Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Για διαδικασία εκφυλισμού της Βουλής έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή όσα έγιναν κατά την ψηφοφορία (δια της εγέρσεως των βουλευτών) επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας για το πολυνομοσχέδιο και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει την ένσταση.
Την ώρα που συζητήθηκε η ένσταση συνταγματικότητας έπρεπε να είστε παρόντες και όχι να είστε σπίτια σας και να σας φέρουν με τα ταξί για να αλλοιώσετε το αποτέλεσμα, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης και μίλησε για αγωνία μίας πλειοψηφίας που καταρρέει τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία.
Η διαδικασία που ορίζει ο Κανονισμός, έγινε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εγέρθησαν οι βουλευτές και ήταν κοινή διαπίστωση ότι στους παρόντες ήταν συντριπτική η πλειοψηφία όσων τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος είπε: «Πολιτικοί λόγοι σας υποχρέωσαν να αλλάξετε το αποτέλεσμα που ο ίδιος βλέπατε με τα μάτια σας», αλλά πλέον πρόκειται για μία διαδικασία εκφυλισμού της Βουλής.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ» ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ


Ένταση επικράτησε στη Βουλή, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, πήρε τον λόγο για να επαναλάβει τις καταγγελίες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, για αντιποίηση αρχής.

“Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι κι από άλλους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να ελέγξουν στη οδό Σόλωνος αστυνομικούς με πολιτικά και τους φωτογράφησαν και ανάρτησαν τις φωτογραφίες των αστυνομικών σε επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την left.gr, στοχοποιώντας τους ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων”.
“Αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύει την ελληνική Αστυνομία και να φροντίσει ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί”, είπε ο υπουργός.

'' ΨΗΦΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ''...


Πάτα την τη ριμάδα τη σκανδάλη ........ΓΖ..
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε από τη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει ''ναι''.
'' Ψηφίζω με το πιστόλι στον κρόταφο,...
γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην παρούσα φάση, στην ιστορική πρόκριση. Ψηφίζω, έχοντας επίγνωση ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο '', ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη Βουλή.
Χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα ως την πιο δύσκολη της πορείας της, η Θεοδώρα Τζάκρη διευκρίνισε ότι '' από' δω και στο εξής όποιο κι αν είναι το δίλημμα, όποια κι αν είναι η θέση του κόμματος μου, θα με βρίσκεται απέναντι σας.

Σε εξέλιξη σε έντονους τόνους η συνεδρίαση της Βουλής για το μνημόνιο ΙΙΙ - Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία για τη συνταγματικότητα του ή όχι

 Θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία περί αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου - Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της δι’ εγέρσεως ψηφοφορίας
Σε έντονα φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, ενώ στην συνέχεια αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (δι’ εγέρσεως) μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων αντιδράσεων για τους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος και ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, δηλώνοντας ότι «το προεδρείο δεν εκβιάζεται από όσους φωνάζουν». Υπέρ της ένστασης για αντισυνταγματικότητα τάχθηκαν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η «Χρυσή Αυγή».