Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC


Ξεπέρασε το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα», που κυκλοφορούν την Πέμπτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει φτάνοντας στο 5%, που αντιστοιχεί στην τελευταία θέση των κομμάτων της Βουλής. Αντίστοιχες είναι και τα αποτελέσματα σε δημοσκόπηση της Marc.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,5%, η ΝΔ 26,5%, η Χρυσή Αυγή 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ 6,5%, η ΔΗΜΑΡ 5,5% και το ΠΑΣΟΚ 5%.

Υπάρχει και «σχέδιο Β» αν αποτύχει η επαναγορά ομολόγων


Της Αγγελικής Παναγιώτου/FosPhotos
«Στο πατριωτικό καθήκον του καθενός» επαφίεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας πως «δεν πρόκειται για κούρεμα, ενώ η συμμετοχή είναι εθελοντική και δεν ενέχει το στοιχείο της υποχρεωτικότητας». Σε συνέντευξη τύπου, ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως υπάρχει «plan B» σε περίπτωση που δεν αντληθεί το επιδιωκόμενο ποσό από την επαναγορά ομολόγων, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Eurogroup που κάνει λόγο για «πιθανή επαναγορά χρέους». Όπως γνωστοποιήθηκε η ανακοίνωση για την επαναγορά χρέους θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τράπεζες δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Σύντροφοι, ο φόβος είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο


Ψηλά το κεφάλι.Ψηλά τη γροθιά

Θα το πούμε ξανά για να το καταλάβετε.
Όταν θα μας παίρνετε τις δουλειές και θα μας αφήνετε ανέργους,
όταν θα μας παίρνετε τα σπίτια και θα μας αφήνετε άστεγους,
όταν θα μας αφήνετε να πεθάνουμε έξω απο ένα νοσοκομείο γιατί δεν έχουμε ένα 20ευρω,
όταν θα μας λέτε να κοιτάμε τη δουλειά μας και να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι,
όταν θα μας σπρώχνετε και με τα δυο σας χέρια στην “αυτοκτονία”,
Εμείς θα σφίγγουμε ψηλά τη γροθιά μας,
θα κρατάμε γερά τους συντρόφους μας αγκαζέ,
θα φωνάζουμε με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μας.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ»


Γερμανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους φορολογουμένους σχετικά με το αληθινό κόστος της διάσωσης της Ελλάδας και αναφέρουν πως η ευρωζώνη θα πρέπει τελικά να παραγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας που κατέχει.

“Η ιστορία χωρίς τέλος” έγραψε η ταμπλόιντ “Μπιλντ”, η πρώτη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα, αναφερόμενη στην τελευταία διάσωση της Ελλάδας και εμφανίζοντας την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ως χαρακτήρες από την ομώνυμη ταινία φαντασίας.
Σε σχόλιό του, ο Ούγκο Μίλερ-Φογκ της “Μπιλντ” χρησιμοποιεί μια μεταφορά από τον κόσμο της ιατρικής για να επαναλάβει τη μακροχρόνια αντίθεση της εφημερίδας στις διασώσεις στην ευρωζώνη, για τις οποίες υποστηρίζει πως οι γερμανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να αντέξουν.

«ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ» ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΚΚΕ


Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε το ΚΚΕ τον πρωθυπουργό, με αφορμή τον ισχυρισμό του περί επιτυχίας του ελληνικού λαού στο Eurogroup.
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ακόμη ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση άγνωστης διάρκειας και την κατηγορεί για «εξυπηρέτηση της κεφαλαιοκρατίας και των συμμάχων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
.

http://kartesios.com

ΛΥΣΗ - ΜΠΑΛΩΜΑ !...


Παρά την απόφαση του Eurogroup, όπως είπε στο Spiegel, ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις «την άνοιξη, θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε μ' αυτά τα σκουπίδια»,εννοώντας ότι την άνοιξη η Γερμανία θα αναγκαστεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Στο δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ, που ζητά ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και απορρίπτει τη στρατηγική της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Ο μοναδικός τρόπος για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο επίπεδο είναι μέσω ενός κουρέματος στο οποίο θα συμμετέχουν οι πιστωτές της κυβέρνησης, πιστεύει το ΔΝΤ, γράφει το περιοδικό. Όμως, εξαιτίας των γερμανικών εκλογών το Βερολίνο αρνείται ακόμη και να εξετάσει αυτή την πρόταση, αναφέρει.