Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ???

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !...
Πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα με την αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού να έχει μειωθεί κατά 50%;
Πόσο γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα με ελάχιστη κατανάλωση ; Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να απομακρυνθούμε εντελώς από τα δώρα, γυρίζοντας την πλάτη σε μια συνήθεια συνώνυμη με το ρεβεγιόν και το τέλος του χρόνου ; Τι θα πάρει τη θέση τους; Ακόμη και τα ερωτήματα φαντάζουν σε κάποιους πολυτελή.
Οταν σε δύο τουλάχιστον, από τη λίστα των εννέα αγαθών τα οποία πρέπει να καλύπτει κανείς για να μη θεωρείται «φτωχός» (σύμφωνα με έρευνα της Eurostat), αδυνατούν να ανταποκριθούν περίπου 3,5 εκατ. Ελληνες: θέρμανση, διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες.
Για να μην αναφερθούμε σε άλλα σημεία της λίστας (όπως ενοίκιο ή εξόφληση δανείου, διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα) που μάλλον αγγίζουν την πλειονότητα του πληθυσμού.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ «ένας στους δύο Ελληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ».

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους

Προβάδισμα στα όρια του στατιστικού λάθους καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Marc για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει22,7% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,5%. 

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται εκ νέου στην τρίτη θέση με 9,6%.
Ακολουθούν κατά σειρά: ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
Το 5,7% δηλώνει ότι επιλέγει άλλο κόμμα, ενώ στο 9,6% ανέρχεται το ποσοστό της αποχής και του άκυρου.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,7%.

Μαθήματα Δημοκρατίας από τον Roberto Bennini. Του Μανόλη Αλεξάκη


Είχα την χαρά χθες να απολαύσω στην τηλεόραση της RAI 1, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον διάσημο ηθοποιό, σε ένα εξαιρετικόμάθημα πολιτικής αγωγής.
Ο Μπενίνι, γνωστός πλέον για το βάθος της σκέψης του και την πνευματική του καλλιέργεια, μετά τις μοναδικές παραστάσεις του πάνω στη Θεία Κωμωδία του Δάντη, μίλησε και εκπροσώπησε κατά την ταπεινή μου άποψη, τον καλλιτεχνικό κόσμο της Ευρώπης, εκείνον που σιωπά και απλώς παρατηρεί, όπως όλοι μας.
Σε μια μοναδική λοιπόν παράσταση ο Μπενίνι παρουσίασε, σχολίασε το πρώτο Ιταλικό Σύνταγμα, εκείνο που ακολούθησε τον Β` Παγκόσμιο πόλεμο και την πολιτική εκτροπή – ντροπή, που στην Ιταλία εκφράστηκε από τον Μουσολίνι.