Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Άκου τι σκέφτηκαν! Το μη μισθολογικό κόστος λέει!

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

'
'Ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε χθες, από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), επιπλέον μείωση κατά 3,9 μονάδες των εργοδοτικών εισφορών ως το 2013. Ο κ. Βρούτσης, είχε ανακοινώσει προ ημερών την κατάργηση των εισφορών υπέρ των πρώην Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας που αντιστοιχούσαν στο 1,1 των εισφορών. Έτσι η συνολική μείωση φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: "Η λιτότητα δεν είναι λύση" - Συνέντευξη

 Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ απαντάει, στο γαλλικό ‘RUE89’, στις ερωτήσεις του κοινού αναφορικά με την κατάσταση της Οικονομίας τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια. Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς
Ποιες είναι κατ’εσάς οι αιτίες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Είναι απλά μια ‘κλασική’ κρίση (οικονομικής) υπερπαραγωγής;
Απ: Δεν είναι μια κρίση υπερπαραγωγής. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη της ζήτησης. Όμως στο βάθος υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αλλάξουν τη δομή της Οικονομίας τους. Αυτό είναι που επείγει.
Στο 19ο αιώνα περάσαμε από την γεωργική στην βιομηχανική παραγωγή και βρέθηκαν να υπάρχουν περισσότεροι αγρότες από όσοι χρειάζονταν. Έπρεπε λοιπόν αυτοί να κάνουν κάτι άλλο και αυτό το άλλο ήταν στα εργοστάσια. Τώρα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Το κωμικοτραγικό παραλήρημα μιας κοινωνίας σε σήψη…

Όχι, αυτό το κείμενο δεν χρειάζεται να κάνει κάποια πολιτική - οικονομική ανάλυση. Το αποτέλεσμα θα μπορεί να το μαντέψει ο καθένας…
Ο Σαμαράς από την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου και πρέπει να πάρουμε την δόση για να μην βουλιάξουμε.
"Μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης. Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα." είπε…

Επιστολή Στουρνάρα: Ουδέποτε καταχωρήθηκε στο πρωτόκολλο η «λίστα Λαγκάρντ»


Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της λίστας δίνει η επιστολή Στουρνάρα
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ» μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι ουδέποτε καταχωρήθηκε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού η επίμαχη λίστα. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας μετά απο σχετική παραγγελία των δύο οικονομικών εισαγγελέων ο εν λόγω ψηφιακός δίσκος δεν καταχωρήθηκε στα επίσημα έγγραφα του υπουργείου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό προκύπτει ότι η επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» ήταν σε μορφή CD όταν παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργέιο ΟΙκονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου από τις γαλλικές αρχές.

VPRC: Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος της Χρυσής Αυγής


Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα».Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα».Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, τον Οκτώβριο, είναι: ΣΥΡΙΖΑ 30,5% -έναντι 30% τον Σεπτέμβριο, ΝΔ 27% (28%), Χρυσή Αυγή 14% (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% (7%), ΚΚΕ 6,5% (6%), ΠΑΣΟΚ 5,5% (7,5), ΔΗΜΑΡ 5,5% (4%), Δημιουργία Ξανά 1% (1%), Οικολόγοι Πράσινοι 1% (1,5%), ΛΑΟΣ 0,5% (1,5) και άλλο κόμμα 1,5%.

Αγωγή και μάλιστα επίσημη, της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά της κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.


Ωστόσο, από τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, αίσθηση προκάλεσε η… προδημοσίευση των ιατροδικαστικών εκθέσεων που έχουν διαταχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε βασανισμός των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας που έγινε προ ημερών. «Σας προλέγω ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Μάντης είναι;