Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμαρχος Ζωγράφου: Δήλωση για τα χτεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας

Με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στην πόλη μας, και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας «Γαρδένια», ο Δήμαρχος Ζωγράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά και πρακτική των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου.
Τα επεισόδια και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές και ιδίως σε βάρος ανηλίκων μαθητών αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης μας, προσέβαλαν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και προκάλεσαν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία του Δήμου μας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Υποχρέωση της δημοτικής αρχής – και για το λόγο αυτό παραβρέθηκα ο ίδιος προσωπικά στο χώρο των επεισοδίων – ήταν και παραμένει η προστασία των πολιτών και της πόλης σε κάθε περίπτωση που διακυβεύονται η κοινωνική ειρήνη, τίθενται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και οι κάτοικοι της πόλης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση , με την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις διαδηλωτών ακόμη και νεαρών ανήλικων μαθητών, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι καταστρατηγήθηκε και προκλήθηκε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση .

Δήλωση της βουλευτού Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρίας Μπόλαρη, σχετικά με την καταστολή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, σχετικά με την ωμή αστυνομική βία, τα χημικά, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές, στη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.
Η προκλητική στάση της αστυνομίας, να απαγορεύσει τις προσυγκεντρώσεις στις γειτονιές, που ειδικά στην περιοχή του Ζωγράφου οδήγησε σε απρόκλητες επιθέσεις ενάντια σε κατοίκους και σε συλλήψεις μαθητών και νεολαίων, αμφισβητεί ανοιχτά το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης.
Οι συλληφθέντες παρέμεναν για ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να επιτρέπεται η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους, ενώ ούτε στους γονείς των ανηλίκων επιτράπηκε να τους δουν.
Μπροστά στο ποτάμι της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει με ωμή βία, χημικά, εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τους δρόμους, δεν πτοήθηκαν όμως, παρά το κλίμα τρομοκράτησης.

Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Δημοκρατία‏

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου καταγγέλλει τη βάρβαρη αστυνομική επέμβαση καταστολής και διάλυσης της προσυγκέντρωσης και πορείας μαθητών, σπουδαστών και πολιτών του Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένια την Τετάρτη 26/9 και την καταστολή της απογευματινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ίδιας μέρας. Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Γαρδένιας, συγκεντρώθηκαν μαθητές από λύκεια της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι, για να διαδηλώσουν προς την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κατεβούν στο οδόστρωμα, περικυκλώθηκαν αιφνιδιαστικά από δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς απρόκλητα, χτύπησαν και προπηλάκισαν τα παιδιά, κυνήγησαν μαθήτριες και μαθητές στα στενά του Ζωγράφου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ακομα και συλλήψεις ανήλικων μαθητών.
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και την καταδίκη των πολιτικών υπευθύνων που διέταξαν την πρωτοφανή αστυνομική επιδρομή.Η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των απεργών, της νεολαίας και του λαού στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές και διάλυση προσυγκεντρώσεων, αλλά και το χτύπημα της μεγάλης παλλαϊκής απεργιακής πορείας, έπεσε στο κενό. Ο λαός κατέκλυσε και πάλι δρόμους και πλατείες αναχαιτίζοντας το κύμα καταστολής.
Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους πολίτες και τη νεολαία της πόλης μας σε κοινή δράση και επαγρύπνηση ενάντια στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικας. Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου


email: diktioaz@gmail.com
http://diktioaz.blogspot.com/