Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Βιάζονται να το τελειώσουν!


Διάβασα και ξαναδιάβασα το άρθρο του επιστημονικού διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ στα ΝΕΑ , τη Δευτέρα.

Ο κ. Γιώργος Σιακαντάρης, ορισμένος στη θέση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, ότι πρέπει το Συνέδριο τον Φεβρουάριο να αποτελέσει το κύκνειο άσμα και να ξεκινήσει αμέσως μετά η συνδιαμόρφωση του νέου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.
Πρόκειται για μια διαφορετική ανάγνωση της «φούσκας» του Γ. Δατσέρη, στηριγμένη πάλι στα ίδια ιδεολογήματα και στις ίδιες υπερβατικές αντιλήψεις για την πολιτική.
Πρόκειται για μια κατευθυνόμενη και ανιστόρητη ανάγνωση της πολιτικής μας ιστορίας και μια ετσιθελική εκτίμηση της διαδρομής του ΠΑΣΟΚ και της προσφοράς του στη χώρα.

Φαντάζομαι ότι μόνο τυχαία δεν είναι η συγκεκριμένη αρθρογραφία.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ν.Δ και ΔΗΜ.ΑΡ....


Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012



Χωρίς σχόλια ...
http://vathiprasino.blogspot.gr


Ρύθμιση-ανάσα !!!! Για Μισθωτούς, και Συνταξιούχους δανειολήπτες

http://anarxaszante.blogspot.gr
Μέχρι 4 χρόνια, περίοδο χάριτος, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από 200 ευρώ είναι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στη σύσκεψη που είχε με τα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει η Κυβέρνηση θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην αγορά από τις αρχές του 2013, εφόσον εγκριθούν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουντεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%.

Ακούει κανείς; - Του Νίκου Χατζηνικολάου



ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ και στο παρασκήνιο ομολογείται ανοικτά ακόμη και από στελέχη της κυβέρνησης του Βερολίνου ότι η κόντρα Μέρκελ - Λαγκάρντ για την οριστική, συνολική και μόνιμη λύση του ελληνικού προβλήματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επικείμενες γερμανικές εθνικές εκλογές. Η καγκελάριος θέλει πάση θυσία να αποφύγει να «χρεωθεί» στο εσωτερικό της χώρας της και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο το υψηλό πολιτικό κόστος ενός «γενναίου» κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα δυσφορούσαν. Δεν θέλουν να «πληρώσουν». Αλλωστε, η ίδια τους «διαπαιδαγώγησε» έτσι, με την υψηλών τόνων ανθελληνική ρητορεία της στο πρόσφατο παρελθόν. Και ακριβώς γι’ αυτό αντιδρά έντονα σήμερα στις προτάσεις που διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρότι γνωρίζει πως είναι λογικές και επιβεβλημένες, όχι μόνον για το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και -πρωτίστως- για το μέλλον της ευρωζώνης.

Huge blasts in Gaza City as Israel targets Hamas compound

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Μακελειό αμάχων από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα


Δεκάδες είναι τα δολοφονημένα μικρά παιδιά από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

 


Σε λουτρό αίματος αμάχων έχουν εξελιχθεί οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε, χτες το βράδυ, τους 100, μεταξύ των οποίων άμαχοι και δεκάδες μικρά παιδιά, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 700 - τα μικρά παιδιά αγγίζουν τα 200. Χαρακτηριστικό είναι ότι ισοπεδώθηκαν δύο σπίτια και εξολοθρεύτηκε εννεαμελής οικογένεια επειδή, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, «υπήρχε η λανθασμένη εντύπωση» ότι στο σπίτι κρυβόταν ο διοικητής της «Χαμάς», Γιεγίχια Ραμπιγιάχ.
Στόχος ισραηλινών πληγμάτων δύο φορές έγιναν κυβερνητικά κτίρια, εγκαταστάσεις όλων των ειδών της «Χαμάς» αλλά και το κτίριο όπου στεγάζονται όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα, παλαιστινιακά και ξένα, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού σταθμού «αλ Ακσα» της «Χαμάς». Την Κυριακή τραυματίστηκαν οκτώ δημοσιογράφοι και άλλοι δύο χθες.

Κυλάω


Tης Αννίτας Λουδάρου 
Ανάμεσα σε μέτρα, σε περικοπές, σε μειώσεις . Ανάμεσα σε ανθρωποκυνηγητά και ρατσιστικά χτυπήματα. Μαζί κυλούν οι σκέψεις και τα λόγια μου.
Φίλοι και γνωστοί χάνουν μέρα με την μέρα σταθερές και δεδομένα. Δεν τους προλαβαίνω. Ούτε τις εξελίξεις προλαβαίνω.
Κυλάω. Ανάμεσα σ' ένσημα , επιδόματα, ωράρια, μισθούς. Πάντα , όλα και μόνο στα κατώτερα όρια τους. Και εγώ που νόμιζα πως στην ζωή μου θα κυνηγώ τ' ανώτερα....
Ένας πόλεμος για τα κατώτερα, χωρίς όπλα για τ΄ανώτερα. Κυλάω ανάμεσα σε ανθρώπους που λένε ''κουράστηκα '' και εννοούν πως τελειώσαν και τα κατώτερα. Και εγώ κουράστηκα, να περνώ κάθε μέρα από το βρώμικο παρκάκι της γειτονιάς μου, με τον σπασμένο κάδο του να είναι το μοναδικό στολίδι του. Κουράστηκα να νιώθω πως ανήκω σε ουρές για τ΄ανύπαρκτα φάρμακα, τις ανύπαρκτες ευθύνες , τα ναυαγισμένα σχέδια, τα εγκαταλελειμμένα νοσοκομεία , για το κάθε κοινωνικό που αφήνεται στην τύχη της ατυχίας του. Και για το ορφανό προσωπάκι, που με κοιτά περιμένοντας την πρόνοια μου, αφού δεν γνώρισε , ό,τι ήταν να γνωρίσει. Και αντί γι΄αυτό διαιωνίζω την ατυχία του.

Ιερώνυμος: Αγώνας για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;


Ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με το religiousnews.gr, αναφέρθηκε στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Τους Έλληνες υπερασπίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

«Ποιμαίνω αυτόν τον λαό 44 χρόνια. Και δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ. Μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.

«Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα. Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 22,3%.

Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, τη δημοσκόπηση της εταιρίας GPO, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου .
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης όσον αφορά στην πρόθεση ψήφουέχουν ως εξής:

Υποχρεωτικές μετατάξεις στους ΟΤΑ - «Κόφτης» δαπανών στο Δημόσιο


 Η κυβέρνηση ενέκρινε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου βάσει των οποίων επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους ενώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις καταβάλονται σε ειδικό λογαριασμό.

Αυστηρό πλαίσιο εποπτείας της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των υπουργείων και των φορέων που εποπτεύονται απο αυτά, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίζει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Προβλέπονται κανόνες παρακολούθησης ανά μήνα και ανα τρίμηνο της πορείας των εσόδων και των δαπανών των υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου ( και Ιδιωτικού ) Δικαίου της γενικής κυβέρνησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ καθώς και η αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων απο τους στόχους του προϋπολογισμού τους.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ;


«Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζουν όσα δεν τόλμησαν να βάλουν στο νομοσχέδιο» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι «μπαίνει στο στόχαστρο η ίδια η κοινοβουλευτική διαδικασία».
«Δεν είναι απλώς εκτροπή, έχουμε να κάνουμε με σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια άλλη χώρα. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Αλέξης Τσίπρας αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι η δύναμη που θα κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση», κάλεσε και τους πολίτες «που βρέθηκαν στις κάλπες άλλων κομμάτων τα τελευταία χρόνια» να γίνουν μέλη, προκειμένου να συμμετάσχουν ακόμη πιο ενεργά στις διαδικασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας


Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σπέρνουν για έκτη ημέρα θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας, ενόσω η διεθνής διπλωματία πασχίζει για την επίτευξη εκεχειρίας και την αποφυγή μίας εφιαλτικής χερσαίας εισβολής. Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα εκτοξεύτηκε σε 100 -ανάμεσά τους 24 παιδιά- και οι τραυματίες φθάνουν τους 850. Καζάνι που βράζει είναι την ίδια στιγμή η Δυτική Όχθη με διαδηλώσεις, συγκρούσεις και τον πρώτο θάνατο Παλαιστινίου από την έναρξη της κρίσης.
Το μπαράζ των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας διαρκώς κλιμακώνεται· για δεύτερη ημέρα χτυπήθηκε τη Δευτέρα ο πύργος που στεγάζει διεθνή μέσα ενημέρωσης στην Πόλη της Γάζας. Διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκε και τρεις μαχητές της οργάνωσης τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό.