Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ακατάλληλος κύριος Ταμήλος


ΞΕΦΤΊΛΑ  Γ.Ζ
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στα, συμβατικά και μη, Μ.Μ.Ε μετά την ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. κύριου Ταμήλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Όλοι ξαφνικά έμειναν άναυδοι από την νοοτροπία του συγκεκριμένου κυρίου λες και προσεδαφίστηκαν στην Ελλάδα μόλις πριν μερικές μέρες. Σύσσωμα τα media καταδικάζουν τις δηλώσεις και την νοοτροπία του κύριου Ταμήλου, αλλά ασχολούνται επιδερμικά με το ζήτημα χωρίς να απευθύνουν στους αρμοδίους κάποια πολύ ουσιώδη ερωτήματα.
Στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. επικαλείται την ιδιότητα του πολιτικού, και όχι του επιστήμονα. Αλήθεια ο κύριος Ταμήλος δεν έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π; Αυτό δεν τον καθιστά επιστήμονα;

ΚΚΕ: Νέες φορολογικές θηλιές "φέρνει" το φορολογικό

ΚΚΕ: Νέες φορολογικές θηλιές "φέρνει" το φορολογικό
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή, λέει το ΚΚΕ...

«Τα νέα χαράτσια και οι νέες φορολογικές θηλιές που φέρνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους, τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, για να δώσει νέες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι προσωρινά» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο φορολογικό και επισημαίνεται ότι «η φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι βασική πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».
«Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία», προσθέτει το ΚΚΕ.

Μαζικός Αυνανισμός Νο8: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ


21 μέρες πριν την καταστροφή του κόσμου και ο Έλληνας συνεχίζει απτόητος έχοντας το ένα χέρι του στο κινητό και το άλλο μέσα στο παντελόνι. Ο,τι μπορεί ο καθένας βέβαια, άλλος γίνεται πιλότος, άλλος γιατρός κι άλλος απλώς μαλάκας.
Μιλώντας λοιπόν για μαλάκες, διάχυτη είναι η πεποίθηση του μέσου Έλληνα πολίτη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε όμως τα δεδομένα.
Οι μόνες κομματικές παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά την Ελλάδα, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική, ακυρώνοντας κάθε προεκλογική τους δέσμευση.
Αναφορικά, ο Κώστας Καραμανλής (μην ακούσω ότι δεν τον αφήσανε και παπαριές) κέρδισε τις εκλογές του 2004 με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, τη συρρίκνωση του δημοσίου χρέους και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" το 2009 και ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος "σκληρή διαπραγμάτευση"με τους δανειστές μας.

«Τέλος έως ότου...» στη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Του Παναγιώτη Τζάμαρου/FosPhotos

Την αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας ανακοίνωσε με σχετική εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου «εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας», με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του «νόμου Ραγκούση». Η απόφαση είναι αποτέλεσμα σχετικής πρωθυπουργικής εντολής, η οποία είχε ενοχλήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που έκαναν λόγο για «μονομερή απόφαση».
Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, καλώντας το υπουργείο Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση για την ιθαγένεια συμβατή με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να παγώσει το «νόμο Ραγκούση» είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός της κυβέρνησης συνεργασίας, με τους κυβερνητικούς εταίρους να δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι.

Νέα μέτρα τον Μάρτιο προβλέπονται στη συμφωνία για τη δόση


Του Αλέξανδρου Κάτση/FosPhotos

Πριν ακόμα κοπάσουν οι «επινίκιες» δηλώσεις της κυβέρνησης για τη νέα δόση και οι υποσχέσεις, ακόμα μία φορά, πως «αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα», σε προσχέδιο του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί για την εκταμίευση της δόσης και διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρεται πως η κυβέρνηση θα πρέπει ως τον Μάρτιο να αποφασίσει νέα μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016 στο πλαίσιο της επιμήκυνσης. Επίσης στο προσχέδιο προβλέπεται επανεξέταση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας και καταπολέμηση ανεργίας».
Μεταξύ άλλων στο προσχέδιο τίθεται ρήτρα πρόσθετων περικοπών σε περίπτωση απόκλισης του στόχου των αποκρατικοποιήσεων. Ειδικότερα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το 2013 ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα έως και 1 δις ευρώ εντός του ίδιου έτους.

ΟΗΕ: Ψήφισε υπέρ της αναβάθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος παρατηρητή

Υπέρ του αιτήματος τάχτηκαν 138 χώρες, εννέα ψήφισαν κατά και 41 χώρες απείχαν - Αναμενόμενη αρνητική ψήφος από Ισραήλ και ΗΠΑ

Με ισχυρή πλειοψηφία και με την διεθνή κοινότητα να συντάσσεται σε μεγάλο μέρος της με το αίτημα των Παλαιστινίων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Πέμπτη την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος με ιδιότητα του παρατηρητή (non-member observer state), μία πολιτική, διπλωματική αλλά και συμβολική νίκη που θα δώσει στους Παλαιστίνιους φωνή στη διεθνή κοινότητα.
Υπέρ του αιτήματος τάχτηκαν 138 χώρες, εννέα ψήφισαν κατά και 41 χώρες απείχαν.

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤIΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ !...


Η πολυνομία, η αδιαφάνεια και οι συχνές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το φορολογικό σύστημα επιτρέπουν τις ηθελημένες ή αθέλητες παρερμηνείες.
Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι όχι μόνο κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της... φορολογίας, αλλά ότι είναι ολόκληρο σάπιο.
Αποκαλυπτική της απαράδεκτης κατάστασης η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και εγκυκλίων με άλλες εγκυκλίους.
Το γαϊτανάκι των εγκυκλίων κρατάει δεκαετίες τώρα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.
Και τις συνέπειες πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ιδίως οι συνεπείς, καθώς και οι συνειδητά εργαζόμενοι υπάλληλοι, ενώ το χάος και την αδιαφάνεια αξιοποιούν οι φοροφυγάδες και οι επίορκοι υπάλληλοι.
Με τη φορολογική μεταρρύθμιση περίμενε κανείς σημαντικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ ΜΑΝΤΑΤΟ ?? Ανάκληση συντάξεων λόγω πλασματικών χρόνων


Την ανάκληση συντάξεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων
που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, με έγγραφό της, η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη. Παράλληλα με την ανάκληση, σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
Πρόκειται για ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνους με τις διατάξεις του νόμου 3996/2011, «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

 Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Οι ειδικοί λένε ότι η σοβαρότερη συνέπεια των κρίσεων και των εν γένει καταστροφών είναι η απώλεια του νοήματος της ζωής. Να αρπάζεις δηλαδή ξαφνικά ένα κρανίο και να απαγγέλεις σε άπταιστα Ελισαβετιανά «Τo be one, or not to be? That's the question», καημένε μου Γιόρικ. Η πεφωτισμένη ηγεσία μας όμως αντελήφθη τον κίνδυνο εγκαίρως και έσπευσε να μας χαρίσει ένα στόχο, ένα σκοπό, ένα όραμα: Να ζήσουμε μέχρι το 2020 για να δούμε το δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ!
Όχι στο 123%, όχι στο 125%, στο 124% ακριβώς! Διότι τα ψηφία του 124 αθροίζουν τον ιερό αριθμό 7, ενώ αν το διαιρέσεις διά του επίσης ιερού αριθμού 2 (σ.σ.: η Αγία Τριάδα χωρίς το παλιόπουλο), μας δίνει τον ιερό αριθμό 62, ο οποίος αντιστοιχεί στους 7 Σοφούς της Αρχαιότητας μαζί με τα σόγια τους. Αν το διαιρέσεις με τον ιερό αριθμό 4 (σ.σ.: η Αγία Τριάδα μαζί με τη μαμά), δίνει τον ιερό αριθμό 31, με τον οποίο μαζεύεις όλο το μπαγιόκο από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον μαζικό, πλουραλιστικό φορέα της Αριστεράς - το πρόγραμμα


Ένα βήμα πριν από τη μετεξέλιξή του από ένα σχήμα συνιστωσών σε ένα μαζικό, ενιαίο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, καθώς ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπήρξε τριπλασιασμός των μελών, που πλέον ξεπερνούν τις 35.000.

Το Left.gr θα βρίσκεται στη πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις: Ομιλίες των αντιπροσώπων, φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδικασία στο ΣΕΦ, συνεντεύξεις συντρόφων από όλη την Ελλάδα, καθώς και τις καθοριστικές ψηφοφορίες για το μέλλον του ενιαίου εγχειρήματος.

Το πρόγραμμα των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2012
Ώρα έναρξης 7 μ.μ
Άνοιγμα εργασιών από τον Κ. Αθανασίου, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
ΟΜΙΛΙΑ του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα
(Η ομιλία του Προέδρου θα μεταδοθεί απευθείας, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 7 30, από την ΕΤ1)