Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».
«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

Κλονίζεται η ΔΗΜΑΡ! Επιστολή Βουδούρη - Μουτσινά στην Εκτελεστική επιτροπή του κόμματος


Επιστρέφουν τα βέλη προς το ίδιο τους το κόμμα οι βουλευτές Βουδούρης και Μουτσινάς με επιστολή τους στην Εκτελεστική επιτροπή τηςΔΗΜΑΡ.
Ολόκληρη η Επιστολή:
«Σχετικά με τη δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία επικρίνει τη στάση μας στην ψήφιση του προϋπολογισμού, και που, μετά από εισήγηση του προέδρου, λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με σκοπό να κοινοποιηθεί στα μέλη του κόμματος, επισημαίνουμε τα εξής.
Επί της διαδικασίας