Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΣΣΑ : Παρέδωσαν 900 ελιές!



Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου «Αλλήλων Ένεκα»:Δίνοντας το παράδειγμα πως εκτός από τα λόγια υπάρχουν και τα έργα, ο Σύλλογος "Αλλήλων Ένεκα" παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βέσσας, από τα έσοδα της συναυλίας που διοργάνωσε, 900 διετή δενδρύλλια ελιών, που θα φυτευτούν στην περιοχή, με 2,75 ευρώ περίπου το ένα, από φυτώριο εκτός Χίου. Όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Πυργάρης ο σύλλογος θα κάνει πιθανόν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την ανακούφιση και άλλων ελαιοπαραγωγών. Προς το παρόν ο Σύλλογος "Αλλήλων Ένεκα" θα πραγματοποιήσει κοντά στις γιορτές μουσική εκδήλωση με σχολικά συγκροτήματα, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στα ταμεία διαφόρων σχολικών συγκροτημάτων του νησιού.
«Ενημερώνουμε την τοπική μας κοινωνία ότι από τη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2012 στο χώρο τού ΟΜΗΡΕΙΟΥ, υπό την αιγίδα του Σωματείου μας, προέκυψαν έσοδα 2.470 ευρώ (πωλήθηκαν 247 εισιτήρια προς 10 ευρώ έκαστο).

1,2,3, πολλά αριστερά μνημόνια. Με σθένος και διαπραγματευτική ορμή


Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Σπύρου Λαπατσιώρα στην Αυγή της Κυριακής σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στο μνημόνιο. Τα δικά μας σχόλια για την καρατόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Κύπρου στους δανειστές και την ΕΕ βρίσκονται στο άρθρο''Στην (κυβερνητική) κοιλάδα των (μνημονιακών) δακρύων''. Ο αρθρογράφος της Αυγής, οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει πλήρως τις επιλογές της κυπριακής κυβέρνησης, αναπαράγοντας επιχειρηματολογία Κουβέλη. Είναι ευκαιρία για να ξανατεθεί το ερώτημα: ''Που αρχίζουν και που τελειώνουν τα όρια της συστημικής αριστεράς;''
Η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο Μνημόνιο
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/12/2012
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=735377

Του Σπύρου Λαπατσιώρα

Le Monde: Η ειρωνεία του Νόμπελ Ειρήνης για την ΕΕ


Καυστική ειρωνεία, ενθάρρυνση ή επιτάφιος ; Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση προξενεί αμηχανία όταν, την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή των Βρυξελλών διεξάγουν δημοσιονομικό πόλεμο εναντίον αρκετών κρατών-μελών. Γι’ αυτό και απαιτείται ένας στοχασμός πάνω στη φύση του πολιτικού καθεστώτος που σήμερα οικοδομείται στην Ένωση.
«Αν πετάξουμε καταγής ένα κρύσταλλο, θρυμματίζεται –αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο : θρυμματίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες θραύσης του σε κομμάτια των οποίων η οριοθέτηση, αν και αόρατη, ήταν εκ των προτέρων καθορισμένη από τη δομή του κρυστάλλου ». Η παρατήρηση αυτή του Σίγκμουντ Φρόιντ, που έγινε τη δεκαετία του 1930 [1] και αφορούσε τους ψυχικά ασθενείς, έχει επίσης εφαρμογή και στους πολιτικά ασθενείς, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση : μια δομή όντως γεμάτη ραγίσματα και θραύσματα.

Συντέλεια: Μετά τις 21 Δεκεμβρίου, το επόμενο "τέλος" έρχεται τον Ιανουάριο



Πότε τελικά θα έρθει το περιβόητο "Τέλος του κόσμου". Ποιο είναι το δεύτερο "τελειωτικό" σενάριο, μετά την 21η Δεκεμβρίου του 2012
Κατακλυσμοί, αιώνιο πυρ, αμμοθύελλα, λυκόφως των θεών: εδώ και χιλιετίες ο τρόμος για το τέλος του κόσμου αγχώνει τους ανθρώπους, επιλέγοντας διαφορετικούς δρόμους ανάλογα με τον πολιτισμό, τη χρονική περίοδο και την πρόοδο της γνώσης.
Σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια, το τέλος του κόσμου θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Τα νέα σενάρια ωστόσο, το καθυστερούν λίγο, δίνοντας μικρή... παράταση ζωής στη Γη και τους κατοίκους της.
Το χρονικό ενός Τέλους
Αντιμέτωποι με τους μεγάλους φυσικούς κύκλους, οι άνθρωποι έζησαν επί αιώνες υπό το κράτος του φόβου ότι ο χειμώνας ή η νύκτα θα εγκατασταθούν για πάντα. Αιώνες αργότερα, θα έλθει το φάσμα του "πυρηνικού χειμώνα", της περιβαλλοντικής καταστροφής, του γιγάντιου αστεροειδή και πάει λέγοντας.

Και το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε την απλή αναλογική


Είναι θέμα αρχης για το ΠΑΣΟΚ!!!!!ΓΖ
Του Μενέλαου Μυρίλλα/FosPhotos
Μετά τη ΔΗΜΑΡ που διά στόματος του προέδρου της Φώτη Κουβέλη, επανέφερε το ζήτημα αλλαγής του εκλογικού συστήματος και της απλής αναλογικής στο δημόσιο διάλογο, έρχεται τώρα και το ΠΑΣΟΚ να δώσει νέα ώθηση στο ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr είχε σημειώσει τηνθετική στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Τώρα φαίνεται πως η θετική στάση γίνεται απόφαση αφού σύμφωνα με ξεκάθαρη δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου, στονΑθήνα 9.84, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ την απλή αναλογική.
«Αν αγαπάμε την πατρίδα, οφείλουμε να κατευθυνθούμε σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Δεν είναι η απάντησή μου αυτή στο ενδεχόμενο της πόλωσης» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.