Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ανδρέας Παπανδρέου: «Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…»


Από τον "Αγωνιστή", όργανο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1975)

Ζωντανές τράπεζες σε χρεοκοπημένη χώρα !!!



Γιατί βιάζεται η Κυβέρνηση να υλοποιήσει deals στις τράπεζες;

Προκαλούν αλγεινή εντύπωση, οι επιταχυνόμενες και βιαστικές κινήσεις στον χώρο των τραπεζών που επιχειρεί η Κυβέρνηση.
Η εύκολη προσέγγιση είναι ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δείξει στην Τρόικα έργο. Αλλά η προσέγγιση αυτή με επικοινωνιακά κριτήρια δεν απαντάει σε βασικά ζητήματα…..
Πολλοί επίσης σπεύδουν να προεξοφλήσουν ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάταξης του τραπεζικού χάρτη με βάση το οποίο αρχικά θα εξαγοράσουν οι 4 συστημικές τράπεζες μη συστημικές και εν συνεχεία σε επόμενη φάση θα συγχωνευθούν οι συστημικές τράπεζες μεταξύ τους.
Επίσης πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει ένα σχέδιο τέτοιας μεγάλης κλίμακας να αλλάξουν όλα ώστε με εσωτερικές πρωτοβουλίες ειδικά στον πλέον νευραλγικό τομέα της οικονομίας τις τράπεζες να ξεκινήσει μια προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.
Δηλαδή ότι υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο αλλαγής βασικών πυλώνων της οικονομίας.
Πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο τέτοιας μεγάλης κλίμακας με δανεικά. Με δανεική ρευστότητα 130 δις ευρώ και με δανειακά κεφάλαια έως 40 δις ευρώ;

Σκουραίνουν τα μωρά στις ΗΠΑ


Ισχυρότατο πολιτισμικό σοκ αποτέλεσε για τη λευκή πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού η δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για το 2011 από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Αν και οι λευκοί αποτελούν το 63% του πληθυσμού, πέρυσι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ 1.989.000 παιδιά λευκών και 2.019.000 μωρά από γονείς που ανήκουν στις μειονότητες του αμερικανικού έθνους - μαύρους, Λατινοαμερικάνους και Ασιάτες. Πρόκειται για ένα σημείο «ιστορικής ρήξης» με το παρελθόν των ΗΠΑ, καθώς τη χώρα ίδρυσαν ευρωπαϊκοί πληθυσμοί.
Η αλλαγή φυλετικών συσχετισμών είναι ραγδαία. Μόλις 20 χρόνια πριν, το 1990, οι γεννήσεις λευκών παιδιών ήταν σχεδόν διπλάσιες έναντι εκείνων των προαναφερθεισών μειονοτήτων - 2,67 εκατομμύρια λευκά μωρά και μόνο 1,42 εκατομμύρια από τις μειονότητες.
Ακόμη και 10 χρόνια πριν, το 2000, τίποτα δεν πρόδιδε την επερχόμενη ριζική ανατροπή της νέας δεκαετίας: 2,36 εκατ. λευκά παιδιά έναντι 1,69 εκατομμυρίου. Τώρα τα πάντα άλλαξαν. Τα λευκά μωρά το 2011 υποχώρησαν στο 49,6% του συνόλου έναντι 50,4% των μειονοτήτων.

ΦΕΥΓΟΥΝ 5.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Οι περικοπές έχουν και… παράπλευρες απώλειες στους Δήμους. Δεν είναι μόνο η μείωση της χρηματοδότησης, αλλά και οι συγχωνεύσεις.
Η μείωση του μισθολογικού κόστους που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με το λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις θα δείξουν την έξοδο σε περίπου 5.000 εργαζόμενους.
Πρώτοι υποψήφιοι για να μπουν στο νέο καθεστώς, τη “διαθεσιμότητα” δηλαδή, είναι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που κλείνουν και ακολουθούν όλοι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Όπως και στην περίπτωση του ευρύτερου Δημόσιου τομέα οι υπάλληλοι αυτοί για ένα χρονικό διάστημα θα παίρνουν το 75% του μισθού τους.
Υπάρχει ήδη η σκέψη ο χρόνος παραμονής στο καθεστώς διαθεσιμότητας να επεκταθεί, ωστόσο αυτό βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της… σκέψης.

newsit.gr

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 Με την κατάθεση της Λούκας Κατσέλη ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων στους οικονομικούς εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Η κ. Κατσέλη είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις συνομιλίες Παπανδρέου με Στρος-Καν, καθότι δεν ήταν παρούσα, ενώ επανέλαβε ότι η περίπτωση της Ελλάδας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας.
«Επανέλαβα την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».
Σε ερώτηση για τη σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική η κ. Κατσέλη απάντησε: «Δυστυχώς, τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται. Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα.»

Υποχρεωτικό το τσιπ RFID σε μαθητές του Τέξας!


Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά όσο εμείς ασχολούμαστε με περικοπές, και φόρους κάποιοι πλανητικοί "ψυχοπαθείς" κτίζουν γύρω μας τα κελιά μας στη νέα απόλυτη maximum security φυλακή μας. Πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γρήγορα, γιατί θα γίνουμε θαμώνες σε ένα ατελείωτο στρατόπεδο συγκέντρωσης και τότε θα είναι πλέον αργά για αντιδράσεις.

Στην Αμερική τη χώρα της "ελευθερίας" ξεκινάνε όλες οι διαστροφές και μετά έρχονται κατευθείαν σε εμάς καθότι οι Αμερικανοί έχουν φαεινές ιδέες και πρέπει να τις ακολουθούμε.

Μαθητές και γονείς σε δύο σχολεία του San Antonio στο Texas των Η.Π.Α βρίσκονται σε αναβρασμό σχετικά με πρόγραμμα το οποίο καθιστά υποχρεωτικό για τα παιδιά να φορούν ετικέτες εντοπισμού με ενσωματωμένη τεχνολογία τσιπ RFID.
Τα τσιπάκια εντοπισμού RFID θα χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται οι μαθητές μέσα στους σχολικούς χώρους αλλά και εκτός αυτών.
Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε να ισχύει από χθες και αφορά μαθητές στο Λύκειο John Jay και το Γυμνάσιο Anson Jones. Οι μαθητές των δύο σχολείων θα υποχρεωθούν να φορούν τις ετικέτες εντοπισμού οι οποίες θα αναγράφουν το όνομά τους ή αντιστρόφως θα διαθέτουν ταυτότητες με ενσωματωμένη τεχνολογία τσιπRFID.