Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Ισοπεδώνονται κτίρια και παιδιά ανασύρονται νεκρά από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει με κύμα αεροπορικών επιδρομών τη στρατιωτική επιχείρηση. Η πλέον αιματηρή ημέρα από την έναρξη των βομβαρδισμών είναι η Κυριακή με τη Γάζα να «μετρά» 19 νεκρούς, εκ των οποίων εννέα παιδιά. Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν ξανά αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Τελ Αβίβ, καθώς αναχαιτίζονταν από τον «Σιδηρούν Θόλο» ρουκέτες της Χαμάς προς το Τελ Αβίβ.
Σε εξέλιξη βρίσκονται την ίδια στιγμή διπλωματικές προσπάθειες προς επίτευξη εκεχειρίας με επίκεντρο τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Στο πλευρό του Ισραήλ δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζοντας σταθερά το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, αλλά επιχειρεί ταυτόχρονα να «φρενάρει» χερσαία εισβολή στη Γάζα.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ !...


 Το Δ.Ν.Τ. υποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο, δεχόμενο τις θέσεις της Ε.Ε., για το ελληνικό χρέος, τώρα, όμως, εμφανίζεται να θέλει εντελώς καθαρές λύσεις. Η διοίκηση του Ταμείου επικαλείται, για μιαν ακόμα φορά, το καταστατικό του, που λέει, πως δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμα χρέη, μόνο που αυτή την περίοδο, η επίκληση δεν φαίνεται νάναι τυπική, αλλά ουσιαστική.

Η Κρ. Λαγκάρντ, που διακόπτει την περιοδεία της στην Ασία για να είναι στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup, επανέλαβε ότι το ταμείο «ζητά πραγματική και όχι πρόχειρη λύση για την Ελλάδα».

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα


Ο εφιάλτης στη Μέση Ανατολή ξύπνησε. Για πέμπτη ημέρα οι εχθροπραξίες στην Λωρίδα της Γάζας μαίνονται ανελέητες, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους ενώ καταστρέφηκαν ολοσχερώς και τα γραφεία του Russian Today χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι - που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προμηθειών - απαντούν με ρίψεις ρουκετών που έχουν ως κύριο στόχο να πλήξουν το Τελ Αβίβ, όμως το αντιπυραυλικό σύστημα των ισραηλινών μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικό.

Γάζα: Βόμβες για ψήφους


Του Γιάννη Αλμπάνη - Από την «Εποχή»

Η προεκλογική εκστρατεία για τις Ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 22ης Ιανουαρίου δεν ξεκίνησε με κάποια δημόσια συγκέντρωση, αλλά με έναν καινούργιο πόλεμο εναντίον της Γάζας. Όπως είχαν πράξει οι ομόλογοί του στις προεκλογικές περιόδους του 1955, του 1961, του 1981, του 1996 και του 2009, ο Νετανιάχου κάνει την πολεμική επιλογή εκτιμώντας ότι με μια εθνική κρίση θα προσποριστεί τα μέγιστα εκλογικά οφέλη: υπό τους ήχους των αντιαεροπορικών σειρήνων οι Ισραηλινοί θα τρομοκρατηθούν και θα συσπειρωθούν γύρω από την ατσαλένια γροθιά της ηγεσίας τους. Πρόκειται βέβαια για μνημείο κυνισμού, για αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού, για αδιάψευστο τεκμήριο του πόσον έχει απαξιωθεί η ανθρώπινη ζωή στην εποχή μας. Εξόχως χαρακτηριστικό της στενής σύνδεσης αυτού του πολέμου με την πολιτική επικοινωνία είναι και το ότι η κήρυξη του αναγγέλθηκε όχι με επίσημη ανακοίνωση του Νετανιάχου, αλλά από το… λογαριασμού του twitter του εκπροσώπου Τύπου του Ισραηλινού στρατού (@IDFSpokesperson). Ίσως να είναι οι 140 πιο αιματοβαμμένοι χαρακτήρες στην Ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σαθρές δικαιολογίες του Ισραήλ

Για κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποιεί ο Νετανιάχου

 
Στην πέμπτη ημέρα εχθροπραξιών εισήλθε την Κυριακή η Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε 49 -ανάμεσά τους άμαχοι και παιδιά- και των τραυματιών σε τουλάχιστον 500.
Οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται εσπευσμένα την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Καταυλισμός προσφύγων βομβαρδίστηκε στη Γάζα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
«Μας έφεραν το σώμα ενός μάρτυρα ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας», δήλωσε ένας γιατρός στο νοσοκομείο Σίφα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή στον καταυλισμό Σάτι.

Δεκάδες χιλιάδες για το Πολυτεχνείο και τη Γάζα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Θεοδόσης
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου με πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Εκδηλώσεις και συλλαλητήρια για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου έγιναν και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Στην Πάτρα πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδια και χρήση δακρυγόνων.

Μαζική επίθεση των Anonymous σε περίπου 700 ιστοσελίδες της ισραηλινής κυβέρνησης

Πανικός επικρατεί στο Ισραήλ έπειτα από την μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν οι Anonymous σε βασικές ιστοσελίδες και κυρίως προς τον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας....
Η επίθεση είχε την ονομασία OpIsrael και στόχευσε περίπου 700 ιστοσελίδες, ενώ οι Anonymous δεν κατέβασαν μόνο κυβερνητικές σελίδες αλλά και πιο απλές όπως εκείνες τουριστικών πρακτορείων.
Η μεγαλύτερη επίθεση με τίτλο Mashav έγινε κατά του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας όπου διέγραψαν τη βάση δεδομένων του υπουργείου.

Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστούν καλά...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3 το μεσημέρι η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις οποίες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φραγμός από αστυνομικές κλούβες στήθηκε στον κόμβο των Αμπελοκήπων, προκειμένου να μην συνεχίσουν οι διαδηλωτές την πορεία τους προς την ισραηλινή πρεσβεία. ‘Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, καμία θυσία για τα αφεντικά", "Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών αμερικάνοι", "Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ωρα της ανατροπής", "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" , κάποια από τα συνθήματα
Η αστυνομία θέλησε να αφήσει μόνο το ΚΚΕ αλλά ο Θ. Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ ζητά να φτάσει όλη η πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.
Στην κορυφή της πορείας βρίσκεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974.

Μ. Γλέζος: Κλαίω για την κατάντια μας, για την κομματικοποίηση αυτής της μεγαλειώδους εξέγερσης



Συνέντευξη στην Κρυσταλία Πατούλη

Αν και συμμετέχω ολοψύχως σε αυτή την μνημειώδη εκδήλωση της λαϊκής εξουσίας, όπως την πραγμάτωσαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο, κλαίω και για την κατάντια μας, για την κομματικοποίηση αυτής της μεγαλειώδους εξέγερσης" ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανόλης Γλέζος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη και το tvxs, με αφορμή την 39η επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου
M.Γλ.: Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα μεγάλο γεγονός, και από εκεί και πέρα υπάρχει και μια μεγάλη πίκρα.
Τί είναι αυτό που σηματοδοτεί την εξέγερση του Πολυτεχνείου;