Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τέρμα η αιμοδοσία

 Αρθρο του/της: Γιάννης Καλαμίτσης


ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ είναι για να πάρουν από μισθούς, συντάξεις και απολύσεις 9 ή 13 δισεκατομμύρια. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πόσα θα είναι. Κι αν μας δώσουν μια δίχρονη επιμήκυνση, τότε θα χρειαστεί να βρούμε, από κάπου, συνολικά 19 δισ.
Μου το εξήγησε, από τηλεοράσεως, ο κύριος Βορίδης, ο βουλευτής με το ψυχρό βλέμμα.Μου είναι αδύνατον να υπολογίσω τι έχω πληρώσει -σε άμεσους και έμμεσους φόρους και σε έκτακτες εισφορές και χαράτσια- από τότε που άρχισα να εργάζομαι και να φορολογούμαι. Πλήρωσα αυτά τα ανυπολόγιστα ποσά στο Κράτος και τι πήρα από αυτό;
Νομοθετική εξουσία της προκοπής δεν έχω. Οι βουλευτές μου δεν βούλονται ελευθέρως αλλά υπακούουν ως πρόβατα στον τσομπάνη αρχηγό.
Εκτελεστική εξουσία της προκοπής δεν έχω. Μέχρι κι ο Μπίστης και ο Μπουμπούκος γίναν υφυπουργοί!

Προσφορά 9χρονης Πακιστανής ως αποζημίωση!

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε μέλη του συμβουλίου ενός χωριού τα οποία είχαν αποφασίσει ότι ένας εργάτης αγροτικής εκμετάλλευσης θα έπρεπε να δώσει νύφη την κόρη του, ηλικίας 9 ετών, σε μια πλούσια οικογένεια έναντι αποζημίωσης για μια φερόμενη υπόθεση βιασμού, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Ένας εργάτης σε χωράφια στο χωριό Μπαχάλακ στην επαρχία Παντζάμπ, στο κεντρικό Πακιστάν, ο οποίος κατονομάζεται μόνον ως Αρσάντ, κατηγορήθηκε για την απαγωγή και το βιασμό πέρυσι της κόρης ενός γαιοκτήμονα με επιρροή στην περιοχή, ο οποίος κατονομάζεται ως Άλι Σερ.
Η επιτροπή πρεσβύτερων του χωριού "αποφάσισε την περασμένη Κυριακή ότι ο Αρσάντ έπρεπε να παντρέψει την κόρη του Σίντρα (ηλικίας 9 ετών) με τον Μακσούντ, το γιο του γαιοκτήμονα, ηλικίας 22 ετών", δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Χάλιντ.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ


Δημήτρης Μυς, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙonline

Οι τρεις φωστήρες της κυβέρνησης, οι ειδικοί και οι παρατρεχάμενοι σπουδασμένοι σύμβουλοί τους, οι υπουργοί και λοιποί υποτιθέμενοι γνώστες της διεθνούς πιάτσας προφανώς δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματική ζωή. Εκεί, όσοι πέφτουν στα νύχια του τοκογλύφου τουλάχιστον παίρνουν στο χέρι τα λεφτά.
Προφανώς ο τοκογλύφος θα βάλει τους όρους του, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, είτε αφορούν άτομα είτε επιχειρήσεις είτε χώρες, είναι επαχθείς. Ας μη λησμονούμε ότι για τοκογλύφους μιλάμε…
Ωστόσο, κατά κανόνα, η ικανοποίηση των όρων του τοκογλύφου έρχεται μετά την παροχή της «διευκόλυνσης». Στην προκειμένη, ελληνική περίπτωση, ο τοκογλύφος, πριν σπεύσει να διευκολύνει, ζητά «στο χέρι» το κέρδος του. Από την απαρχή της ελληνικής προσφυγής στην τρόικα το διεθνές τοκογλυφικό κύκλωμα, η καταβολή – εξασφάλιση των τοκογλυφικών κερδών προηγήθηκε της καταβολής των νέων δανείων, αν ποτέ καταβλήθηκε μια δεκάρα στην ίδια την Ελλάδα…

Το Facebook μπλόκαρε τα προφίλ της Χρυσής Αυγής


Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/ FosPhotos

Delete σε όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος από τις σελίδες του πάτησε χθες το Facebook, κρίνοντας ότι αυτές παραβαίνουν την πολιτική κατά της βίας και του ρατσισμού που υιοθετεί.
Παράλληλα, διαγράφηκαν και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και χρηστών που είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.
Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες αποβάλλεται από το δίκτυο, ενώ δίδεται το δικαίωμα σχετικών καταγγελιών στους χρήστες.

Κατρίν Οτσντότιρ: Κάν’ το όπως η Ισλανδία!

http://vathiprasino.blogspot.gr
Η Κατρίν Οτσντότιρ είναι δικηγόρος και μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας. Το Συμβούλιο, μετά την κατάρρευση της χώρας το 2009, δημιούργησε ένα νέο Σύνταγμα για την χώρα, το οποίο τώρα καλείται να εγκρίνει η ισλανδική κυβέρνηση. Η Κατρίν Οτσντότιρ βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα την διαμόρφωση ενός νέου Συντάγματος για την χώρα που θα αποτελέσει την λύση στο αδιέξοδο, που οργάνωσε η “Πρωτοβουλία για την Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”. Εκεί παρουσίασε την ακολουθία των εξελίξεων από την κατάρρευση της Ισλανδίας μέχρι τη σύνταξη του Συντάγματος της Ισλανδίας. Μιλώντας στο tvxs.gr, η Κατρίν Οτσντότιρ είπε πως “και σε εμάς έλεγαν ότι εάν κηρύξετε παύση πληρωμών θα επέλθει καταστροφή. Όμως, δεν ήρθε”. 
Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Mε καταλήψεις «μπλοκάρει» τις λίστες των υπό απόλυση


Τη συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων με έμφαση στα Γραφεία Προσωπικού, από σήμερα «προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία», των υπό απόλυση εργαζομένων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα «σε κάθε δήμο οι σύλλογοι και όλοι οι εργαζόμενοι, παρεμβαίνουν ώστε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση μη αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων».
Συγχρόνως η ΠΟΕ - ΟΤΑ δηλώνει ότι θα συμμετάσχει σε ΟΛΕΣ τις αγωνιστικές δράσεις της τρέχουσας εβδομάδας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:
1. ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).