Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πριν ξεκινήσει Oι 6 λόγοι που ο Βενιζέλος έχασε το παιχνίδι


1. Ο Βενιζέλος δεν εκπροσωπούσε ποτέ ρεύμα ιδεών,
μια συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα και δεν είχε ποτέ παρουσιάσει ιδεολογικό στίγμα. Το 2007 τον χρησιμοποίησε το αντιπαπανδρεικό μέτωπο για να ρίξει τον Παπανδρέου από την εξουσία (κυρίως ο κεντρικός πυρήνας των "εκσυγχρονιστών", οι οποίοι ποτέ δεν αποδέχτηκαν το 2004, κι έτσι συνήθισε να λειτουργεί ως "αντί" κι όχι "υπέρ".
2. Ο Βενιζέλος μετά το 2007 μπορεί να ήταν πιο προσεκτικός στις αντιδράσεις του, όμως τις όποιες συμπεριφορές και πρακτικές υπονόμευσης ενάντια στον Παπανδρέου από τους δικούς του υποστηρικτές, τις χρεωνόταν ο ίδιος. Δικαίως, όπως αποδείχτηκε, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι σήμερα διορισμένοι από τον ίδιο στην κομματική ηγεσία.
3. Ο Βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και ενώ, στην ουσία το γνώριζε αρκετό καιρό νωρίτερα δεν ετοιμάστηκε προκειμένου να λειτουργήσει- ενεργοποιήσει ένα σχέδιο, με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.

Αφιερωμένο στους Έλληνες πολιτικούς.. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΑΣ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ


ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ!

Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα. Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρεςακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι, ενώ ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας!

12 Οκτώβρη 1492: Η "Ανακάλυψη"


Το 1492, οι ντόπιοι ανακάλυψαν ότι ήταν Ινδιάνοι,
ανακάλυψαν ότι ζούσαν στην Αμερική,
ανακάλυψαν ότι ήταν γυμνοί,
ανακάλυψαν ότι υπήρχε αμαρτία,
ανακάλυψαν ότι όφειλαν υπακοή σε ένα βασιλιά και μια βασίλισσα ενός άλλου κόσμου και σε ένα θεό ενός άλλου ουρανού,
και ότι αυτός ο θεός είχε εφεύρει την ενοχή και την ένδυση,
και είχε διατάξει να καίγεται ζωντανός όποιος λάτρευε τον ήλιο και τη σελήνη και τη γη και τη βροχή που τη μουσκεύει.
Εντουάρντο Γκαλεάνο, Τα Παιδιά των Ημερών.....

Ατέλειωτες μαρτυρίες... αποδεικνύουν την ήπια και ειρηνική φύση των ιθαγενών Ινδιάνων... όμως εμείς τους εξοργίζαμε, τους προξενούσαμε καταστροφές, τους σκοτώναμε, τους ακρωτηριάζαμε και τους αφανίζαμε. Συνεπώς δεν ήταν παράξενο ότι κατά καιρούς προσπαθούσαν να σκοτώσουν κάποιον από εμάς... Είναι αλήθεια ότι ο ναύαρχός μας ήταν τόσο τυφλωμένος - όπως και αυτοί που τον διαδέχτηκαν - και τόσο ανυπόμονος να ευχαριστήσει το βασιλιά, ώστε διέπραξε ανεπανόρθωτα εγκλήματα κατά των Ινδιάνων.

Μπαρτολομέ ντε λας Κάσας, Ιστορία των Ινδιών

Ελεγχος του νου στις δημοκρατικές κοινωνίες/Ψευδοκριτική


«[…]Τα media που εχουν τη δυνατοτητα να απευθυνθουν στο ευρυ κοινο ειναι μεγαλες εταιρειες, στενα συνδεδεμενες με ακομα μεγαλυτερες συμφυρματικες (conglomerates). Οπως ολες οι επιχειρησεις, πουλανε ενα προϊον… Αγοραστες ειναι οι διαφημιστικες εταιρειες, και το ιδιο το κοινο ειναι το ‘‘προϊον’’, κατα προτιμηση το πιο ευπορο κοινο, που αυξανει την αποδοτικοτητα των διαφημισεων…

[…] Τα κυριαρχα ΜΜΕ που οριζουν τη γραμμη με την οποια ευθυγραμμιζονται και τα μικροτερα, ειναι εταιρειες που ‘‘πουλανε’’ προνομιουχα ακροατηρια σε αλλες επιχειρησεις. Φυσικα, η εικονα του κοσμου που εκπεμπουν αντανακλα τα συμφεροντα και τις προοπτικες των πωλητων, των αγοραστων και του προϊοντος. Η συγκεντρωση της ιδιοκτησιας των ΜΜΕ ειναι υψηλη και αυξανεται. Επιπλεον τα διευθυντικα στελεχη των ΜΜΕ και οι [διασημοι] σχολιαστες, ανηκουν στις ιδιες προνομιουχες ελιτ, και ειναι αναμενομενο να συμμεριζονται τις αντιληψεις, τις φιλοδοξιες και τις στασεις των συνεταιρων [εργοδοτων] τους, αναφορικα με το ταξικο συμφερον ολων τους.

Το ΄πε η τηλεόραση...


"Οι βάρβαροι δεν θα ξανάρθουν απ τα σύνορα, τους εκπαιδεύουν οι σοφοί με τηλεόραση και οι ορδές τους από τα παιδικά δωμάτια θα ορμήσουν"
Τάκης Σινόπουλος, ποιητής.

Η είδηση διαδόθηκε αστραπή στο ίντερνετ. Οι πεντακόσιοι, λέει, επιφανέστεροι ΄Ελληνες απ’ την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα διέκοψαν το αιώνιο ταξίδι τους στους ουρανούς κι έφτασαν με ειδικό διαστημόπλοιο να εμψυχώσουν το λαό και να σώσουν τη χώρα απ’ τη χρεωκοπία και τη μοντέρνα κατοχή. Ανάμεσα τους φιλόσοφοι, στοχαστές, ιστορικοί, συγγραφείς, ποιητές, κοινωνικοί αγωνιστές, ήρωες των εθνικών μας αγώνων και ελάχιστοι πολιτικοί. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, δυο σφριγηλοί γέροντες με εφηβική ψυχή, που δεν κιότεψαν και δε λύγισαν μπροστά στη σημερινή παντοκρατορία του τίποτα.

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ?...


Όλα δείχνουν ότι τελικά η Ευρώπη κινείται επιτέλους στην κατεύθυνση της «πολιτικής λύσης» για την Ελλάδα. Αυτό το χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό στην Ισπανία και την Ιταλία, ίσως και στη Γαλλία των οποίων οι κυβερνήσεις έχουν ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη απο την δική μας, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που έχουν στις δικές τους οικονομίες τα οποία «οδήγησαν» τους ευρωπαίους ηγέτες να αντιληφθούν οτι δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν πρέπει να καθυστερήσουν άλλο.
Η Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τελικά θα ενταχθεί στην συλλογική λύση που θα αποφασίσει η Ευρώπη στα ερχόμενα Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής. Ο Δυτικός κόσμος συνολικά, φαίνεται οτι κλείνει προς την συνεργασία παρά προς την διάλυση προετοιμαζόμενος ενδεχομένως για να αντιμετωπίσει και άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις καθόλου ευχάριστες που μοιάζουν να έρχονται πολύ γρήγορα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΚΛΑΟΥΣ: ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ


Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, χαρακτήρισε απόψε “τραγικό λάθος” τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν το άκουσε “νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα”.
“Στην αρχή, νόμιζα πραγματικά ότι ήταν φάρσα, ή κάποιο αστείο”, είπε ο Κλάους, σύμφωνα με το τσεχικό πρακτορείο CTK. “Ούτε στα όνειρά μου δεν θα φανταζόμουν πως κάποιος μπορεί να σκεφτεί στα σοβαρά κάτι τέτοιο”, συνέχισε.
Η νορβηγική επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης ανακοίνωσε το πρωί ότι αποφάσισε να βραβεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μετέτρεψε μια εμπόλεμη ήπειρο σε ήπειρο ειρήνης.
Για τον Κλάους, θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το Νόμπελ σε ένα μεμονωμένο άτομο για κάποια συγκεκριμένη ενέργειά του. “Το να δίνεται (το βραβείο) σε ένα θεσμό και στην περίπτωση αυτή σε έναν γραφειοκρατικό θεσμό, είναι μια διάκριση χωρίς νόημα”, τόνισε.