Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τερατόικα: Η επιστροφή (Περί συντάξεων)

aristeroblog του Νίκου Κουνενή

Μεταξύ των πάμπολλων μέτρων που απαιτεί το Τομσενμορσμαζούχ, το τερατοικοειδές τρικέφαλο τέρας (εξωτερικού), τα οποία και υιοθετούνται αναντιρρήτως από το επίσης τρικέφαλο και διαρκώς σκυφτό- λόγω παρατεταμένης οσφυοκαμψίας- τρωκτικό του εσωτερικού (το φέρον το εντυπωσιακό όνομα Σαμαρμπενκουβέλ), περιλαμβάνεται και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα εξήντα πέντε στα εξήντα εφτά χρόνια. Πρόκειται για μια από τις σοφότερες ανωκατωδιαρθρωτικές ρυθμίσεις της έκτης, κατά σειράν, σωτηρίας της χώρας, η αποτελεσματικότητά της οποίας στη μείωση των κρατικών δαπανών θεωρείται εκ των προτέρων απολύτως βέβαιη, για τους εξής λόγους:

Να οπλοφορούν ζητούν οι βουλευτές της Χ.Α., να συλλαμβάνονται αν τελούν αδίκημα ζητεί ο Δένδιας

Αιτούνται άδεια για οπλοφορία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμα και βουλευτή, στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους αστυνομικούς.
Ομαδικές αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος, με την προϋπόθεση ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής», συνολικά 15 από τους 18 εκλεγμένους στη Βουλή Χρυσαυγίτες πέρασαν το κατώφλι των αστυνομικών υπηρεσιών για να ζητήσουν άδειες οπλοφορίας. Από τα 15 αιτήματα των βουλευτών τα 8 έχουν ήδη γίνει δεκτά, ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται οι γνωματεύσεις από τις εισαγγελικές αρχές.

Μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»

Φωτογραφία για Μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα διαδηλώσεων που έχει εξαπλωθεί σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο για την επίμαχη ταινία... με τον προφήτη Μωάμεθ και το μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάινατ, ήρθε να πυροδοτήσει ακόμα πιο πολύ την αντι-αμερικανική οργή σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το 13λεπτο βίντεο, που γυρίστηκε πρόχειρα στην Καλιφόρνια και κυκλοφορεί με διάφορους τίτλους στο Διαδίκτυο, προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων, ξεκινώντας από την Αίγυπτο και την Λιβύη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο, ενώ στη Βεγγάζη το αμερικανικό προξενείο δέχθηκε επίθεση ενόπλων και λυντσαρίστηκε ο αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωμάτες.

Με ανακοίνωσή το Σάββατο, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην Υεμένη κάλεσε τους ισλαμιστές να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Διαδηλωτές στην Πορτογαλία πέταξαν ντομάτες στα γραφεία του ΔΝΤ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε 40 πόλεις της Πορτογαλίας, διαμαρτυρόμενοι κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών, που απαιτούν δραστικές μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό.....
Οι διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και μπουκάλια μπύρας στα γραφεία του ΔΝΤ στη Λισσαβόνα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει δύο άτομα.
Στο Αβέιρο, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Οι διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο κυρίως τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, και το σχέδιο του να αυξήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, από το 11% στο 18%, το επόμενο έτος, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, από 23,75% σε 18%.

χάσμα γενεών

http://bombistis.blogspot.gr

ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΛΥΣΗ !...

Αρχίζει να «στραβώνει» αρκετά η κατάσταση. Η χώρα λόγω υψηλού χρέους και μεγάλων ελλειμμάτων έχασε τη δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές και μπήκε «εθελούσια» σ' ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, υπό την εποπτεία και τη βοήθεια ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Αλλο όμως αυτό κι άλλο με αφορμή το «πρόγραμμα εξυγίανσης» να επιχειρείται να επιβληθεί με «ιδεολογικό δογματισμό» -σαν να είμαστε πειραματόζωο- ένα ριζικά άλλο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο της πιο ακραίας μορφής «φιλελεύθερης απορρύθμισης».
Κατάργηση λ.χ. των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων -χωρίς ασφάλεια-, ακραία εσωτερική υποτίμηση, συγκρότηση «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών», πλήρης κατάργηση του δημόσιου τομέα και μοντέλο ανάπτυξης στηριγμένο αποκλειστικά στο χαμηλό κόστος εργασίας και τη δημόσια ασφαλιστική απορρύθμιση. Δεν «εξυγιαίνεται» μια χώρα της Ευρωζώνης με κατάργηση κάθε κοινωνικού πλαισίου και «κινεζοποίηση» των εργασιακών σχέσεων.

Στους δρόμους βγήκαν Ισπανοί και Πορτογάλοι ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν χτες κόντρα στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις λόγω οικονομικής κρίσης και ύφεσης.
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.
Καθηγητές, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μια ημέρα μετά την δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Αλ Τσίπρας στη ΔΕΘ: Να απαλλάξουμε τη χώρα από το Μνημόνιο της καταστροφής


Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο προς όλους για συμπαράταξη σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή του λαού και της χώρας από το Μνημόνιο απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου το βράδυ του Σαββάτου. Για παλαιοκομματισμό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα η Αριστερά θα ανέβει ξανά στην Θεσσαλονίκη ως κυβέρνηση αυτήν την φορά, ενώ κάλεσε όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει «να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα απαλλάσσοντας τον λαό και τον τόπο από το μνημόνιο της καταστροφής αντικαθιστώντας το με ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Πάπας Βενέδικτος: Αν επιθυμούμε την ειρήνη, ας υπερασπιστούμε τη ζωή

Θεμελιώδες δικαίωμα χαρακτήρισε τη θρησκευτική ελευθερία ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με μουσουλμάνους και χριστιανούς θρησκευτικούς ηγέτες καθώς και με ξένους διπλωμάτες, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στον Λίβανο.
"Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα...Ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να διδάσκει και να εξασκεί ελεύθερα την θρησκεία του χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ζωή του και την ελευθερία του", είπε ο πάπας σε ομιλία του παρόντων λιβανέζων χριστιανών και μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών στο προεδρικό μέγαρο.