Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

'' ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ''...


Μας δουλεύουν!!!!Γ.Ζ! 

 ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ 7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ;
Η διαπραγμάτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζεται προκειμένου να διατηρηθεί αρραγές το τρικομματικό σχήμα, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού...

Θα εξαντληθεί, λένε, το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, ενώ όταν μιλούν για τη διατήρηση του κυβερνητικού σχήματος, αναφέρονται στην παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

ΔΗΛΩΣΗ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ...


Νέα δήλωση ''φωτιά'' από βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Αυτή τη φορά, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα, δηλώνει ότι '' δεν είναι αυτοσκοπός να είσαι σε μια κυβέρνηση , όταν δε μπορείς να επιτύχεις πράγματα και όταν δεν μπορείς να προσφέρεις...
πραγματικά στο λαό''.
Αμετακίνητη στη θέση του κόμματος της για μη ψήφιση των εργασιακών μέτρων, δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, σημειώνοντας παράλληλα ότι '' πρέπει να είναι βιώσιμος πρώτα ο ελληνικός λαός και μετά η κυβέρνηση, πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες σε αυτό τον τόπο και κάποιοι να υποχωρούν εκεί που πρέπει. Δεν είναι μόνο τα εργασιακά, πρέπει να σκεφτούμε και τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Το να πάρουμε αυτή τη δόση δεν είναι αυτοσκοπός '', υπογράμμισε.

"Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι"!



"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,
υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". (από το 3ο Μνημόνιο)
Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;
Και τι στόχοι είναι αυτοί δηλαδή; Να πεθάνουμε από αφυδάτωση; Να ζούμε στο σκοτάδι; Να ψοφάμε από το κρύο λογω έλλειψης θέρμανσης, οι περισσότεροι το έχουμε ήδη συνηθίσει από πέρσι. Η αφυδάτωση όμως δεν συνηθίζεται, έχει αυτό το κακό.

Η σύγχρονη εκδοχή της Δημοτικής Αρχής Πλυτά

seisaxthiablog
Υπό γερμανικό έλεγχο θα περάσουν οι δήμοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά
Τίτλοι τέλους για τους Δήμους, θα πέσουν σύντομα για εκείνους τους Δήμους, που δεν συναινούν να γίνουν …φορομπήχτες και τυφλά όργανα των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών.

του Περικλή Καπετανόπουλου

“Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνιστάται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμα φορά το βάρος οι απλοί πολίτες”
Όλες οι αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων υπακούουν σε ένα στόχο: Την συντριβή της Εργασίας από το Κεφάλαιο, την πλήρη υποταγή της χώρας και των εργαζομένων , στο «μοντελάκι» Μέρκελ, δηλαδή στην μετατροπή της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης σε ένα απέραντο στρατόπεδο εργασίας, όπου με μισθούς Κινέζων κούληδων, θα εργάζονται τα νιάτα της πατρίδας μας, για ένα πιάτο φασόλια και ένα ξεροκόμματο την ημέρα.

Τέλος χρόνου για την κυβέρνηση


 Του Νίκου Παππά
Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που καταρρέει και έχει περάσει πλέον το σημείο μη επιστροφής. Έχει υποστεί τραύματα τα οποία δεν μπορούν να γιατρευτούν. Ο ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων διαλύεται στην κυριολεξία και ο άλλος ετοιμάζεται να πληρώσει (ακριβά, ελπίζουμε) το τίμημα της μνημονιακής προσήλωσης. Οι μάχες τις οποίες έχει αρχίσει να χάνει η κυβέρνηση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας. Έχασε τη μάχη της πολιτικής δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη και της συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ. Ο φάκελος της υπόθεσης πήρε τον δρόμο για τη Βουλή και ο Βενιζέλος με τον Παπακωνσταντίνου θα κληθούν εκ νέου να θυμηθούν τι έκαναν το περίφημο στικάκι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η ομερτά θα συνεχιστεί.

Οι υψωμένες γροθιές των μαθητών δεν αποβάλλονται, τιμούνται...


Γιώτα Ιωαννίδου

«Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια»…

Αποβλήθηκε 17χρονη μαθήτρια από σχολείο του Πύργου Ηλείας, γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Ήρθε λοιπόν η ώρα δάσκαλε να πάρεις πάλι θέση.
Θέλεις οι γροθιές των παιδιών που διδάσκεις να υψώνονται στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο ή να κρύβονται κάτω από το θρανίο όταν σφίγγονται από την πείνα και το φόβο;
Θα διδάσκεις την ιστορία στον ευπρεπή βηματισμό των παρελάσεων μπροστά στους «επισήμους» ή δίνοντας γνώση κι έμπνευση στα νέα παιδικά «ξυπόλυτα τάγματα» να αποπειραθούν να γράψουν νέες σελίδες με την πένα των δικών τους αγώνων;

Μπορεί να επιμείνει το ΚΚΕ;


Διαβάζοντας τις τελευταίες τοποθετήσεις και δυο αφίσες

Ο τρόπος που τοποθετήθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ σε διάφορα ζητήματα των τελευταίων ημερών, προκαλεί προβληματισμό. Στο κεντρικό μήνυμα της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θεωρεί ότι «ο λαός έχει συμφέρον να γυρίσει την πλάτη στα ιδεολογήματα για εθνική ομοψυχία και κατοχή της Ελλάδας», αφού όπως τονίζει, «και τα δύο έχουν στόχο την υποταγή του εργάτη στον κεφαλαιοκράτη». Το ίδιο διάστημα κυκλοφόρησαν δύο αφίσες με την υπογραφή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φωτογραφίες του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Ζαχαριάδη. Στην τελευταία υπήρχε ο τίτλος «Το ΚΚΕ σάλπισε την αντίσταση», αλλά δεν διευκρινίζεται απέναντι σε τι• στον ξένο εισβολέα, στον κατακτητή και στην κατοχή, άραγε;

Το ΠΑΣΟΚ περνάει τα μέτρα και πάει προς αυτοδιάλυση


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία σοβαρότατη και ολέθρια πολιτική πράξη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Τρία μόλις χρόνια έχουν περάσει από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου τρία εκατομμύρια ψήφους, το 44%. Η άθλια μνημονιακή πολιτική που αυτός ακολούθησε, όπως και ο διάδοχός του Βαγγέλης Βενιζέλος, οδήγησαν στην απώλεια των... τριών τετάρτων (!) της εκλογικής του απήχησης: από τα 3.012.542 ψηφοφόρους του έφυγαν σχεδόν δυόμισι εκατομμύρια και του απέμειναν στις εκλογές του Ιουνίου 755.832 ψηφοφόροι!

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ



Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, στην εκπομπή “ΣΚΑΪ στις 7″, αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα. Τι προτείνει ο ίδιος;
Πρέπει να σταματήσει η διαπραγμάτευση με τον Τόμσεν. Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί. Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι λοιπόν να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου. Πρότεινε έτσι να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να γίνει το εξής.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Εγκλημα σε βάρος της κοινωνίας η υπερψήφιση των μέτρων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας κόμματα και βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη στάση «στο δίλημμα μνημόνιο και κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας ή ανατροπή του και νέα στρατηγική εξόδου από την κρίση».
Όπως επισημαίνει ο «φαύλος κύκλος» της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα λάβουν τέλος όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, που στόχο έχει «τη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών».
«Η χρεοκοπία του μνημονίου συμπαρασύρει τους εκφραστές του, έχοντας οδηγήσει την κυβέρνηση στην πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ !!! Ο πρώην Περιφερειάρχης... επέστρεψε στο σχολείο του


Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψε ο Τάσος Αποστολόπουλος,
πρώην Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος Ιονίων Νήσων. Ανέλαβε τμήμα στο ολοήμερο 11ο δημοτικό σχολείο της Τρίπολης. Η επιλογή του έχει προκαλέσει θετικά σχόλια. Ηταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε τρεις περιφέρειες, όμως μετά την παράδοση της θέσης του στον Μανώλη Αγγελάκα... πήγε στη δουλειά του. Ξανάγινε δάσκαλος σε σχολείο. Η ενέργειά του έχει προκαλέσει θετικά σχόλια. Απέφυγε να ενταχθεί στην κατηγορίατων κρατικοδίαιτων και να διεκδικήσει θέση στον κρατικό μηχανισμό. Η περίπτωση Αποστολόπουλου είναι σίγουρα σπάνια. Ενας πολιτικός που δεν θέλησε να γίνει πλούσιος από την πολιτική στέλνοντας σε όλους μήνυμα πλούσιας σε ηθική πολιτικής συμπεριφοράς.

http://anarxaszante.blogspot.gr