Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Υπόθεση βιασμού


Μια απίστευτη υπόθεση απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην Ιεράπετρα, μετά την καταγγελία μετανάστη από το Πακιστάν πως τον βίασε ένας κάτοικος της Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος Πακιστανός πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και κατήγγειλε τον βιασμό του στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο κάτοικο της Ιεράπετρας, ο οποίος, παραδέχθηκε ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση, αλλά ισχυρίστηκε πως έγινε με την θέληση του Πακιστανού. Η "βίαιη" συνεύρεση όμως επιβεβαιώθηκε μετά από ιατροδικαστική εξέταση και ο 53χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω.
Έλληνας; O my God! Μα, οι Έλληνες είμαστε «αρνάκια», βελάζουμε αμέριμνοι τρώγοντας το κουτόχορτο, που μας δίνουν με το αζημίωτο τα κανάλια. Δεν κάνουμε εγκλήματα. Οι αλλοδαποί τα κάνουν όλα. Και τον Κολοκοτρώνη, αλλοδαποί τον έβαλαν φυλακή. Αλλοδαπός ήταν κι «ο δράκος της Δράμας» από τη μεριά ενός μακρινού του συγγενή. Ο μπατζανάκης της συννυφάδας της τρίτης ξαδέλφης της θείας του αδελφού του προπάππου του, ήταν ξένος.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥ


 Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λύσουν στις συνόδους που θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα το μείζον ζήτημα της μείωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, το οποίο σταδιακά πνίγει τη χώρα, εκτιμά δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.
Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει ένα τρομακτικό βάρος χρέους ενώ θα υποφέρει από μία ύφεση επικών διαστάσεων.
Στην Ευρώπη, προσθέτει το δημοσίευμα, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πολιτική βούληση για μία αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Μία επιλογή που εξετάζεται είναι αυτή της επαναγοράς του ελληνικού χρέους, αλλά αυτή θα είχε μόνο μικρά αποτελέσματα. Θα μπορούσε να αποφέρει, υπό την υπόθεση ότι η επαναγορά των ομολόγων θα γίνει με τιμή 50% της ονομαστικής τους, μία μείωση της τάξης των 30 δισ. ευρώ που είναι μικρότερη από το 10% του ελληνικού χρέους, το οποίο θα φθάσει το 2013 τα 346 δισ. δολάρια ή το 189% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον προυπολογισμό.

Απεγνωσμένο παραλήρημα Ξυνίδη


 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη. Με τρόπο κυνικό περιγράφει τη σήψη και τις καρεκλομαχίες των στελεχών του καταρρέοντος πλέον ΠΑΣΟΚ.
Και εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα... πάθη μας

Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου.
Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.
Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη και χρεωθεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ).

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου....Και σε άλλα με υγεια


Δεν προλαβαίνει να δέχεται τα απανωτά χτυπήματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος χθές έγινε αποδέκτης αποχαιρετιστήριας επιστολής από την πρώην γραμματέα του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η επιστολή είναι γραμμένη σε προσωπικό, ιδιαιτέρως αυστηρό ύφος και κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς.

Παράλληλα του καταλογίζει ότι έχει εγκαταλείψει όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες για την επαναδιαπραγμάτευση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Πρόεδρε,

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ


Ρεπορτάζ : Β. Δεμίρης
(από το Έθνος)
Θέμα συμβατότητας των προτάσεων της τρόικας για τα εργασιακά στην Ελλάδα με την κοινοτική νομοθεσία αναγνωρίζει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από απάντησή της σε ερώτηση της ευρωβουλευτού...
του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση «αδειάζει» τις σκληρές θέσεις της τρόικας, η οποία πιέζει για ανατροπές στα εργασιακά και είναι άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού παραδέχεται ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις περιγράφουν «οριακές καταστάσεις», υπογραμμίζει πως «ως θεματοφύλακας του ενωσιακού κεκτημένου φυσικά δεν θα υποστήριζε κανένα κράτος-μέλος στη θέσπιση νομοθεσίας ασύμβατης με τη νομοθεσία της ΕΕ». Και συνεχίζει πως ακόμη και αν η νομοθεσία κάποιων κρατών μπορούσε να αλλάξει ώστε να στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση, πάντως δεν θα πρέπει «να υπονομεύει τις συνθήκες εργασίας και τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ». Η Κομισιόν κάνει περαιτέρω αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


«Η καταψήφιση των μέτρων, η καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, δίνει προοπτική στον λαό και ελπίδα, στο βαθμό που ο λαός αποβάλλει κάθε φόβο, μοιρολατρία και αυταπάτη όσον αφορά την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ γενικά και όχι μόνο στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και όλους εκείνους που προβληματίζονται, να κατανοήσει ότι η γραμμή της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι κυριολεκτικά κρίκος, σήμερα, για να μην είναι το κίνημα με την πλάτη στον τοίχο, για μια νικηφόρα πορεία, ενώ ταυτόχρονα το αίτημα της πλήρους απαλλαγής της Ελλάδας -του ελληνικού λαού στην πραγματικότητα- από την ΕΕ πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων- αυτό το τρίπτυχο σήμερα είναι αυτό που συνιστά τη ριζική εναλλακτική λύση», προσέθεσε η κ. Παπαρήγα.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Για καθαρή και οριστική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του για τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ και στρέφει τα πυρά του σε όσους «ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης» του Κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που του αναλογεί ιστορικά για την πορεία του τόπου, αλλά και την ευθύνη άλλων που κρύβονται ή έστω κρύφτηκαν σε προηγούμενες φάσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ, τονίζει με νόημα ο κ. Βενιζέλος και πλέον, συμπληρώνει, «αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική».
Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ προκάλεσαν αίσθηση οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ενώ ορισμένοι επέλεξαν ακόμα και να αποχωρήσουν.