Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει η χώρα. Γενική Απεργία 6 και 7 Νοεμβρίου


Με την σαρανταοκτάωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συλλαλητήρια και πορείες απαντούν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς στην κατάθεση προς ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή για τα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και τον Προϋπολογισμό για το 2013 που ψηφίζεται την επόμενη Κυριακή....
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση διά του Αλέξη Τσίπρα κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στις διαδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί για την Τρίτη και ιδιαιτέρως για την Τετάρτη το απόγευμα, έτσι ώστε η Βουλή και οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την Κυριακή την διεξαγωγή προώρων εκλογών «εδώ και τώρα».

Οργισμένος ο Μπόλαρης: Μηδενικό κυβερνητικό έργο


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.
Σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κάνει λόγο για το… Ζάππειο «0» και υποστηρίζει ότι υπάρχει κενό πολιτικής με μοναδική έγνοια το επικοινωνιακό προφίλ του πρωθυπουργού...

Παράλληλα, αναφέρεται σε ευθύνες που καλύπτονται.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μπόλαρη:

«Για τη σωτηρία της πατρίδας...
Μετά από διπλές εκλογές, που προκλήθηκαν από τον κ. Σαμαρά, Μάϊο και Ιούνιο.
Αντί για τα πομπώδη Ζάππεια I, II, III.
Αντί για τα ισοδύναμα μέτρα του Ιουνίου.
Αντί για τα 18.5 δις ευρώ από τη διαφθορά στο δημόσιο.
Αντί για την κωδικό-κωδικό εξοικονόμηση από τη σπατάλη.
Αντί για το τρένο της ανάπτυξης που θα ξεκινούσε σε 50 ημέρες.
Αντί για την σκληρή επαναδιαπραγμάτευση στην Ευρώπη με τους δανειστές.

Νάμαστε...στο Ζάππειο Zero:

Από την κατάληψη του Δημαρχείου Ζωγράφου



ΑΠΕΡΓΙΑ!!!


Συνεχίζουμε τον αγώνα  48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Απεργιακή συγκέντρωση  Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νεολαίοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Όλοι μαζί, με μία φωνή και καθολική απαίτηση διεκδικούν από την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες να αφουγκραστούν τη φωνή και την οργή της Κοινωνίας.

Απαιτούν ν' αλλάξουν οι αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν την Ελλάδα και την Ευρώπη στην καταστροφή, που δεν δίνουν λύσεις, παρά μόνο ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι εκτός από τους αριθμούς και τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας υπάρχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ανάγκες τους, υπάρχουν οι πολίτες και τα δικαιώματά τους, υπάρχει άλλη πολιτική που είναι εφικτή και ρεαλιστική.

ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται στη λεηλασία μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται και ενισχύονται από τα κερδοσκοπικά κέντρα και παράκεντρα.




"Θρίλερ" με τον Ρουπακιώτη και την υπογραφή του στα μέτρα



Να ζήσει να τα χαρεί.... Γ.Ζ
Συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, για τα νέα μέτρα.
Δεδομένου ότι η ΔΗΜΑΡ, που στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης, εμμένει στη θέση της να μην ψηφίσει τα εργασιακά, πληροφορίες έκαναν λόγο για άρνηση του κ. Ρουπακιώτη να ψηφίσει και ο ίδιος τα μέτρα.
Κατόπιν τούτου, οι κ.κ. Κουβέλης και Ρουπακιώτης συναντήθηκαν εκτάκτως, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να συμφωνεί τελικώς στην υπογραφή του άρθρου, που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη και αφορά στις δικές του αρμοδιότητες.

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΔΕ, ΥΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΟΙ

Με τους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και τους πειθαρχικά ελεγκτέους ξεκινάει, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, το «ξεκαθάρισμα» στο Δημόσιο. Αυτό προβλέπει το 216 σελίδων Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2013-2016 που κατατέθηκε το βράδυτης Δευτέρας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο Ζ που αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Καταργούνται οι οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: αα) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και ββ) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στον οικείο φορέα». Οι υπάλληλοι αυτοί είτε τίθενται σε διαθεσιμότητα είτε σε «αυτοδίκαιη αργία».