Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : 181 - Tα όρια της θρησκείας

ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ !...


 Πριν ακόμη υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο τόσο ο τότε πρόεδρος του ΔΝΤ Στρος Καν, όσο και άλλοι προβεβλημένοι διεθνείς παράγοντες είχαν μιλήσει ξεκάθαρα. Είχαν δηλώσει ότι εφόσον η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα να υποτιμήσει, θα πρέπει να γίνει «εσωτερική υποτίμηση».
Αυτός ήταν ο ένας από τους δυο βασικούς στόχους του περίφημου πλέον μνημονίου, προκειμένου, κατά τα λεγόμενα τους, να αυξηθεί η «ανταγωνιστικότητα» της χώρας Η εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών, ήταν ο άλλος στόχος, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές, ήταν και είναι επικουρικά μέσα για την επίτευξη αυτών των δύο στόχων.
Έκτοτε, ουδείς αρμόδιος, σε ολόκληρο το διεθνές στερέωμα, βγήκε να πει κάποιο «συγνώμη λάθος» που να ανατρέπει αυτή την συλλογιστική περί «εσωτερικής υποτίμησης».

Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία στις 25 Νοεμβρίου

Λίγες ημέρες έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα τη δημοσιονομική αυτονομία, ο πρόεδρος Καταλανικής κυβέρνησης συντηρητικός ηγέτης Αρτούρ Μας, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών...
Ετσι στις 25 Νοεμβρίου και δύο χρόνια πριν την κανονική ημερομηνία τέλεσής τους, θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Αυτόνομη Περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας οι οποίες ίσως αποτελέσουν μια μορφή δημοψηφίσματος έπειτα από την έκφραση των τάσεων αυτονόμησης ακόμα και ανεξαρτησίας στην περιοχή.
Ο Μας άλλωστε, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, είχε προειδοποιήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό για τις εκλογές όταν ο Μαριάνο Ραχόι απέρριψε το αίτημα του για δημοσιονομική αυτονομία καλώντας τον σε συνομιλία.

ΜΑΔΡΙΤΗ: ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των μέτρων λιτότητας στη Μαδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ρίξουν τους σιδερένιους φράκτες που τοποθετήθηκαν γύρω από το Κοινοβούλιο λόγω της συγκέντρωσης.....

Tουλάχιστον τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν και άλλος ένας τραυματίστηκε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαίωναν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.

Πέρασε το “σκληρό πακέτο” - Έκλεισαν τα μέτρα – 11,5 δισ. περικοπές και 2 δισ. νέοι φόροι για όλους

Ουσιαστικά τα μέτρα έχουν κλείσει. Ο Αντώνης Σαμαράς μετά από πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως.

Το πακέτο που περνάει είναι το πιο σκληρό απ' όσα προέβλεπαν τα σενάρια, είναι το πακέτο που η τριμερής της κυβέρνησης θα ήθελε να αποφύγει, αλλά η τρόικα είχε άλλη γνώμη.

Έτσι σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει του άλλους δυο αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε αύριο στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο για τους φορολογούμενους.
Με την κοινωνική οργή δεδομένη και τον κόσμο στους δρόμους (διαβάστε εδώ) όλα δείχνουν πως το πογκρόμ μειώσεων δεν αποφεύχθηκε.

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα καμφθεί από καμία απειλή.
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.
«Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα υποβληθεί σε καμία πίεση και ακόμη περισσότερο σε καμία απειλή», τόνισε η Κίρτσνερ.
«Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, είναι η πιο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση από τη δεκαετία του 1930», δήλωσε απευθυνόμενη στην Λαγκάρντ.

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρου Πάσους Κοέλιου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος αυτή την εβδομάδα με νέες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει και παρά την αναδίπλωσή του όσον αφορά τις αμφισβητούμενες περικοπές μισθών, καθώς και άλλα εργατικά συνδικάτα ανακοίνωσαν σήμερα τη συμμετοχή τ  ους στις κινητοποιήσεις.
Οι εργατικές ενώσεις που εκπροσωπούν τις δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση που έχει προκηρύξει η εργατική ομοσπονδία CGTP: «Η αστυνομία στέκει στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για μία λύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Πάουλου Ροντρίγκες.
Ο Πάσους Κοέλιου δήλωσε χθες πως είναι πρόθυμος να διαπραγματευθεί ένα σχέδιο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και παράλληλα υποσχέθηκε τη μερική ανάκληση του μέτρου για περικοπή του επιδόματος αδείας. Το μέτρο αυτό ήδη έχει απορριφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: «ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»



Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέκρινε την Τρίτη έντονα τη Γερμανία, μιλώντας για «ένα ηγεμονικό κράτος που υπαγορεύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη λιτότητα και την αυστηρότητα», σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εκδοχή του αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου Huffington Post, που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του.
«Σε σύγκριση (με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι) θα ήμουν λιγότερο υπάκουος προς τη Γερμανία», δήλωσε ο Καβαλιέρε, που κατηγορεί το Βερολίνο ότι υποκρίνεται πως «μέσω της λιτότητας μπορούμε να μειώσουμε το έλλειμμα».

«Είναι μια αυταπάτη: το δημόσιο χρέος μειώνεται με την αύξηση του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.
Οσον αφορά το ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ότι «διαπράχθηκαν λάθη όταν υιοθετήθηκε και όταν αφήσαμε να εκτιμηθεί σε σχέση με το δολάριο, όμως σήμερα θα ήταν δύσκολο να βγούμε από την ευρωζώνη».