Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τέλος διαπραγμάτευσης


Επιδεινώνεται το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά την ενόχληση του Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ για ανακοίνωση του πρωθυπουργού με την οπία αναφέρεται στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «τουλάχιστον ατυχής», ενώ και η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι εμμένει στις θέσεις της. Βέβαια ο Ευ. Βενιζέλος δεν έθεσε θέμα στήριξης της κυβέρνησης. Ωστόσο η δήλωση του είναι ενδεικτική της έντασης που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα. Όλα ξεκίνησαν από τη γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού.
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή» σημειώνει και παραθέτει το γνωστό δίλημμα: «εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση».

"Στρατός στους δρόμους; Ούτε η δικτατορία δεν το έκανε"

 . Άρθρο-άποψη στρατιωτικού
Tο κειμενο που ακολουθεί προέρχεται από απόστρατο αξιωματικό ο οποίος έχει αρθρογραφήσει ξανά στο Onalert. Οι απόψεις του για όσα έγιναν χθες στη παρέλαση είναι ενδιαφέρουσες και επικεντρώνονται βέβαια στην απόφαση να χρησιμοποιηθούν επί της ουσίας στρατιωτικές δυνάμεις σε ρόλο αστυνομικό. Κάτι που όπως επισημαίνει δεν είχε κάνει ούτε η δικτατορία.
Διαβάστε την άποψή του:...
Ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια πικρή γεύση είναι αυτό που ένοιωσα με ευθύνη των ταγών της πολιτείας.

Κρίση κατοικίας και άστεγοι στην Αθήνα στο φόντο της κρίσης

Μία από τις πιο τραγικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι το απολύτως ορατό πλέον κοινωνικό φαινόμενο των αστέγων. Άνθρωποι που έχασαν την ιδιοκτησία τους λόγω δανείων ή άλλων οφειλών, νέοι άνεργοι που δεν μπορούν να συντηρήσουν μια κατοικία και έχουν απομακρυνθεί από την οικογένεια τους και άτομα που έχασαν την δουλειά τους λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν και αδυνατούν να επαναπροσληφθούν σε μια νέα εργασία λόγω της ηλικίας τους, αποτελούν μία νέα κατηγορία αστέγων, δημιούργημα της κρίσης, που έρχονται να προστεθούν στην παλαιότερη κατηγορία που αποτελούνταν κυρίως από μετανάστες και τοξικοεξαρτημένους.