περισσότερο. Αυτό ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης, για το οποίο κανείς - εκτός από το ΚΚΕ - δε μιλούσε, αντίθετα όλοι μιλούσαν για «προχειρότητες», για «κακή διαχείριση» κ.λπ. Ηταν φανερή η πρόθεση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για εξίσωση προς τα κάτω των παροχών στους ασφαλισμένους.

Αγελάδες που θέλουν να γίνουν χάμπουργκερ και μυστηριώδη κορίτσια στο Λαύριο


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά
Στην ταινία «Trois petits points» μια μοδίστρα περιμένει να επιστρέψει ο άνδρας της από τον πόλεμο
Αγελάδες που ονειρεύονται να γίνουν χάμπουργκερ, περίεργα στρατιωτικά παιχνίδια, μυστηριώδη κορίτσια και παράλληλα σύμπαντα συναντιούνται στο πιο όμορφο πάρκο της Αττικής, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Εκεί, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν μια συλλογή από τις καλύτερες, μικρού μήκους, καινοτόμες παραγωγές των τελευταίων ετών.
Το σημαντικότερο φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών στον κόσμο, το αντίστοιχο των Όσκαρ για τα μικτά μέσα, και μια διαδραστική πλατφόρμα ζύμωσης νέων τάσεων και δημιουργίας, η Ars Electronica παντρεύει την κινούμενη εικόνα και την μουσική με την ψηφιακή τέχνη, για να ανακαλύψει εναλλακτικές προτάσεις για την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Φραγμό στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έβαλε με τον πιο κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανοσυά Ολάντ στις δηλώσεις που ακολούθησαν την διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την ελληνική κρίση με σαφώς πιο ανοιχτό βλέμμα από ό,τι η Γερμανία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος όχι μόνο δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλλα έδειξε να κατανοεί σε βάθος τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες κάνοντας λόγο για εφαρμογή του προγράμματος με βάση τις αντοχές τους.
Ο κ. Ολάντ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τότε, όπως είπε, χαρακτηριστικά «Ή Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει».

Η σχέση της Αριστεράς με τη μεσαία τάξη


ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Η επιστροφή του κρίσιμου παράγοντα της ταξικής πόλωσης αποτέλεσε τη θετικότερη συνέπεια της τελευταίας διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Για πρώτη φορά μετά το 1985, δύο εντελώς διαφορετικά κοινωνικοπολιτικά στρατόπεδα, με ριζικά αντίθετα μεταξύ τους ιδεολογικά προτάγματα, αναμετρήθηκαν με τρόπο ευθύ και ξεκάθαρο. Από τη μια μεριά, οι προλεταριοποιημένες μερίδες της κοινωνίας, κυρίως χαμηλόμισθοι και άνεργοι, και από την άλλη οι εύπορες τάξεις, σε αγαστή όμως συμπόρευση με πληθυσμιακές κατηγορίες που εκφράζουν την κοινωνική συντήρηση, τα φοβικά ανακλαστικά κ.λπ., όπως π.χ. συνταξιούχοι και αγρότες. Η συστοίχιση δυνάμεων στα δύο αυτά στρατόπεδα ήταν ένα υγιές φαινόμενο, που σήμανε τη λήξη μιας μακροχρόνιας κρίσης αντιπροσώπευσης, που συνοδευόταν από απίσχνανση των ταξικών χαρακτηριστικών του εκλογικού σώματος.

Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας...- Έκοψαν το νερό στους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου... με 40 βαθμούς!!


Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας άραγε;
Σίγουρα πιο πολύ από όσο φανταζόμαστε.
Μετά τα επεισόδια, που έγιναν με αφορμή το στρατόπεδο("κέντρο φιλοξενίας") όπου μεταφέρθηκαν μετανάστες στην Κόρινθο, ο δήμαρχος κ.Πνευματικός (όνομα και πράμα) προχώρησε σε πιο δραστικούς τρόπους "αντιμετώπισης" του προβλήματος. Σε μια μέρα που το θερμόμετρο χτυπάει σαραντάρια τα κτήνη έκοψαν την παροχή νερού στο στρατόπεδο !!!
Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι "πνευματικοί" και "άνθρωποι" στην πόλη. Η εκκλησία άραγε τι λέει εκεί για όλα αυτά;
"Είμαστε σε πόλεμο" είπε ο δήμαρχος, "και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται". "Δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα" είπε στο ΣΚΑΙ. "Δεν ακούσαμε ακόμη κάποιο παράπονο"!!
Κι όμως, ακόμη κι έτσι να ήταν ούτε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων, ούτε στις φυλακές όπου βρίσκονται εγκληματίες θανατοποινίτες δεν θα έκοβαν το νερό. Αν ήταν άνθρωποι βέβαια...
Ο άνθρωπος δολοφονείται μέσα μας αργά και σταθερά με την αηδιαστική, ύπουλη και σιωπηλή άδειά μας.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ !...


Κάτι θετικό συντελείται στον Βορρά της Ευρώπης.

Αφού η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις κατά του φτωχού Νότου, αντιλαμβάνονται μόλις τώρα ότι ο διαχωρισμός βλάπτει και τις ίδιες τις χώρες, καθώς υπονομεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρώτα ήρθε η κίνηση Βεστερβέλε για κοινή παρέμβαση με όλους τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας υπέρ της ενότητας της Ευρώπης.
Και χθες πάλι με πρωτοβουλία Βεστερβέλε, το Βερολίνο και οι τρεις χώρες της Βαλτικής με κοινή ανακοίνωση προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες μιας ρήξης Βορρά-Νότου.
«Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους Ευρωπαίους γείτονες και η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, είναι το κοινό μας σχέδιο και η βάση της κοινότητάς μας».
«Η συνεργασία στην Ευρώπη δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε κεκτημένο, όπως μας υπενθυμίζει η κρίση του χρέους. Έχει εξελιχθεί σε μια βαθιά κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης», εκτιμούν οι υπουργοί Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε (Γερμανία), Αντρόνιους Αζούμπαλις (Λιθουανία), Έντγκαρς Ρίνκεβιτς (Λετονία και Ούρμας Πάετ (Εσθονία).

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ !...

Η εφεδρεία θα λέγεται διαθεσιμότητα - Έξοδος σε έναν χρόνο αντί για τρία


Εφεδρεία τέλος, έρχεται η... διαθεσιμότητα κυρίως για όσους δεν περάσουν τα τεστ αξιολόγησης αλλά και για όσους πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση. Σε αυτή τη συμβιβαστική λύση φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεραστούν οι ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη και να μην εξελιχθούν σε κυβερνητική κρίση.
Στο νέο μοντέλο για εργασιακή εφεδρεία με άλλο όνομα κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χτεσινή τους συνάντηση, μετά την οποία έλεγαν ότι «δεν πρέπει να μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν».
Ποιους αφορά
Η διαδικασία της διαθεσιμότητας θα «πατάει» πάνω στις ισχύουσες διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει έξοδο από το Δημόσιο εντός έτους και όχι εντός τριετίας όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο της νέας εφεδρείας. Ποιούς θα αφορά; Θα αφορά κατ' αρχήν όσους αξιολογηθούν αρνητικά στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά και όσους χάσουν τις οργανικές τους θέσεις λόγω συγχώνευσης ή κατάργησης των οργανισμών όπου εργάζονται.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ SIEMENS: ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της κυβέρνησης με Siemens Για απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του σκανδάλου της Siemens κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνουν την υπόθεση νομίζοντας ότι θα σταματήσουν οι διώξεις εναντίον εκείνων που λήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, σχολίασε ο Πάνος Καμμένος. Για επονείδιστη συμφωνία και διαπιστευτήριο υποταγής μιλούν η Χρυσή Αυγή και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών αντίστοιχα.
ΣΥΡΙΖΑ: Ενα ακόμα δώρο στην κ. Μέρκελ
«Ο ικέτης Πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με την κα Μέρκελ φρόντισε, εκτός του πακέτου των μέτρων των 11,5 + 2 δισ, να της κάνει άλλο ένα δώρο, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία Siemens», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του κολοσσιαίου σκανδάλου της Siemens, που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και προκαλεί το κοινό αίσθημα που απαιτεί να αναζητηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι».

ΒΑΓΚΕΝΚΝΕΧΤ: ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ


Προειδοποίηση πως «η ανεργία στη χώρα θα αυξάνεται και δεν πρόκειται να υπάρξει δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, ενόσω η Ελλάδα, με την πολιτική της λιτότητας, θα συνεχίζει να οδηγεί την οικονομία της βαθύτερα στην κρίση» απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, γύρω από την οποία περιστρέφονται και οι περισσότερες ερωτήσεις.
«Το πρόβλημα είναι πως χώρες, όπως η Γερμανία, ζητούν από την Ελλάδα ολοένα και σκληρότερα προγράμματα λιτότητας και αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή τα πάντα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία» προειδοποιεί η Γερμανίδα πολιτικός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υποχρεωθεί σε περαιτέρω περιορισμούς και περικοπές.
«Τα χρήματα θα πρέπει να εισπραχτούν εκεί που υπάρχουν, από τους πλούσιους στη χώρα και αυτό θα ήταν δικαιότερο από να ζητείται να πληρώνουν συνέχεια εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι» αναφέρει.

Και μιά καλή ..οφθαλμαπάτη!


Οι οδηγίες απλές
Βλέπετε μιά πράσινη κουκίδα που αναβοσβήνει στο κέντρο
Τώρα, επικεντρώστε το βλέμμα στην πράσινη κουκίδα και....!!!!

ΤΕΤΑΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


΄'Ενταση στο στρατόπεδο Κορίνθου από Newscaster Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όπως μεταδίδει το ekorinthos.gr, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Έξω από το στρατόπεδο έχον συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής. Φωνάζουν συνθήματα ενώ κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των 400 περίπου λαθρομεταναστών.

ΧΑΡΤΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΦΤΙΑΞΕ Η BILD ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ


Στη φράση του Αντώνη Σαμαρά ότι εγγυάται προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων στηρίχθηκε η Bild, κατασκευάζοντας μια εγγυητική επιστολή -με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά- καλώντας τον Α.Σαμαρά να την υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα πριν από λίγες μέρες, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με την Γερμανή καγκελάριο.
Στους όρους που θέτει, η Bild καλεί τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:
- Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο ζημιά
- Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως και η πώληση ακατοίκητων νησιών, εφόσον κριθεί απαραίτητο
- Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει.