Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΡΤ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ… ΤΑΦΟΙ

Εκκλησίες και χώροι λατρείας κάθε θρησκείας, τάφοι και μετρητές με μηνιαία κατανάλωση χαμηλότερη από 20 κιλοβατώρες απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση δικτύου αερίων καυσίμων (φυσικού αερίου) σε περιοχές όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής. Οι περιοχές αυτές θα προσδιορισθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση και η υποχρέωση αυτή ισχύει για οικοδομές που προορίζονται για χρήση κατοικίας, προσωρινής διαμονής, συνάθροισης κοινού, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, γραφείων, εμπορική και επαγγελματική χρήση οποιασδήποτε μορφής, για στέγαση Υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και για βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ερωτήσεις βουλγαρικής εφημερίδας έδωσαν αφορμή στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεόν Ντιάνκοφ, για άλλη μια φορά να αναπτύξει το αγαπημένο του θέμα περί της υποτιθέμενης «εξίσωσης του μέσου εισοδήματος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας σε τέσσερα – πέντε χρόνια», κατά την πρόβλεψη του.
«Αστειεύεστε, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες σε εισόδημα σε πέντε χρόνια;».
Σε απάντηση της ερώτησης αυτής της ημερήσιας της Σόφιας «24 ΩΡΕΣ», ο Βούλγαρος αξιωματούχος αναφέρει:
«Εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες ψήφισαν και άλλη μείωση κατά 25%. Οπότε εκείνο, στο οποίο αναφέρεστε, ήδη έχει συμβεί: η δική τους μικρότερη σύνταξη έπεσε κάτω από το επίπεδο της μεγαλύτερης δικής μας. Δεν βλέπω γιατί αυτό πρέπει να αντιλαμβάνεται ως αστείο. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια».

ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


Αποσύρει τελικά η κυβέρνηση τις νέες αλλαγές στη φορολογία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή και έβαζαν φωτιά στο μέσο εισόδημα άνω των 26.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φορολόγηση με 45% των εν λόγω εισοδημάτων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις σχεδιαζόμενες αλλαγές.
Η απόφαση φαίνεται να προήλθε ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη το βράδυ της Δευτέρας.
Την Τρίτη θα υπάρξει νέα ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της φορολογίας.