Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόωρη συνταξιοδότηση για 35.000 δημόσιους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση


Σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα οδηγηθούν περίπου 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι επρόκειτο να βγουν στη σύνταξη το 2016 και το 2017. Σκοπός είναι η κυβέρνηση να καταφέρει να πιάσει το στόχο για αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης φέρεται να έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια για την αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», τα σενάρια αυτά είναι:
1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014.
2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.

ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ !...


Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο στεγάζεται επί της Λεωφόρου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, είναι ένας σοβαρός ευρωπαϊκός θεσμός.
Απαρτίζεται από 47 χώρες και αντικείμενο του είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, και το κράτος δικαίου.
Το 1967 δεν δίστασε ούτε στιγμή να αποβάλει την Ελλάδα από τους κόλπους του, θεωρώντας ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η στρατιωτική χούντα που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας παραβίαζαν κατάφορα αυτούς τους τρείς πυλώνες, στην προάσπιση των οποίων έχει ταχθεί.
Πριν από δύο χρόνια, στις 7 Ιουλίου του 2010, το Συμβούλιο της Ευρώπης απηύθυνε αυστηρές συστάσεις προς τη χώρα μας, αναφορικά με σειρά ζητημάτων, συνολικά 27, και κυρίως σχετικά με την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, καθώς και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Ως ευρωπαϊκός θεσμός που τηρεί τα «προσχήματα», το Συμβούλιο της Ευρώπης έδωσε στη χώρα μας χρονικό περιθώριο δύο ετών για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και ρυθμίσεων και προανήγγειλε την εκπόνηση έκθεσης το 2012 για τη διαπίστωση ή μη της όποιας προόδου επί των 27 συστάσεών του προς την Ελλάδα.

Η «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2012: Η «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Η “μεταρρύθμιση” του Αρχοντοχωριάτη

 του Νίκου Θεοτοκά
Ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό έτος με μια νίκη για τον πανεπιστημιακό κόσμο. Η προηγούμενη υπουργός Παιδείας μαυρίστηκε στις εκλογές και πήγε σπίτι της. Και από τον νόμο της, τον Ν. 4009/11, έσπασαν πολλά από τα αγκάθια που το τσίμπημά τους δηλητηριάζει τις ακαδημαϊκές αρχές και την πανεπιστημιακή λειτουργία. Δυστυχώς, ο νέος νόμος, ο Ν. 4076/12, κρατά κι αυτός κάμποσα από αυτά τα αγκάθια. Ο χώρος, όμως, των “Συναντήσεων” δεν φτάνει ούτε για την απαρίθμησή τους. Θα αναφερθώ λοιπόν μόνο σε κάτι χαρακτηριστικό, απ’ τα πιο ανώδυνα, που χαρακτηρίζει και το νέο νομοθέτημα. Για τα άλλα, τα σημαντικά, θα επανέλθω.

Στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, όπως και στο έκτρωμα της κυρίας Διαμαντοπούλου, προβλέπεται η υποχρέωση να υπάρχει ως μέλος σε κάθε Εκλεκτορικό Σώμα τουλάχιστον ένας Έλληνας ή ελληνόφωνος επιστήμονας που δεν δουλεύει στην Ελλάδα κι άλλοι δύο που θα συντάξουν σχετικές εκθέσεις ως “εμπειρογνώμονες”. Πρόκειται για απίστευτη προσβολή των Ελλήνων επιστημόνων που παράγουν σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο στη χώρα τους.

χίλιες λέξεις....

thumb
http://topontiki.gr/

Το FBI παρακολουθεί 12 εκατομμύρια iPhone και iPad

Το FBI παρακολουθεί 12 εκατομμύρια iPhone και iPad12 εκατομμύρια λογαριασμούς από iPhone και iPad βρέθηκαν σε υπολογιστή του FBI σύμφωνα με δηλώσεις των Anonymous.
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να μπουν σε υπολογιστή του FBI και να ανακαλύψουν τις ταυτότητες 12 εκατομμυρίων συσκευών iPhone και iPad.
Οι χάκερ προσπαθούν να φέρουν στη δημοσιότητα το μυστικό σχέδιο παρακολούθησης του FBI που περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευές και δεδομένα για τους χρήστες τους.
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι το FBI παρακολουθεί διακριτικά τους χρήστες προϊόντων της Apple κι αυτό γίνεται χάρη στον UDID, μια μοναδική ταυτότητα που έχει κάθε προϊόν της εταιρείας.
Το UDID δημιουργήθηκε για να μπορεί η Apple και οι διαφημιστές να εντοπίζουν τη συμπεριφορά των χρηστών και να μπορούν να τους παρουσιάζουν τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Ο άτυχος ιερέας είχε το Σατανά σπίτι του! - Ελλάδα

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ο άτυχος ιερέας είχε το Σατανά σπίτι του! - Ελλάδα

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν " (Βίντεο)

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν " (Βίντεο): «Χυδαία και φασιστική» όπως είπε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ ήταν η συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου υγεί...

Εξαπατημένη από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά, χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Νίκαια. Η ίδια υπήρξε στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και θεωρείται ότι ήταν στον σκληρό πυρήνα του επί εποχής Παπανδρέου. Πολύς λόγος γίνεται από χθες, μάλιστα, για μια πιθανή σύνταξή της με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο στενός της κύκλος δηλώνει ότι είναι απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ της «κλείνουν την πόρτα».
Άνθρωποι του περιβάλλοντος της κας Γιαννακά δήλωσαν στο tvxs.gr, ότι η ίδια αισθάνεται πως εξαπατήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς πίστεψε ότι και η πρώτη αλλά και η δεύτερη υπερψήφιση των μνημονίων θα έφερναν την αλλαγή και θα σηματοδοτούσαν την ανάπτυξη στην χώρα. Θεωρούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα θίγονταν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των νέων ανθρώπων.
Την δυσαρέσκειά της προς το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, αποδεικνύει η παρουσία της στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ενδεικτική των προθέσεων της καθώς φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυτόν τον πολιτικό φορέα ως μια εναλλακτική λύση.

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Θα συνεχίσω να προασπίζω το δημόσιο συμφέρον"


 

ΣΥΝΕΝΤEΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Dei News

- «Από το 2000 που άνοιξε η αγορά σε ελάχιστες χώρες ωφελήθηκαν οι καταναλωτές, η απελευθέρωση ακρίβυνε το ρεύμα»!!
- Ο στόχος μας είναι να πείσουμε την κοινωνία για το ορθό των επιχειρημάτων μας και στη βάση αυτή να αποκτήσουμε συμμάχους.
- Έίναι σίγουρο ότι εάν δεν τους αποκαλούσαμε κρατικοδίαιτους και αεριτζίδες, ότι εάν στα σχέδιά τους για την νέα αρπαχτή που ετοιμάζουν με τις λιγνιτικές μονάδες δεν προειδοποιούσαμε ότι θα γίνει πόλεμος, θα ήμασταν τα καλύτερα «παιδιά».
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
Καυστικός, σκληρός αλλά και αποκαλυπτικός είναι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος που μίλησε για όλους και για όλα στο DeiNews και υπερασπίζεται με μαχητικό τρόπο την αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας ενώ δηλώνει ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να αναγεννηθεί και αυτό κυρίως θα γίνει αν συνδυάστεί με τον ουσιαστικό πολιτικό – συνδικαλιστικό λόγο με επιχειρήματα με τη δράση με σχέδιο, συντονισμένα και σε βάθος. Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησε:

Ποιος θεωρεί ακόμη «κατάκτηση» το ευρώ;


του Διονύση Ελευθεράτου

Στην κηδεία της ελληνικής κοινωνίας λιβανίζουν ακόμη το… κοινό νόμισμα, την ώρα που αυτό απομυθοποιείται ταχύτατα στις συνειδήσεις των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Σχεδόν όλων!

Κάποτε ο όρος «πυγμαίος μπασκετμπολίστας» εκλαμβανόταν ως επιτομή του «σύντομου ανέκδοτου». Αυτό, μέχρι το καλοκαίρι του 1986, όταν η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διαθέτοντας έναν παίκτη ύψους 1.59- τον Τάιρον Μπογκς. Δεν βαριέστε, όμως… Συνεχώς παράγονται ανέκδοτα των δυο- τριών λέξεων. Ενίοτε και πικρά, όπως το «σοβαρό», εγχώριο κλισέ: «Η κατάκτηση τουευρώ», «το κεκτημένο του ευρώ»… Λες και ζουν σε άλλον πλανήτη ή σε άλλες εποχές οι αρχιερείς της πολιτικής απάτης!
Διεκπεραιώνουν τη νεκρώσιμη τελετή της ελληνικής κοινωνίας, λιβανίζοντας –ακόμη- το ευρώ… Τίποτε δεν τους πτοεί. Ούτε καν η ιδιότητα του «κεκτημένου», ως ασπίδας που συνθλίβει τους «προστατευόμενους». Αλήθεια, πώς γίνεται τα «PIGS» και η Ιρλανδία να αδυνατούν να ξεμπερδέψουν με τους διεθνείς τοκογλύφους, κάτι που κατόρθωσαν – σε τόσα σημεία του πλανήτη- χώρες διαφορετικών παραγωγικών «κυβικών» και οικονομικών χαρακτηριστικών; Αργεντινή, Ισημερινός, Ισλανδία, Τουρκία… Βρήκαν το σθένος, βρήκαν και τον τρόπο να πουν «όχι». Αποτέλεσμα; Απέφυγαν το στραγγαλισμό.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ

 Να επιστρέψουν οι εργασιακές σχέσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ζητούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στα νέα αιτήματα της τρόικας για σαρωτικές αλλαγές. «Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» είπε η Φ.Γεννηματά. Για ιδεολογικές εμμονές της τρόικας έκανε λόγο ο Δ.Χατζησωκράτης.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί».
Επισήμανε ακόμη: «Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» και υπογράμμισε πως «ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».
Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

ΟΛΑΝΤ: ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ


Υπέρ της χρονικής παράτασης του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας υπό τον όρο η έκθεση της τρόικας να αποδείξει την αξιοπιστία στην μέχρι τώρα εφαρμογή του, τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Οπως ανέφερε ο κ. Ολάντ, «εάν η έκθεση της Τρόικας είναι θετική και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αξιοπιστία και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα, θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί παράλληλα την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».
την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της συνάντησής τους, Ολάντ και Μόντι έκαναν λόγο για μεταξύ τους «ταύτιση απόψεων»: «Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις συνεχίστηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη», είπε ο Μάριο Μόντι.
Πρόσθεσε δε ότι «από την εκλογή του προέδρου Ολάντ βρεθήκαμε πολύ κοντά, με κοινούς στόχους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, χωρίς χρέος και πληθωρισμό. Παρακολουθούμε το πώς η Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας ώστε να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα, αφήνει η τρόικα, σύμφωνα με βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετείχε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειτσών της χώρας.
«Η τρόικα έδειξε την ευελιξία της ώστε το πρόγραμμα να προσαρμοστεί στις συνθήκες της οικονομίας και την εξέλιξή της αφότου υπεγράφη το μνημόνιο τον Μάιο του 2011», δήλωσε ο βουλευτής Μιγκέλ Φρασκίλιο, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD).
Η τρόικα άρχισε την περασμένη Τρίτη την πέμπτη αποστολή αποτίμησης της πορείας εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων οι οποίες προβλέπονται στη δανειακή σύμβαση της χώρας, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, και στο 3% το επόμενο έτος, στόχοι όμως που φαίνεται να υπονομεύονται από τη μείωση των φορολογικών εσόδων.

ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Το ποσό των δυο ευρώ θα αναγκαστούν να πληρώνουν σε λίγο καιρό οι ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν τηλεφωνικώς ραντεβού στο «Παπαγεωργίου» καθώς η διοίκηση έχει λάβει απόφαση ανάθεσης της υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του κοινού.
«Σε μία χρονική στιγμή που μεγάλη μερίδα πληθυσμού αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο βασικές ανάγκες η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» την επιβαρύνει με το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού που μπορεί να φτάσει και στα 2 ευρώ ανά κλήση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».
Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του «Παπαγεωργίου», Ελευθερία Νικολιδάκη η ανάθεση αυτή αναμένεται να γίνει σε περίπου ένα μήνα και για αυτό το λόγο το Σωματείο προχώρησε σε συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου να ιδιωτικοποιήσει αυτή την υπηρεσία μετακυλώντας το κόστος στον πολίτη προς όφελος του ιδιώτη επιχειρηματία.