Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ποιος έδωσε την εντολή «Ρίξτε τον ΓΑΠ»;

Λυκοφιλίες
“ Οι μηχανισμοί εξωθεσμικής εξουσίας στήριξαν και στηρίζουν απλόχερα τον Αντώνη Σαμαρά ”

Το Periodista έχει αποκαλύψει πρόσφατα όλα όσα είπε σε ιδιωτική συζήτηση πρώην υπουργός«Σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθη. Σίγουρα είναι εκείνος, ο οποίος είπε το λεφτά υπάρχουν και στη συνέχεια έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο με τα γνωστά αποτελέσματα για την κοινωνία. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν βοήθησε τον Γιώργο Παπανδρέου, να υλοποιήσει το μνημόνιο 1. Κάποιοι είναι από εκείνους, οι οποίοι ασκούν κριτική στον Παπανδρέου και αποδίδουν ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό έκαναν σαμποτάζ τότε».

Επιθέσεις φασιστικής νεολαίας σε τέσσερα σχολεία στη Ρώμη

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των επιθέσεων σε σχολεία από μέλη της νεοφασιστικής νεολαίας της Ρώμης....

Για δεύτερη ημέρα σημειώθηκαν έφοδοι από δεκάδες νεαρούς που ανήκουν στη νεοφασιστική μαθητική οργάνωση «Blocco studentesco», στα σχολεία Τζούλιο Τσέζαρε, Ατζαρίτα, Μαμιάνι της ιταλικής πρωτεύουσας. 
Κρατώντας πλακάτ με το σύμβολο της οργάνωσής τους και πετώντας καπνογόνα εισέβαλαν με καλυμμένο το πρόσωπό τους σε δημόσιο σχολείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «περισσότερη εξουσία στους μαθητές».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Αιφνίδια εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα φαίνεται να προκύπτει από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Αξιόπιστες πηγές, αλλά και τα όσα υπαινίχθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλοςπερί προτεκτοράτου, δημιουργούν την εντύπωση ότι εταίροι και δανειστές ζητούν πρόσθετες διασφαλίσεις για την καταβολή της μεγάλης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Βενιζέλου είναι:«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (κυβερνήσεις μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για περικοπή του προϋπολογισμού της Ε.Ε. κατά 2,79% το 2013, συντασσόμενο αντίθετα με την θέση της Κομισιόν για αύξηση της τάξης του 6,8% που περιέχει στοχευμένες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της έρευνας.
Η απόφαση ελήφθη με 517 ψήφους κατά τις πρότασης, 105 υπέρ, και 63 απουσίες.
Πέραν του προϋπολογισμού για το 2013, διεξάγονται διαβουλεύσεις και για τη διαμόρφωση του Πολυετούς Οικονομικού Πλαισίου (MFF), που αφορά τη δημοσιονομική στρατηγική της ενωμένης Ευρώπης για την εξαετία 2014-20.

Αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι



Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε το 1925 στην Ξάνθη και πέθανε το 1994 στην Αθήνα.
Η μητέρα του καταγόταν από την Ανδριανούπολη ενώ ο πατέρας του από το Ρέθυμνο της Κρήτης.
Μεγάλωσε σε αστική οικογένεια μιας και ο πατέρας του ήταν δικηγόρος.
Τα επτά πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στην Ξάνθη όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου.
Στα μέσα της δεκαετίας του '30 μαζί με την οικογένειά του κατεβαίνουν στην Αθήνα όπου και εγκαθίστανται μόνιμα.
Εκεί, γνωρίζεται με έναν ευρύ κύκλο διανοουμένων και καλλιτεχνών που επιδρούν σημαντικά στη μετέπειτα δημιουργική του πορεία.
Το 1944 και σε ηλικία 19 ετών γράφει για πρώτη φορά μουσική για το Θέατρο Τέχνης και έκτοτε ήταν συνέχεια δημιουργικά παρών σε όλη τη μεταπολεμική μουσική ζωή του τόπου, εκτός από την περίοδο 1966 ως το 1972 όταν έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη.

ΚΑΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ «ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ»

Ο Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα, όπως και η Άγγελα Μέρκελ, ότι οι ιρλανδικές τράπεζες αποτελούν «ειδική περίπτωση» και τάχθηκε υπέρ της αναδρομικότητας στην ανακεφαλαιοποίηση τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όταν αυτός θα μπορεί να παρέμβει, κατά πάσα πιθανότητα το 2013.

«Η Ιρλανδία αποτελεί μια ειδική περίπτωση και θα πρέπει να εξετάζεται ως τέτοια. Αυτή θα είναι η θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι.
«Η ιρλανδική ιδιαιτερότητα είναι ότι υπήρξε πριν από μερικούς μήνες, μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε με δημοσιονομική παρέμβαση στους πόρους του προϋπολογισμού (της χώρας) και ως εκ τούτου έχει επιδεινώσει το χρέος της Ιρλανδίας» υποχρεώνοντας την «να επιβάλει ένα αυστηρό σχέδιο λιτότητας», είπε.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

«Αγκάθι» χαρακτήρισε τα εργασιακά για την διαπραγμάτευση με την Τρόικα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας παράλληλα πως προς το παρόν αισθάνεται αφερέγγυος προς τον ελληνικό λαό, καθώς άλλα του έλεγε προεκλογικά και άλλα για αυτήν την ώρα σχεδιάζει να κάνει.
«Άλλα σου έλεγα προεκλογικά και τουλάχιστον για την ώρα, άλλα πράγματα σχεδιάζουμε ως κυβέρνηση να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ΣΚΑΪ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και συμπλήρωσε πως τον λαό «πρέπει να τον σεβόμαστε και να λέμε την αλήθεια».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα τονίζοντας πως οι δανειστές δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους, ενώ χαρακτήρισε τα εργασιακά ως «αγκάθι».
iefimerida.gr

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ .!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ (???)


Εκλογές θα ξανάρθουν, αργά ή γρήγορα ...

Το "άτακτο" φακελάκι...
(Εκλογικό STORY για ψηφοφόρους κάθε ηλικίας)

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα φακελάκι που κρύφτηκε για να μην μπει στην
κάλπη...
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή!
Εκλογικό τμήμα κάπου στην Αθήνα. Πρωί. 6 Μαΐου 2012
Κάποιοι μέσα στα παραβάν, άλλοι στην ουρά έξω απ την ανοιχτή πόρτα
περιμένουν να μπουν, κόσμος πηγαινοέρχεται, ατμόσφαιρα τεταμένη...
-Η σειρά σας.
Ένας κύριος παίρνει τα ψηφοδέλτια, μπαίνει στο παραβάν, αλλά αμέσως γυρίζει
- Ξεχάσατε να μου δώσετε φακελάκι...
- Α, με συγχωρείτε. Με τόση βαβούρα...
Η Δικαστική Αντιπρόσωπος ετοιμάζεται να σφραγίσει το φακελάκι να του το
δώσει, όταν ακούγεται μια φωνή