Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μόνο οι εκφυλισμένοι μισούν !

Ένα Καράβι για τη Γάζα: Εν πλω το Estelle με ανθρωπιστική βοήθεια


Υπό τους ήχους του Bella Ciao που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι της Νάπολη μετά από μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και την Piazza del Gessu, το Estelle αναχώρησε από το Ιταλικό λιμάνι στις 7 Οκτωβρίου με προορισμό τη Γάζα.

Το Estelle, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για του Παλαιστίνιους, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Σουηδία και κάνοντας στάσεις στη Νορβηγία, την Γαλλία και την Ισπανία, στη Νάπολη κ.α. βρίσκεται εν πλω για τη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται να φτάσει στην Γάζα κατά την διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

870 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν


Παρά τις καταστροφές στις καλλιέργειες, τους λιμούς και την άνοδο στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως ο αριθμός εκείνων που πλήττονται από πείνα μειώνεται. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων του ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού περίπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι από το 1990 ο αριθμός εκείνων που πλήττονται από πείνα έχει μειωθεί περισσότερο από ότι αναμένονταν. Παρόλα αυτά όμως τα 870 εκατομμύρια είναι ακόμα υπερβολικά μεγάλος αριθμός διαπιστώνει ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων Ζοζέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα:

Unicef: 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!


Σύμφωνα με την UNICEF Ελλάδος μόνο με στοχευμένες πολιτικές θα καταπολεμηθεί η παιδική φτώχεια...
Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαιτέρως στα παιδιά.
Χαρακτηριστικό είναι πως το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών, διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων στο νοικοκυριό.
Ο συνολικός αριθμώς δε των παιδιών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας φτάνει τα 439.000!
Σύμφωνα με την UNICEF Ελλάδος μόνο με στοχευμένες πολιτικές θα μπορέσει να καταπολεμηθεί η παιδική φτώχεια:
- Συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με διευκόλυνση των εργαζομένων μητέρων από τις επιχειρήσεις, ευρύτερες υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, ελαστικότητα ωραρίου κ.α.

Μάς ξεμπροστιάζει το Spiegel!


Το περιοδικό αναφέρεται στις περιβόητες λίστες, τονίζοντας ότι «δεν επιχειρείται σχεδόν τίποτα» εναντίον όσων περιλαμβάνονται σε αυτές...

Η διαφθορά «ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα» και «οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι» γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Πώς μπορεί κάποιος, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να εμβάζει στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ; Τι επιπλέον εισοδήματα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση ολόκληρο το 2010 κέρδισε 5.588 ευρώ, αλλά παρ' όλα αυτά έστειλε 19,8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό; Και πώς γίνεται ένας πολίτης να ασφαλίζει στο εξωτερικό 9,7 εκατ. ευρώ, παρόλο που δεν κερδίζει δήθεν ούτε ένα ευρώ;» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει το γερμανικό περιοδικό.

Κυβερνητικό μέτωπο απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας



Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα...

Σε βαρύ κλίμα και υπό ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, συνεδριάσαν επί τρεις ώρες, από τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κυρίως για τη νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.
Οι συνομιλίες, νωρίτερα, είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της επιμονής των πιστωτών -ιδιαίτερα του ΔΝΤ- σε πλήρη κατάργηση των ωριμάνσεων, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, καθώς και μείωση της αποζημίωσης κατά 50% ακόμη και σε περιπτώσεις απόλυσης που δεν έχει προηγηθεί προειδοποίηση.