Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Καταλήψεις, ... Απεργίες και συλλαλητήρια από τους εργαζόμενους στους δήμους

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς λήγει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των καταλόγων με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ σχεδιάζει γενικό μπλακ-άουτ και καταλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων, καθώς και στους ΧΥΤΑ ενώ η απόφαση για κλείσιμο ΚΕΠ και παιδικών σταθμών θα ληφθεί από συνελεύσεις στους κατά τόπους συλλόγους.
Σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των δήμων προχωρά σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να μην εκδοθεί καμία διοικητική πράξη που θα διευκολύνει τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ 
να αποφασίσουν για σήμερα αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων, ώστε «να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφασή τους για μη χορήγηση στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη προς τους εργαζόμενους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται. 

«ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Για βοήθεια υπό όρους αλλά και για σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού κάνει λόγο ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που μετέχουν στην κυβέρνηση της Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η μεγάλη πυρκαγιά την οποία θα προκαλούσε η χρεοκοπία της Ελλάδας.
“Βασική αρχή για τους Χριστιανοκοινωνιστές είναι ότι η βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο υπό όρους. Και οι όροι είναι η εξοικονόμηση και οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού”, τονίζει ο Χορστ Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην “Bild am Sonntag”. Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να συναινέσει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.