Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ...ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ !...



Άνθρακες είναι ο θησαυρός της «συμφωνίας με την Ελβετία». Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στο Capital.gr ότι, τουλάχιστον σε εισπρακτικό επίπεδο, ο θόρυβος που έγινε τις τελευταίες ημέρες περί φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Για το θέμα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες μετά και την επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών θα γίνουν εκτεταμένες διασταυρώσεις εισοδημάτων όσων έχουν εμβάσει ποσά στο εξωτερικό (και στην Ελβετία). Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί με διάφορους τρόπους και στενό μαρκάρισμα όσων διαθέτουν αδήλωτα ποσά σε ξένες τράπεζες προκειμένου να προσέλθουν οικιοθελώς και να καταβάλουν τους σχετικούς φόρους.

ΔΝΤ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και την αντικατάσταση του με έκπτωση από τον τελικό φόρο κατ’ ανώτατο όριο 2.160 ευρώ εισηγείται στην κυβέρνηση το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το ΔΝΤ προτείνει επίσης τέσσερα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των διαφόρων εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και κατάργηση της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους.
Στην πολυσέλιδη έκθεση προτείνει τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων και όπως προκύπτει από τις αναλύσεις, το αποτέλεσμα είναι ουδέτερο για τα δημόσια ταμεία, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μετατόπιση του φορολογικού βάρους.
Η έκθεση του τεχνικού κλιμακίου θα ληφθεί υπόψη για τη διαμόρφωση του νέου φορολογικού, η κατάρτιση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Βενιζέλος:"Είναι δυνατόν να μην ενημερωνόμαστε;"


Λιονάκης Νίκος
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων και ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να πέφτει όλο και περισσότερο, ο Ευ. Βενιζέλος αναζητεί στρατηγική και κινήσεις για να ανασχέσει την... ελεύθερη πτώση.

Χτες, με αφορμή τη μη πραγματοποίηση της σύσκεψης των τριών αρχηγών, απευθύνθηκε σε υψηλούς τόνους προς τον Αντ. Σαμαρά, εκφράζοντας δυσφορία για τη στάση που κρατάει στην τρικομματική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού αλλά και από τα μέτρα, με το σκεπτικό ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ο πρωθυπουργός υιοθετούσε τη δική του πρόταση για τη διαπραγμάτευσή τους. Αν και συνέχισε την... επίθεση με άτυπο σημείωμα γεμάτο αιχμές κατά των "κύκλων του Μαξίμου" που άφηναν να διαρρεύσει ότι "πρωθυπουργός είναι ο Αντ. Σαμαράς και αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων", το non paper κατέληγε με την επισήμανση ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την κυβερνητική και την πολιτική σταθερότητα γιατί είναι μαθημένο να αναλαμβάνει ευθύνες με μόνο κριτήριο το εθνικό συμφέρον" και πως "αυτό περιμένει και από τη Ν.Δ.".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΤΡΙΩΝ"…

Την Κυριακή το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών με αντικείμενο ταμέτρα των 11,5 δις. ευρώ. Θα γίνει δηλαδή πριν από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση υπήρξε αιτία (ή μήπως η αφορμή;) για τριβές ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση...
Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Σαμαρά ήρθαν σε επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για να κλείσει το «ραντεβού» της Κυριακής. Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, το απόγευμα, συνάντηση με την τρόικα θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Τις τελευταίες ημέρες είχαν καταθέσει αίτημα για την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης των τριών αρχηγών, τόσο ο κ.Βενιζέλος, όσο και ο κ.Κουβέλης, με το Μέγαρο Μαξίμου να προσανατολίζεται σε σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ την Τρίτη στη Φραγκφούρτη.

Φρούριο θυμίζει η Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ…

 Πόλη-φρούριο θα θυμίζει η Θεσσαλονίκη για τις επόμενες τρεις ημέρες, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης, που ξεκινά το Σάββατο. Συνολικά, στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, οι οποίοι θα φθάσουν στην πόλη από όλη τη χώρα...
Συγκεκριμένα, από την Αθήνα αναχώρησαν 33 διμοιρίες ανδρών των ΜΑΤ, αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ της Άμεσης Δράσης, περίπου 600 αστυνομικοί των υπηρεσιών ασφαλείας από την Ασφάλεια Αττικής και κυρίως από την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια.
Παράλληλα, στην πόλη θα μεταβεί -όπως συνηθίζεται- και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, που θεωρητικά θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να βρίσκονται προ των πυλών, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΘ αναμένονται τουλάχιστον δυναμικές.