Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΟΜΣΚΙ: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ»


«Το Ισραήλ συνεχίζει τις αδικίες εις βάρος του παλαιστινιακού λαού», δηλώνει ο Αμερικανός καθηγητής και πολιτικός ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος ανέμενε στη Λωρίδα της Γάζας την άφιξη του Estelle, του πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και η πορεία του ανεκόπη από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ.

Ο 83χρονος καθηγητής Αμερικανός καθηγητής και πολιτικός ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος έφτασε στη Γάζα την Πέμπτη από την Αίγυπτο, με σκοπό να παρακολουθήσει ένα συνέδριο, ανέμενε την άφιξη του Estelle, δήλωσε ότι η ανακοπή της πορείας του πλοίου δείχνει ότι “το Ισραήλ διατηρεί τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και σκοπεύει να συνεχίσει τις αδικίες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού”.

«Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», η συγκλονιστική μαρτυρία μιας πιτσιρίκας στη δασκάλα της

Η δασκάλα μας σήμερα, μας ρώτησε πως περάσαμε το καλοκαίρι και όλα τα παιδιά είχαν να της πουν πολύ ωραία πράγματα από τα μέρη που πήγανε διακοπές φέτος, έκτος από κάνα δυο, που οι γονείς τους δεν είχανε λεφτά και δεν πήγανε διακοπές αλλά κάθισαν εδώ και πηγαίνανε για μπάνιο με τα πούλμαν του Χαλουλου, με τα οποία πηγαίνει και η γιαγιά μου, όχι για να κάνει μπάνιο αλλά για να κάνει λέει αμμόλουτρα, να της περάσει η μέση της που την πονάει.

Εμένα όμως η δασκάλα όταν ήρθε η σειρά μου δεν με ρώτησε γιατί ξέρει, όπως το ξέρουν όλοι στη γειτονιά μου, στου Γκυζη, ότι ο μπαμπάς μου έπεσε το καλοκαίρι από την ταράτσα της πολυκατοικίας μας και έφυγε πολύ-πολύ μακριά, πολύ πιο μακριά από εκεί που μπορούν να φτάσουν τα πούλμαν του Χαλουλου ή όποια άλλα πούλμαν.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ

 Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δήλωσε ο ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο μητροπολίτης έχει καταδικάσει μέσω ιντερνετ τις πρακτικές και τις ενέργειες δράσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την διαμαρτυρία μελών της για την παράσταση Corpus Christi. “Σαν Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι μαζί τους. Ετσι ανέβηκε ο ναζισμός στη Γερμανία, εκμεταλλευόμενος ο Χίτλερ την φτώχεια. Επιμένω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα.”
ert.gr

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα γνωστοποίησε μιλώντας στην Real News ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης, χαρακτηρίζοντας τα άδικα και αναποτελεσματικά.
Στη συνέντευξή του ο κ. Σταυρογιάννης δήλωσε πως τα μέτρα εξαντλούν ακόμη περισσότερο τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Χυτήριο... το "Μέρος" και το "Αποχωρητήριο"

imageΓράφει ο Eponimos-Gianis Anonimos


Η Κυριακουλα , σταθηκε στην πορτα που βλεπει στην αυλη του σπιτιου ( μια αυλη , με ομορφες μυρωδιες , απο δενδρα ....... συκια , τζιτζιφια , μουρια , λεμονια , τριανταφυλλια , λουλουδια με χρυσανθεμα , βασιλικο ....... και αλλα πολλα ) και φωναξε !!! Γιαννη ....... που εισαι καλε ??? ..... η απαντηση ηρθε αμεσα !!! ..... στο '' μερος '' !!! ..... καημενε Γιαννη , παλι '' μερος '' ??? ..... αποχωρητηριο το λενε ..... αναφωνησε , εμφανως θυμωμενη η Κυριακουλα !!! ...... εμεις στο χωριο μου , '' μερος '' το λεμε , απαντησε ο Γιαννης !!! Αυτοι ηταν , ο παππους μου και η γιαγια μου , προσφυγες απο τα Βουρλα και την Σμυρνη , της Μικρασιας , αντιστοιχα ...... και το σπιτακι αυτο , το προσφυγικο , με την αυλη και τις διαφορες '' μυρωδιες '' , καπου στα προσφυγικα , της Νεας Ιωνιας - Αττικης !!! Ο πατερας μου , ο μαστρο-Παναγιωτης , καλλιτεχνης σιδερας του αμονιου , αυτο το '' μερος '' , το ελεγε , '' Κατιγκο '' , μια πιο λαικη Μικρασιατικη εκφραση , που οποτε την ελεγε , γελουσε , ηταν κοροιδευτικη εκφραση !!! Στην αυλη , υπηρχε και ο περιβοητος βοθρος !!! Περασαν τα χρονια , η αστυφιλια και ο Ευρωπαικος Διαφωτισμος , εβαλε μεσα στα σπιτια , τα αποχωρητηρια ........ και τα ονομασε τουαλετες !!!

Γενική Απεργία στις 14 Νοεμβρίου σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της Ισπανίας προκήρυξαν γενική απεργία για τις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας....
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η απεργία που προκήρυξαν το UGT και το CCOO, θα συμπέσει με τη γενική απεργία στην Πορτογαλία.

Ο Fernando Lezcano, εκπρόσωπος του CCOO, δήλωσε ότι θα είναι η πρώτη φορά που η γενική απεργία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις δύο χώρες της Ιβηρικής.

Το UGT εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η απεργία έχει σαν στόχο να αλλάξει τις πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση γιατί "oι περικοπές στραγγαλίζουν την οικονομία και αποδομούν το κοινωνικό μοντέλο".

Νέες πιέσεις Σαμαρά προς Βενιζέλο - Κουβέλη για εργασιακά και συμφωνία με την τρόικα



Μελιγγώνης Γιώργος

Πριν καν μεταφέρει στην Ελλάδα το κλίμα θριαμβολογίας που καλλιέργησε από τις Βρυξέλλες, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, ο Αντ. Σαμαράς φρόντισε να στείλει μήνυμα “πειθαρχίας” στους κυβερνητικούς του εταίρους. Έτσι, χθες, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για αλλαγές στα εργασιακά, ενώ, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, τούς επισήμανε ότι “μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας”.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά", ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπουν στο πακέτο και οι αλλαγές στα εργασιακά

Σήμερα γιορτάζει ο Αρτέμιος που προστατεύει την Αστυνομία.

 .........................Χημικός ήταν;

Διέρρευσε σχέδιο κεραυνοβόλου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Τι προβλέπει


Διπλωματική ένταση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από την διαρροή τηλεγραφήματος στο WikiLeaks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κίντον, σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι 'ετοιμο για μαζική επίθεση στην Ρωσία!
Το τηλεγράφημα διέρρευσε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και βέβαια δημιουργεί ανατριχίλα στον πλανήτη. "Το σχέδιο είναι άκρως απόρρητο", τόνιζε στο μήνυμά της η Κλίντον προς τους επιτήδειους Αμερικανούς διπλωμάτες στο ΝΑΤΟ και πρέπει να αρνηθούμε την ύπαρξή του ακόμα και αν διαρρεύσει"!

Μετά την επέμβαση, μεταφέρεται στο λιμάνι το Estelle


Λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, περικυκλωμένο από ισραηλινά σκάφη, βρέθηκε το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Με 20 επιβάτες, εκ των οποίων 5 βουλευτές, με φορτίο 2 ελαιόδενδρα, 41 τόνους τσιμέντο, αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό. Τη νύχτα υπήρχαν σε απόσταση ισραηλινά πλοία αλλά χωρίς να υπάρξει προσπάθεια ενόχλησης από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Σαφείς ισραηλινές απειλές, χθες βράδυ, έλεγαν πως δεν θα το αφήσουν να πλησιάσει τις ακτές της Γάζας κοντύτερα από 12 ναυτικά μίλια.
· Στη φωτογραφία, δημοσιογράφοι περιμένουν την εμφάνιση του estelle σήμερα το πρωί στη Γάζα
1.10 μ.μ.: Το Εστέλ μεταφέρεται από τους ισραηλινούς στο λιμάνι του Ασντότ. Ο εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων γράφει στο λογαριασμό του στο Twitter πως στο πλοίο (οι ισραηλινοί στρατιώτες) «επιβιβάστηκαν ειρηνικά και χωρίς βία».

Αντίσταση του σώβρακου

Του Θανάση Καρτερού
Ο διάολος να την πάρει για τρόικα. Ζητάει, ζητάει, ζητάει. Τη μια τούτο, την άλλη το άλλο. Με αποτέλεσμα ο Στουρνάρας να εμφανίζεται σε κατάσταση σχεδόν λιποθυμικού σοκ στη Βουλή -πάμε ολοταχώς για ασφυξία. Ο Βρούτσης, ευγενής και τόσο φιλόξενος συνήθως με τους ξένους, να διαπράττει διαρροές για επικείμενη σύγκρουση με τον Τόμσεν -φανταστείτε οποία εθνική καταστροφή. Ο Κουβέλης να στέλνει το ιππικό του να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές από τους σταυροφόρους των αγορών. Και ο απλός λαός να φτάνει στο σημείο μηδέν: Βρείτε τα επιτέλους μαζί τους, βρε παιδιά, να πάρουμε τη δόση και να μην καταστραφούμε.

Αυτό τον απλό λαό εκφράζουν μεγάλα ΜΜΕ και έγκυρες εφημερίδες, διεκτραγωδώντας τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τους κινδύνους από την παράταση των διαπραγματεύσεων. Τελειώνετε! Αυτό απαιτεί η εγκυρότερη των εγκύρων. Να βρεθεί τώρα, σήμερα, μια λύση, ένας συμβιβασμός, πριν είναι αργά -όχι για την τρόικα, αλλά για τη χώρα. Διότι έρχεται η σύνοδος κορυφής και θα πάμε χωρίς συμφωνία με τον Τόμσεν.

Από το 48 … στο 5,5% Το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο “δολοφόνος”, Των δικών του αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Πριν από 31 χρόνια. 18 Οκτωβρίου του 1981.
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει:
“Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση όλου του λαού. Είναι κυβέρνηση που θέλει να οικοδομήσει στη λήθη του παρελθόντος και στη συμφιλίωση του λαού μας. Αρχίζουμε μια νέα εποχή. Και πρέπει όλοι να δώσουμε το χέρι μαζί να  προχωρήσουμε. Να κατοχυρώσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική πρόοδο. Αυτή είναι η υπόσχεση μας απόψε.
Πιστεύω ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι ιστορικής σημασίας. Και εύχομαι πράγματι να φανούμε αντάξιοι σε αυτόν τον μεγάλο λαό”
31 χρόνια μετά, σε μια διαδρομή γεμάτη κατακτήσεις, νίκες, λάθη και πολιτικές ήττες, τα σύμβολα ξεθωριάζουν, οι αρχές παραποιούνται και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο “δολοφόνος” των δικών του αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Αποιδεολογικοποιημένο, οργανωτικά διαλυμένο, πολιτικά ταυτισμένο με τη συντήρηση, αναζητά την απάντηση στο ερώτημα της πολιτικής του επιβίωσης. Χωρίς κοινωνικά ερείσματα, βαριά άρρωστο από τον κρατισμό και την εξουσιολαγνεία, βαδίζει το δρόμο της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης, έχοντας μετατραπεί από λαϊκό κίνημα σε υποστήλωμα μιας πολιτικής απολύτως ξένης με αυτά που πρέσβευε.

Και νέα δημοσκόπηση δίνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη τη Χρυσή Αυγή


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,8%, έναντι 22,7% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και το ΚΚΕ με 4,5%.
Η «Δημιουργία Ξανά» συγκεντρώνει το 1,8% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι το 1,4%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 11,6%, η απάντηση «άλλο» το 3,6% και το «λευκό-άκυρο» το 3,1%.

Η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε τη Γενική



Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τη γαλλική Société Générale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της στη Γενική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι είναι πεπεισμένη ότι η εξαγορά της Γενικής προσφέρει συνέργειες στον διευρυμένο Ομιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, Μιχάλης Σάλλας:

«Μετά την εξαγορά επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ATEbank, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η προσθήκη της Γενικής Τράπεζας θα βελτιώσει περαιτέρω τα κεφάλαια και τις πηγές χρηματοδότησής μας και ενισχύει τη θέση μας στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση».