Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013


Εκατοντάδες «αγανακτισμένοι» Ισπανοί συμμετείχαν απόψε στη Μαδρίτη σε μια λεγόμενη «νεκρώσιμη πομπή», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας του 2013.
Ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας αναμμένα κεριά, οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της Μαδρίτης και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο του κοινοβουλίου. «Οι επόμενες περικοπές θα γίνουν στην γκιλοτίνα» και «Να θάψουμε αυτόν τον κακό προϋπολογισμό», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, εγκρίθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός της Ισπανίας για το 2013, με στόχο την εξοικονόμηση 39 δισ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός προβλέπεται μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 6,3% και αύξηση του ΦΠΑ για την είσπραξη 15 δισ. ευρώ.

πηγή: skai.gr

Μάγιας δεν σας έχουμε ανάγκη...


Του Καρτέσιου

…μπορούμε και μόνοι μας να καταστρέψουμε τον κόσμο. Όχι ολόκληρο, αλλά τους μικρούς μας κόσμους. Αν καταστραφεί ο κόσμος του καθένα, τι απομένει άραγε; Πόσο να τρομάξει κάποιος που χάνει τον κόσμο του για το αν θα καταστραφεί ο κόσμος ολάκερος;
Οι θρήνοι αξιολογούνται σε προσωπικό επίπεδο. Όταν θρηνείς τα δικά σου, δύσκολα στέκεσαι στων άλλων, των άγνωστων. Το 2013 θα είναι μια χρονιά καταστροφής πολλών προσωπικών κόσμων. Δε μπορούμε να το δούμε. Ούτε καν να το φανταστούμε. Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι όμως θα τα βρουν σκούρα.
Ναι, σαφώς και θα βρούμε περιθώρια για να χωρέσουμε το χιούμορ μας. Είμαστε πλακατζήδες, είναι γνωστό. Βέβαια θα αποκτήσουμε ένα λίγο πιο μαύρο και μακάβριο χιούμορ. Ε, τι να γίνει, τα αστεία είναι φτιαγμένα από υλικά της πραγματικότητας.

Κ.Ήσυχος: H Βραζιλία θα ζητήσει διαγραφή του χρέους μας στο ΔΝΤ


«Η Βραζιλία θα θέσει στο ΔΝΤ θέμα βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και γενναία διαγραφή του που θα συνοδεύεται από πολιτικές ανάπτυξης», δήλωσε στον «105,5 - Στο Κόκκινο» το μέλος της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λατινική Αμερική Κώστας Ήσυχος, μετά και τη συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ στην Μπραζίλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον Ελληνικό λαό».
Ο κ. Ήσυχος, ως σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, συνοδεύει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του.

Ψαραντώνης ''Ο χορός της βροχής''

Μην αφήνουμε κενά στη διδασκαλία μας...: μια εξαιρετική αφίσα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

http://dedousi.blogspot.gr

Βασίλης Σαλέας:POPOVO