Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Με το ένα τρίτο σχεδόν του πακέτου των μέτρων ανοικτό, οι επικεφαλής της τρόικας αναχώρησαν χθες από την Αθήνα. Θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα, κατά την επικρατέστερη εκδοχή.

Από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ότι τα πάντα εξαρτώνται από την ελληνική κυβέρνηση, για να συμφωνηθεί το πακέτο και να τελειώσει η αξιολόγηση. «Ξέρετε τι θέλουμε, θα γυρίσουμε όταν είσαστε έτοιμοι» ήταν η χαρακτηριστική φράση.

Κοινή πάντως είναι η αίσθηση ότι παρά το κλίμα αισιοδοξίας που εκπέμπει η ελληνική πλευρά, η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο έχει ακόμη δρόμο μπροστά της.

Οι επικεφαλής της θέλουν ένα ακόμα μεγάλο μέτρο, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζουν. Κατά συνέπεια, το θρίλερ συνεχίζεται, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα δυσκολότερους τους χειρισμούς από ελληνικής πλευράς.

Αξιολόγηση από τα «ρετιρέ» του Δημοσίου

Από τα «ρετιρέ» της Δημόσιας Διοίκησης στην υπαλληλική ιεραρχία θα αρχίσει στις αρχές του 2013 η αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου για να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων....

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς με αυτήν επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο στόχοι: Πρώτον, την εξοικονόμηση πόρων αφού τα επιτελικά στελέχη, με βάση την εξελισσόμενη αξιολόγηση των δομών που καταργεί Τμήματα, Διευθύνσεις και Γενικές Διευθύνσεις κατά 50% στα υπουργεία, μειώνονται αντιστοίχως και συνεπώς μειώνεται δραστικά και η μισθολογική δαπάνη, καθώς οι προϊστάμενοι των μονάδων αυτών λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης.

Εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, μάλιστα, κάνουν λόγο για εξοικονόμηση που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις των περίπου 6 εκατ. ευρώ ετησίως και μπορεί να φθάσει στα 8-10 εκατ. ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;»

Άρθρο του Κώστα Σκανδαλίδη

Πρόσφατα ο τόπος σύρθηκε σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε ένα πρωτοφανές και άκρως αποκαλυπτικό περιβάλλον. Σε πλήρη αντίθεση με το 2009, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να πει «δεν γνώριζα». Όλοι γνωρίζαμε και τη θέση της χώρας και τις δεσμεύσεις μας και το μέγεθος της κρίσης και τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης.

Γιατί έγιναν οι εκλογές; Για να αντικαταστήσει απλώς ο «πολιτικός» Αντώνης Σαμαράς τον «τεχνοκράτη» Λουκά Παπαδήμο; Για να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έφθασε από το 45% στο 12%, να διαγραφεί οριστικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας και να «νικήσουν» όλοι οι άλλοι;
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Οι εκλογές έγιναν για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός προς τα πού πρέπει να πορευτεί η χώρα, πώς να αντιμετωπίσει την κρίση, με ποια πρόταση εξόδου απ’αυτή. Όχι μόνο για να νομιμοποιήσει δημοκρατικά τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά και να ανατρέψει στο μέτρο του δυνατού κάποια κακώς κείμενα. Και, κυρίως, να αλλάξει την διαπραγματευτική θέση της χώρας ενδυναμώνοντας την πολιτική της ηγεσία μέσα από συσπείρωση και συναίνεση ευρύτερων δυνάμεων, ώστε να μπορεί να θέσει έμπρακτα τις αιτούμενες αλλαγές.

«Να πετάξουμε τους τροικανούς στην θάλασσα»

«Να πετάξουμε τους τροικανούς στην θάλασσα»
Οι επιθέσεις «αγάπης» από ευρωπαίους και ΔΝΤ αυξάνονται. Δηλώσεις επί δηλώσεων. Τι, ότι θα μείνουμε στο ευρώ, τι, ότι θα μας δώσουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής, τι, ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, λένε όπου σταθούν και όπου βρεθούν.
Η αλλαγή των τελευταίων ημερών είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή. Κάτι παίζουν πάλι στην πλάτη του ελληνικού λαού. Μπορεί να σχεδιάζουν και νέα σκληρά μέτρα, μπορεί να ετοιμάζουν και άλλο μνημόνιο. Οι κυριότεροι λόγοι όμως της αλλαγής είναι τρεις.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Καλούμε το προεδρείο της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει, πριν την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη για κλιμάκωση και ουσιαστικό αγώνα αντάξιο της επίθεσης που δεχόμαστε!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΓΚΑΙΡΑ

ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΡΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ)

ΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 5 ή 10 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

-ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ- (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Μια ακόμα δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών με μαχαίρι στη Μεταμόρφωση

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν τρεις Πακιστανοί το Σάββατο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, μετά από αντιφασιστική- αντιρατσιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή με αφορμή την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε κουρείο μετανάστη και το μαχαίρωμα ενός Έλληνα πελάτη του. Οι δύο από τους τρεις Πακιστανούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, με την κατάσταση του ενός να κρίνεται σοβαρή.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στην οδό Ερμού, κοντά στη ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση. Μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο σταμάτησαν μπροστά στους τρεις μετανάστες και τους ρώτησαν από που είναι. Όταν οι μετανάστες απάντησαν οι δράστες τους επιτέθηκαν και τους μαχαίρωσαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα και ένα ή δύο στη μηχανή.
Ο ένας μετανάστης κατάφερε να διαφύγει και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό.

Στον εισαγγελέα με παρέμβαση Σαμαρά η λίστα των «32»

Στον εισαγγελέα με παρέμβαση Σαμαρά η λίστα των «32»Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα ο φάκελος του ΣΔΟΕ να μεταβιβαστεί με όλα τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης από το ΣΔΟΕ να παράσχει στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Τι θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα όταν απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ελέγχει συνολικά 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων «για την αποκάλυψη και την πάταξη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής».

ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Αρχίζει με τη γενική απεργία της Τετάρτης ο νέος γύρος αναμέτρησης των εργαζομένων, της νεολαίας και των απόμαχων της δουλειάς με την πιο επιθετική κυβέρνηση του κεφαλαίου που είχε ποτέ αυτή η χώρα. Οι δουλόφρονες συνεργάτες των γερμανών επικυρίαρχων Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ενισχυμένοι απέναντι στο λαό μας εξαιτίας του γεγονότος ότι εκτελούν εντολές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι οποίοι και τους στηρίζουν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, κατεδαφίζουν ταχύτατα κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να… «λυπηθούν τον κοσμάκη που υποφέρει» και να σταματήσουν την εξαθλίωση του λαού, όσο αυτός δεν ξεσηκώνεται να τους ανατρέψει.

Η πολιτική που ακολουθούν η τρόικα των κατακτητών και οι δοσίλογοι ντόπιοι συνεργάτες τους είναι απολύτως σωστή, παρά τις αφελείς αναλύσεις περί «αναποτελεσματικών μέτρων», περί «λανθασμένης συνταγής» κλπ. Στόχος των μνημονίων ανά την Ευρώπη είναι φυσικά η καθυπόταξη όλων των κρατών-μελών της ΕΕ στο Τέταρτο Ράιχ μέσω του οικονομικού εξανδραποδισμού των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη σφυρηλάτηση δεσμών του Βερολίνου με όλες τις ευρωπαϊκές αστικές τάξεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος και των καπιταλιστών του κάθε επιμέρους ευρωπαϊκού κράτους, όσο εξελίσσεται η διαδικασία υπαγωγής όλων των χωρών της ηπείρου στη μεγαλύτερη εξουσία της Γερμανίας.

Έξι μέλη των λιβυκών δυνάμεων εκτελέστηκαν στην Βεγγάζη

Έξι μέλη των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας εκτελέστηκαν μετά τις συγκρούσεις στη Βεγγάζη ανάμεσα σε διαδηλωτές και μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που βρίσκεται υπό την προστασία του υπουργείου Άμυνας της Λιβύης, δήλωσε ιατροδικαστής....
Συνολικά δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων την Παρασκευή. «Εξετάζοντας τα τραύματα, είναι προφανές πως οι έξι αυτοί άνθρωποι εκτελέστηκαν», δήλωσε ο υπεύθυνος του νεκροτομείου της πόλης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τέσσερις έφεραν τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και οι δύο στο στήθος και στο κεφάλι. 
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν στο στρατό ή την αστυνομία, όπως δήλωσαν οι συγγενείς τους που αναγνώρισαν τα πτώματα. Τον θάνατο των έξι αυτών αντρών επιβεβαίωσε και η εισαγγελία.

Το Χρέος...