Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΘΙΜΟΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ»


Τη διαφωνία του με τη δίωξη του 27χρονου που συνελήφθη για βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μιλώντας στο ρ/σ Alpha.
«Δε συμφωνώ με τη δίωξή του, καλύτερα να τον αφήσουν. Δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 naftemporiki.gr

Σάλος για τη σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου» με την κατηγορία της βλασφημίας

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη ενός 27χρονου με την κατηγορία της «κακόβουλης βλασφημίας» και της«καθύβρισης θρησκευμάτων» επειδή διατηρούσε σελίδα στο Facebook που σατίριζε τις «προφητείες» του μοναχού Παΐσιου. Ο 27χρονος διατηρούσε σελίδα με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», στην οποία αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του μοναχού και τα σχολίαζε με χιουμοριστική διάθεση. Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Ο 27χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο. Η σύλληψή του προκάλεσε καταιγίδα επικριτικών σχολίων στο ίντερνετ, καθώς και την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.

Κίνα: Εξέγερση εργατών σε εργοστάσιο κατασκευής iPhone


Στο επίκεντρο συγκρούσεων βρέθηκε την Κυριακή, ένα εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα το οποίο κατασκευάζει iPhone 5 για λογαριασμό της Apple. Το εργοστάσιο έκλεισε μάλιστα μετά από παρέμβαση της αστυνομίας και ξανάνοιξε σήμερα. Τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του εργοστασίου αρκετοί υπάλληλοι έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για μια από τις εταιρείες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι εργάτες έχουν κατά καιρούς καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας καθώς και το χαμηλό μισθό που είναι μόλις 2 δολάρια την ώρα.

Ισπανία: Πανικός αναλήψεων από τις τράπεζες


Πανικός αναλήψεων έχει πιάσει τους Ισπανούς καταθέτες καθώς το οικονομικό κλίμα στη χώρα αυτή της ιβηρικής χερσονήσου δείχνει σημάδια έντονων ρωγμών και πολύ λίγο φαίνεται να απέχει από την πλήρη κατάρρευση, μια κατάρρευση όμως που θα προκαλέσει τεράστιο πάταγο στην €ζώνη. Σύμφωνα με τους New York Times μόνο κατά τον Ιούλιο τουλάχιστον 94 δισ. € διέφυγαν στο εξωτερικό ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ της χώρας....
Κυριότεροι τόποι προορισμού των χρημάτων των Ισπανών καταθετών είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Σιγκαπούρη. Όπως και στην Ελλάδα αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, οι Ισπανοί μικροκαταθέτες φοβούνται ότι η χώρα στο τέλος θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ και να υιοθετήσει την πεσέτα κάτι που θα φέρει υποτίμηση και αναπόφευκτα ισχυρό πληθωρισμό.

Δικαστική δικαίωση της ΕΕΤΤ για επιβολή προστίμων σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

24 Σεπτεμβρίου 2012
logo 

Η ΕΕΤΤ δικαιώθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για παλαιότερη απόφασή της σχετικά με την επιβολή προστίμων σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας λόγω παραβάσεων των υποχρεώσεών τους όσον αφορά την ορθή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών.

Πλέον και μετά από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στο οποίο είχαν προσφύγει, τα πρόστιμα, που τελικά καλείται να καταβάλει η  WIND Ελλάς. ανέρχονται στο ποσό των 700.000 ευρώ!!!   Η Ανεξάρτητη Αρχή θα συνεχίσει να προασπίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια στις σχέσεις με τους παρόχους και την προστασία τους από αθέμιτες πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννα Αλεξοπούλου
Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΕΤΤ
Τ: 210 6151250
Κ: 6948 782546
E: i.alexopoulou@eett.gr

WIND: εμπαιγμός ....

Αυτό το mail θα πάρετε σαν απάντηση σε κάθε παράπονό σας προς την WIND!!!, Όσες φορές και αν το στείλετε, όποιο και αν είναι το αίτημα σας. Ακόμη και τραγούδι του Λοίζου να τους αφιερώσετε!!.
Αν αυτό δεν είναι προσβολή προς τον καταναλωτή τότε ποιο είναι?
Έμπλεξα με αυτή την εταιρεία και δεν μπορώ να αποδεσμευτώ αν και το συμβόλαιο μου έληξε από τον Δεκέμβριο του 2010. Θα

προς Εμένα

Αξιότιμε Συνδρομητή / Συνδρομήτρια,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το αίτημά σας είναι σε εξέλιξη και θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Τμήμα Εξυπηρέτησης ΠελατώνWIND Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ
e-mail: crm@wind.com.gr

ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Γενική απεργία που θα παραλύσει όλη τη χώρα την διοργανώνουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ οργανώνουν και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.
Στην ανακοίνωση των απεργών αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι “όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».
Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει επίσης την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής με την οποία ακυρώθηκαν οι απολύσεις που έγιναν στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την επίκληση του άρθρου 5 της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, για την κατάργηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης και του Κανονισμού Προσωπικού και σημειώνει ότι αναμένει την ίδια θαρραλέα και δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται στις 2 Νοεμβρίου 2012 η αίτηση της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση συνολικά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.