Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιαμερικανικό μένος σε ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο

Συνεχίζονται και σήμερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στον μουσουλμανικό κόσμο με αφορμή την «βλάσφημη» ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Την Παρασκευή, στην πρωτεύουσα του Σουδάν, τη Χαρτούμ, οι διαδηλωτές δεν περιορίστηκαν σε αμερικανικούς στόχους, όπως τις προηγούμενες ημέρες, αλλά επιτέθηκαν και στις πρεσβείας της Γερμανίας και της Βρετανίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Al Jazeera. Αμερικανοί πεζοναύτες προσγειώθηκαν στην Υεμένη για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές στο Σουδάν, στο Χαρτούμ, εισέβαλαν στη Γερμανική πρεσβεία έβαλαν φωτιές και υπέστειλαν τη γερμανική σημαία. Έσπασαν παράθυρα, κάμερες και έπιπλα. Εισβολή σημειώθηκε και στη Βρετανική πρεσβεία, σύμφωνα με το Al Jazeera, όπου επίσης οι διαδηλωτές υπέστειλαν τη βρετανική σημαία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα της Πορτογαλίας απέσυρε αργά το βράδυ της Πέμπτης την υποστήριξή του στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει σε κάθε περίπτωση την πλειοψηφία για να περάσει τα μέτρα, αλλά η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος της διακομματικής αλληλεγγύης όσον αφορά τα σταθεροποιητικά μέτρα λιτότητας.

ΓΙΑΤΡΟΙ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Καθολική αντίδραση απέναντι στη σχεδιαζόμενη από τη Χρυσή Αυγή αιμοδοσία μόνο για τους Έλληνες, υπήρξε από την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών και πολλές τοπικές ενώσεις, που καλούν τα μέλη τους να αρνηθούν τη συμμετοχή σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις με τις οποίες παραβιάζεται βάναυσα ο όρκος του Ιπποκράτη και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν άμεσα και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση.

Χωρίς να προσχωρεί στο κόμμα - O ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος υπέγραψε το αίτημα Καμμένου για εξεταστική για το Μνημόνιο

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη στη Βουλή με τον Πάνο Καμμένο και υπέγραψε το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Πηγές του κόμματος τόνισαν πάντως ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα προσχώρησης του βουλευτή.    
Ο κ. Καμμένος δήλωσε μετά τη συνάντηση είπε ότι το κόμμα του απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς τους διαχωρισμούς του παρελθόντος, και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίθηκαν «απέναντι σε αυτή την υποχρέωση την οποία έχουμε να διερευνήσουμε τη μεγάλη αυτή υπόθεση του "στησίματος" της Ελλάδας στον τοίχο».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολές σε όλα τα κόμματα ζητώντας να συνυπογράψουν το αίτημα, τόνισε θα συνεργαστεί, στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τη διερεύνηση υποθέσεων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Το αίτημα για εξεταστική απαιτεί 60 υπογραφές βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή.

Βουλή: Αποσύρθηκε «ως περιττή» η τροπολογία για την Siemens

Για «άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή: Αποσύρθηκε «ως περιττή» η τροπολογία για την SiemensΣτην απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, οδηγήθηκε η κυβέρνηση στο παρά πέντε της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με διαρροές από το ΠαΣοΚ, υπήρξε σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλου ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακυρωθεί η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί παράτυπης, αντισυνταγματικής και επιζήμιας συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι εκτός των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και η ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει την τροπολογία. Όπως είχε δηλώσει χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ν. Τσούκαλης «ήμασταν εξ αρχής κατηγορηματικά αντίθετοι με τον συμβιβασμό που επετεύχθη και θα καταψηφίσουμε την τροπολογία», ενώ την ίδια στάση είχε τηρήσει και ο βουλευτής του κόμματος κ. Οδ. Βουδούρης ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η υπόθεση Siemens ζυγίζει δισεκατομμύρια κι αυτό με τη ρύθμιση που κάναμε το στερηθήκαμε».

Διεγράφη ο Κιουτσούκης

Τη διαγραφή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Κιουτσούκη, από τους καταλόγους και τα μητρώα της ΝΔ, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος....
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Κιουτσούκης «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος»

Χαμάς: Να ζητήσουν συγγνώμη οι ΗΠΑ για την ταινία


Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε, κάλεσε σήμερα Πέμπτη την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους για τη μετάδοση της ταινίας που γυρίστηκε στις ΗΠΑ και θεωρείται προσβλητική για το ισλάμ....
Την ίδια ώρα ο υπουργός του Ουάκφ (μουσουλμανική κληρονομιά) Ισμαήλ Ραντουάν καλούσε τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της κυβέρνησης, στην πόλη της Γάζας, "να μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα" και να διαδηλώσουν ξανά μετά την προσευχή της Παρασκευής. 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες και πανώ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως "Θα θυσιαζόμασταν όλοι για εσένα, προφήτη του Θεού" και "Πού είστε, μουσουλμάνοι, όταν προσβάλουν τον προφήτη σας;". 
Από την πλευρά του ο Χανίγιε, υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία Αιγυπτίων, καταδίκασε την ταινία "που προσβάλει τον προφήτη ο οποίος ενσαρκώνεται από έναν Αμερικανό ηθοποιό".

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ανατολής και κακώς τη δεχθήκαμε στην Ευρώπη»

Δεν πρόκειται για μια δήλωση κάποιου «ιέρακα» της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την κρίση για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά για την πεποίθηση ενός από τους «φίλους» της Ελλάδας, ο οποίος χαρακτηρίζει λάθος την αποδοχή μιας χώρας σαν την Ελλάδα στην Ευρώπη.....
Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ο οποίος σε κοινή συνέντευξη με τον πρώην Καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ στο περιοδικό “Der Spiegel” χαρακτηρίζει ουσιαστικά λάθος εκτίμησή του την αποδοχή της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
«Θυμάμαι Χέλμουτ πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» αναφέρει στο γερμανικό περιοδικό ο πάλαι ποτέ ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.
Οι δύο πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν βέβαιοι για τη διατήρηση της ευρωζώνης αλλά ζητούν συγκεκριμένες αλλαγές και κυρίως να μην γίνει αποδεκτή καμία χώρα στο ευρώ, πέρα από την Πολωνία.

Ρωσία: Οι 'Αραβες ηγέτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Φόβους ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα επικρατήσει χάος μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε εναντίον Αμερικανών διπλωματών στην Υεμένη και τις βίαιες διαδηλώσεις σε Αίγυπτο και Υεμένη, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν...."Φοβόμαστε μήπως η περιοχή αυτή περιέλθει σε κατάσταση χάους", είπε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας από το Σότσι.
Ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη και ζήτησε επίσης από τους νέους ηγέτες των αραβικών χωρών να αναγνωρίσουν ότι έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
"Θα ήθελα να απευθυνθώ στην ηγεσία των νέων κυβερνήσεων, στις οποίες έχουν σημειωθεί σοβαρές αλλαγές. Δεν θα πρέπει να ξεχνούν τη δική τους ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο έδαφός τους", πρόσθεσε.

Λιβύη: Συλλήψεις και ανακρίσεις για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ


Οι λιβυκές αρχές που ερευνούν την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για το θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή και τριών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης...
"Έχουν συλληφθεί ορισμένα άτομα και ανακρίνονται. Συγκεντρώνουμε στοιχεία», είπε ο Ουανίς Σαρίφ μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο υπουργός δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι συλληφθέντες και αν κατηγορούνται για τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών ή μόνο για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια.