Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Είπαν..


Είμαστε τυχεροί γιατί τα παιδιά μας πήγαν στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Ζωγράφου

“Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά, πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά.
Αριστοτέλης

Ανοιχτή επιστολή μιας καθηγήτριας προς τον κ. Δένδια



Της Γιούλης Πεζοπούλου

«...Θλίβομαι βαθύτατα όταν βλέπω αυτά τα παιδιά να υφίστανται και να υπομένουν αυτόν τον απαίσιο, ανελέητο και ιδιαίτερα επικίνδυνο πόλεμο των δακρυγόνων, των ασφυξιογόνων και όλων αυτών των καρκινογόνων αερίων που τα αναγκάζετε να εισπνέουν. Και κάθε φορά αισθάνομαι ότι στέλνετε τα παιδιά μας σε θαλάμους αερίων, σαν να ‘χουν κάνει κάτι κακό και πρέπει να πληρώσουν «θανάσιμα» για τις πράξεις τους...»
«Κύριε Δένδια,
Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη, ως μέλος αυτής της κοινωνίας να σας απευθύνω κάποιες εύλογες, πιστεύω, απορίες μου που αποζητούν τις δικές σας απαντήσεις.
Είμαι μια από αυτούς που βρίσκονται κάθε φορά στο χώρο διαμαρτυρίας του μαρτυρικού και πολύπαθου Συντάγματος, μαζί με χιλιάδες απελπισμένους συμπολίτες μου. Και κάθε φορά αισθάνομαι υπερήφανη και χαίρομαι βλέποντας τόσα νέα παιδιά στους δρόμους να ανησυχούν, να αγωνίζονται, να σηκώνουν με πείσμα τη γροθιά τους, να ενώνουν τις φωνές τους μαζί με εμάς, τις παλαιότερες γενιές. Τι πιο παρήγορο για όλους μας αλήθεια! Τους καμαρώνω, και νιώθω μέσα μου μια σιγουριά, τη ζεστασιά που εκπέμπει η παρουσία τους, και την ελπίδα ότι αυτοί θα τα καταφέρουν.


Taser M-26: Ένα "μη-θανατηφόρο όπλο" που σκοτώνει


Το είχε γράψει η Έλλη Ζώτου πριν 3,5 χρόνια στην ΑΥΓΗ, αλλά ξαναγίνεται επίκαιρο μετά τον πρόσφατο βασανισμό με TASER συλληφθέντος μέσα σε αστυνομικό τμήμα και σε μια "δημοκρατική" χώρα όπως η Ελλάδα...

Ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στη λίστα των θανάτων από χρήση Taser, πριν από 3 ημέρες, στις ΗΠΑ, όταν αστυνομικοί επενέβησαν σε διαμέρισμα στη Βοστώνη όπου δύο νεαροί διαπληκτίζονταν και χρησιμοποίησαν το ηλεκτροφόρο όπλο Taser κατά 15χρονου που έχασε τις αισθήσεις του, τις οποίες δεν ανέκτησε ποτέ.

Το καθόλου "αθώο" όπλο αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ Tazer M-26, που έχει κατηγορηθεί για τους θανάτους πάνω από 300 άτομων σε ΗΠΑ και Καναδά υπάρχει και στη χώρα μας και η "εξαιρετική περίπτωση" στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. θα τα χρησιμοποιούσε , όπως δήλωνε πριν από δύο μήνες ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Π. Χηνοφώτης, φαίνεται ότι βρέθηκε πριν 2 εβδομάδες στον ληστή της Millenium Bank στο Ρέντη που απειλούσε να αυτοκτονήσει με χειροβομβίδα, στις 13 Μαρτίου.

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ "ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ"!...


Η τρόικα δεν δέχεται ότι οι Έλληνες έχουν «ματώσει» αρκετά και απαιτεί επιπλέον θυσίες. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν όλα τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στα άλλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από τους εργαζομένους περισσότερες ώρες δουλειάς με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, καθώς και γενναίο «ψαλίδι» στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων - με στόχο, όπως λένε, τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Ας ρίξουμε, όμως, μια σύντομη ματιά στα όσα μας λένε τα στοιχεία.

Πρώτον: Όσον αφορά στον χρόνο εργασίας, η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ αποδεικνύει ότι κάθε εργαζόμενος στην Ελλάδα αφιερώνει κατά μέσο όρο για τη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει αυτομάτως τη χώρα πρώτη ανάμεσα στους εταίρους της στην Ε.Ε. και δεύτερη ανάμεσα στις 34 χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού. Άρα, δεν μπορεί να υφίσταται επιχείρημα ότι «ο Έλληνας δουλεύει λίγο».

Όργιο άνωθεν αυθαιρεσιών για τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Η αστυνομία   έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 9 νέων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί  ς στην απεργιακή πορεία. Για την ακρίβεια, οι δύο είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ για τη διάλυση της πορείας και οι υπόλοιποι 7 στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, που επίσης διαλύθηκε πριν καν μετατραπεί σε διαδήλωση. Πρόκειται λοιπόν για διαδηλωτές που δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, μάλιστα δύο εξ αυτών εμφανίζονται στις φωτογραφίες που τους τράβηξαν με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο κι επιδέσμους και γάζες στα χέρια, προφανώς επειδή θα γλίστρησαν σε καμιά ζαρντινιέρα κατά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ.

Δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας


«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά και πρακτική των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου.
Τα επεισόδια και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές και ιδίως σε βάρος ανηλίκων μαθητών αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης μας, προσέβαλαν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και προκάλεσαν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία του Δήμου μας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.
Υποχρέωση της δημοτικής αρχής – και για το λόγο αυτό παραβρέθηκα ο ίδιος προσωπικά στο χώρο των επεισοδίων – ήταν και παραμένει η προστασία των πολιτών και της πόλης σε κάθε περίπτωση που διακυβεύονται η κοινωνική ειρήνη, τίθενται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και οι κάτοικοι της πόλης.

Μου φέραν έναν κάκτο…

τον βάφτισα Εμιλιάνο!
 
Παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ.
Κάποιοι ορκίζονται πως είναι ακόμα ζωντανός, αλλά οι περισσότεροι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι σκοτώθηκε από χρόνια σε ενέδρα.
Emiliano Zapata [8 Aυγούστου 1879-10 Απρίλη 1919 (λένε)]

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές τύπου Βαϊμάρης θα στραφούν εναντίον των ίδιων των εμπνευστών τους

 Συγγραφέας: left.gr

Τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναδεικνύουν το τεράστιο αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Γινόμαστε μάρτυρες πολιτικών τύπου Βαϊμάρης με την ανοχή στη δράση της Χρυσής Αυγής από τη μια και τη σκληρή καταστολή από την άλλη...
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναφέρονται τα εξής:
«Τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δείχνουν το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.

Το αντιρατσιστικό μήνυμα ενός μητροπολίτη


 “Δεν αγαπά το Θεό, όποιος μισεί τον αδελφό…” 
Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ αυτό, διότι υπάρχουν -εκτός από κηρύγματα μίσους και ρατσισμού- και αντίθετες φωνές μέσα στην Εκκλησία…
Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις αλλά με συγκεκριμένους αποδέκτες, επιχειρεί να στείλει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, καθώς εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχλημένος από την εμπλοκή συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού κόμματος, ως οργανωμένη ομάδα και με αισθητή παρουσία, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Συνεργάτες του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης θρησκευτικών τελετουργικών, μέσω πολιτικών ή κομματικών παρατάξεων, βρίσκουν τον κ. Αθηναγόρα, κατηγορηματικά αντίθετο.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα στο μπορντέλο....


Μάλλον πλησιάζει η ώρα που το καζάνι της κοινωνικής αγανάκτησης θα σκάσει.
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά μας αφήνουν άφωνους γιατί πιστεύαμε ακράδαντα ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πράγματα και θάματα από διαφόρους όπως τους πολιτικούς, κάποιους έστω και κατ’ όνομα επιχειρηματίες ή άλλους παράγοντες του τόπου αλλά επίσης πιστεύαμε ότι σε όλα τα πράγματα υπήρχε ένα όριο.
Μια κόκκινη γραμμή, για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία της εποχής, που τελικά και αυτή αποδεικνύεται «μούφα» θέση από τους πολιτικούς.
Αλλά δυστυχώς, όχι δεν υπήρχε όριο αλλά ούτε πάτος στο βαρέλι της διαφθοράς, για να δανειστούμε και άλλη μια φράση της εποχής.

Ε­ΠΙ­ΘΕ­ΣΗ ΚΑ­Τ’ Ε­ΝΤΟ­ΛΗ ΓΑ­ΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟ­ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩ­ΓΡΑ­ΦΟΥ

Υπό κα­το­χή!     Μαί­ρη Ευαγ­γε­λο­πού­λου



Μια γει­το­νιά υ­πό την κα­το­χή των δυ­νά­μεων κα­τα­στο­λής ή­ταν ο­λη­με­ρίς την πε­ρα­σμέ­νη Τε­τάρ­τη του Ζω­γρά­φου. Τα γε­γο­νό­τα που έ­λα­βαν χώ­ρα δεν ή­ταν μό­νο ε­ξαι­ρε­τι­κής έ­ντα­σης. Εί­ναι πρω­το­φα­νή για τις συν­θή­κες της με­τα­πο­λί­τευ­σης, για­τί κα­τα­γρά­φουν με α­γριό­τη­τα τον προ­σα­να­το­λι­σμό της μνη­μο­νια­κής κυ­βερ­νη­τι­κής τρόι­κας να ε­πε­κτεί­νει τη βα­ριά κα­τα­στο­λή, να τη δια­σπεί­ρει στις πλα­τείες, στους δρό­μους, στα σο­κά­κια κά­θε γει­το­νιάς θέ­το­ντας ου­σια­στι­κά υ­πό α­πα­γό­ρευ­ση το δι­καίω­μα του συ­να­θροί­ζε­σθαι, ι­σο­πε­δώ­νο­ντας ό,τι α­πό­μει­νε α­πό την κου­τσου­ρε­μέ­νη δη­μο­κρα­τία.

Το σκέ­λος της ε­πι­χεί­ρη­σης, που σχε­διά­στη­κε και ε­κτε­λέ­στη­κε στην πλα­τεία Γαρ­δέ­νιας του Ζω­γρά­φου α­π’ ευ­θείας α­πό τη ΓΑ­ΔΑ εί­χε τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά χου­ντι­κής α­πα­γό­ρευ­σης, τη βαρ­βα­ρό­τη­τα γερ­μα­νι­κού μπλό­κου της κα­το­χής και την ε­πι­θε­τι­κό­τη­τα χρυ­σαυ­γί­τι­κου τάγ­μα­τος ε­φό­δου. Υπερ­βά­λου­με μή­πως;

Νωρίς στις κάλπες με... σοκολάτα καλεί τους «Τσαβίστες» ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

Στην τελική ευθεία η Βενεζουέλα για τις προεδρικές εκλογές (Φωτογραφία: Reuters )

Δυναμική παρουσία από τα ξημερώματα της Κυριακής ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο Ούγκο Τσάβες στα εκλογικά τμήματα, καλώντας τους σε εγερτήριο με «σάλπιγγες, καλό καφέ και σοκολάτα» για να υποστηρίξουν την εκλογική διαδικασία και να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους. 
Τα δύο στρατόπεδα που διεκδικούν την προεδρία της Βενεζουέλας, ο Τσάβες και απέναντί του ο 40χρονος Ενρίκε Καπρίλες, ετοιμάζονται για τις τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις τους πριν στηθούν οι κάλπες το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας στη Γιαρτιάγκουα σε «Τσαβίστες», εθελοντές υποστηρικτές της εκστρατείας του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τους κάλεσε να ξεσηκώσουν το πρωί της Κυριακής τους γείτονές τους με τις σάλπιγγες στρατιωτικού τύπου, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.