Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Άστεγος στην Ελλάδα του 2012

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos
Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι νεοάστεγοι αποτυπώνει μια νέα έρευνα της ΜΚΟ «Κλίμακα», που παρουσιάστηκε σήμερα στο χώρο του Κέντρου Στήριξης Αστέγων. Οι μισοί άστεγοι ζουν με 0-20 ευρώ το μήνα, το 63,8% κοιμάται μόνο σε υπαίθριο χώρο, το 1/3 έχει κακοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά κατά την εκτός στέγης διαβίωση, το 18,1% έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τουλάχιστον μία φορά και ο σοκαριστικός κατάλογος συνεχίζεται.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η «Κλίμακα» παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της, που αφορούν στη μελέτη της ποιοτικής διαφοροποίησης της έλλειψης στέγης στην Ελλάδα και τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς αστέγων. Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Σεπτέμβριος 2011 – Φεβρουάριος 2012 στην Αθήνα (Κέντρο Στήριξης Αστέγων «Κλίμακα», Ξενώνας Αστέγων ΕΕΣ, street working) σε πληθυσμό αστέγων με ελληνική υπηκοότητα και αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 8 έτη.

Είναι ελληνική η Τράπεζα της Ελλάδος;


Η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει... Στην οικογένεια rothchild στην οικογένεια rockefeller,στους Hambro και στην JP morgan. Το δημόσιο κατέχει μόλις το 6% σύμφωνο με το καταστατικό το οποιο απαγορεύει ρητά την αύξηση αυτού του ποσοστού απ το δημόσιο  Τέλος η εθνική Τράπεζα διαθέτει ποσοστό 2% η οποία ανήκει κι αυτή στις παραπάνω δυναστείες. Ο δε ελληνικός χρυσός 'φυλάσσεται' ευλαβικά στην Φρανκφούρτη και μάλλον στην μεγαλύτερη τράπεζα της γερμανιας την Douche Bank η οποία ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό στην οικογένεια Rothchild.Η Φρανκφούρτη άλλωστε είναι η πόλη όπου κατάγεται η οικογένεια και η πόλη στην οποία άρχισε η αυτοκρατορία να χτίζεται……..

Είναι Η Τράπεζα της Ελλάδος ελληνική; Που είναι ο ελληνικός χρυσός;

Φράσεις που έφυγαν νωρίς…


Είναι φράσεις που μέχρι πριν τρία χρόνια, τις χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά , για να περιγράψουμε εικόνες και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί από το φρασεολόγιό μας, λίγο πριν εξαφανιστούμε και εμείς. Ο κατάλογος που ακολουθεί μπορεί άνετα να εμπλουτιστεί, από την πλούσια εμπειρία του καθενός. Εικόνες και καταστάσεις που έπαψαν να υπάρχουν, φράσεις που απέδρασαν από τις συζητήσεις μας.

Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.

Αγοράζω χρυσό, κοσμήματα, βέρες, δόντια, παράσημα, μνήμες, υπάρχοντα, αξιοπρέπεια…


Αγοράζω χρυσό, κοσμήματα, βέρες, δόντια, παράσημα, μνήμες, υπάρχοντα, αξιοπρέπεια…
http://spithathriasiou.blogspot.gr/

Άναψαν τα φώτα στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα


Εδώ ο κόσμος χάνεται.....ΓΖ
Το σύνθημα για τη φωταγώγηση της Αθήνας έδωσε ο Γιώργος Καμίνης από την πλατεία Συντάγματος.Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων, «η Αθήνα γιορτάζει γιατί παρά την κρίση, χρωστάμε στον εαυτό μας μία ανάσα χαράς και ανάτασης»....
Μουσική, εκδηλώσεις για παιδιά και έμφαση στη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων βρίσκονται στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων.
Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα δώσουν το παρόν σε 30 γειτονιές της πόλης.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος, αλλά και σε 13 κέντρα πολιτισμού της πόλης, οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες και ζογκλέρ, εργαστήρια, χορό, ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρα.

Δωρεάν κολατσιό για παιδιά που υποσιτίζονται

Το κολατσιό των μαθητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα καλύψει συμβολικά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από την Κύπρο....

Για το σκοπό αυτό η ΔΟΕ συγκέντρωσε χρήματα, ενώ αποδέχθηκε την προσφορά του ποσού των 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τους συναδέλφους τους, Κύπριους εκπαιδευτικούς, και αποφάσισε τα εξής:
- Να προσφέρει και η ΔΟΕ για το συγκεκριμένο σκοπό 30.000 ευρώ.

Η απάντηση του Αρκτούρου για τη θηριωδία


Υπάνθρωποι, τέρατα, σκοτώνουν αρκούδες για «χαβαλέ», για «τρόπαιο», ή απλά και μόνο επειδή έχουν μίσος με οτιδήποτε ζωντανό. Επειδή είναι απολίτιστοι. Στο Facebook, τις τελευταίες ώρες διακινείται η φωτογραφία που βλέπετε....
Το Πινάκιο επικοινώνησε με τον Αρκτούρο προκειμένου να ενημερωθεί για την θηριωδία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα η επίσημη θέση του Αρκτούρου είναι η ακόλυθη:
«Με αφορμή τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο και απεικονίζει μία σκοτωμένη αρκούδα (πιθανότατα στη Βουλγαρία) δίπλα σε δύο ανθρώπους που ποζάρουν περιχαρείς ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ότι βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στη γειτονική χώρα για την προστασία των άγριων ζώων και ήδη υπάρχει ένα σχέδιο δράσης που υλοποιείται.

Η αυγή του ελληνικού 20ού αιώνα στο Μουσείο Μπενάκη



Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης σκάφη του ελληνικού στόλου αποβίβασαν στρατιωτικά τμήματα στο Άγιο Όρος. Εδώ στρατιώτες και μοναχοί στην Κερασιά. Αγιορείτικη Φωτοθήκη
Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη μια σημαντική έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων αφιερωμένη στην εκατονταετηρίδα των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913, την "αυγή του ελληνικού 20ού αιώνα", όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται.
Παρουσιάζοντας την έκθεση, ο διευθυντής του μουσείου Άγγελος Δεληβορριάς υπογράμμισε τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να μην παρέλθει άπρακτη αυτή η πολύ σημαντική επέτειος, ενώ εκ μέρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», του έτερου (μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης) των συνδιοργανωτών, ο διευθυντής του Νίκος Παπαδάκης, αφού τόνισε ότι η κρίση δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού, σημείωσε ότι η δεκαετία 1912-1922 ταυτίζεται με το όνομα του Ε. Βενιζέλου, καθώς η Ελλάδα διπλασιάστηκε και μάλιστα, όπως υπογράμμισε, παρά τη θέληση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής.