Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Την συνδρομή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση φαίνεται να έχει ζητήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης από τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Γιώργο Βέη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα”, οι δύο πλευρές αναμένεται να συνεργαστούν στην αξιολόγηση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2013.
Από εξετάσεις ΑΣΕΠ, θα περάσουν βάσει του σχεδίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, αλλά μέσω των διαβλητών μεθόδων του ρουσφετιού.
Στόχος, μετά το τέλος της διαδικασίας είναι να προκύψουν τα ουσιαστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων δημόσιων υπαλλήλων.
Αν και οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες των εξετάσεων ΑΣΕΠ, θεωρείται βέβαιο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξανακαθίσουν στα θρανία. Ανά υπηρεσία σε κάθε υπουργείο θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις γραπτές ή ηλεκτρονικές εξετάσεις ή σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αξιολογηθούν βάσει βιογραφικού.

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΠΕ!


Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

- Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.
- Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Οι ευρωπαϊκές συναντήσεις του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευση της κυβέρνησης στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, αναφέρει σε νέα του ανακοίνωση για τις επαφές Σαμαρά σε Παρίσι και Βερολίνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία των επαφών του κ. Σαμαρά: έπεισε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα προς όφελος του ελληνικού λαού και ότι η πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αποτελούν την κοινή συνισταμένη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Ετσι φερνονται στα καλά παιδια!!Γ.Ζ.
«Ελα από εδώ. Πάμε μέσα…». Η Ανγκελα Μέρκελ, αρκετά ευδιάθετη, προτείνει στον κ. Αντ. Σαμαρά να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν στο γραφείο της χωρίς τους στενούς συνεργάτες τους. Ο έλληνας πρωθυπουργός ξαφνιάζεται, αλλά δέχεται με ευχαρίστηση. Ο ίδιος ήταν συγκρατημένος πριν από την προχθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι οι Γερμανοί, εκτός από πράξεις και όχι λόγια, θέλουν να ακούσουν και αλήθειες. Αυτές είπε ο κ. Σαμαράς πίσω από τις κλειστές πόρτες της γερμανικής καγκελαρίας, όπου έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές και κέρδισε ως έναν βαθμό την άκρως επιφυλακτική κυρία Μέρκελ.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, όπως παραδέχθηκαν και οι γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με ειλικρίνεια αυτό που αισθάνεται: ότι θέλει χρόνο να «ανασάνει» η ελληνική οικονομία και κοινωνία, χωρίς να επιβαρυνθεί ο γερμανός φορολογούμενος.