Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΔΙΕΓΡΑΦΗ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μοιάζει να αναστατώνει τοπολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες προκύπτει πως οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι στη λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβαν προσφάτως, υπήρχαν τρίαεπιπλέον πρόσωπα, τα οποία δεν εμφανίζοντο στη πρώτη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία πρόσωπα έχουν στενή συγγενική σχέση με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομίας επί τωνμνημονιακών κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου.

Ατάκες Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα μείνουν στην ιστορία


Στις 24 Οκτωβρίου 2012 ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλείται να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτά που είπε θα μείνουν στην ιστορία σαν ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού. Δείτε τι έλεγε… για τη λίστα Λαγκάρντ που δόθηκε σε κάποιον στο γραφείο του για φύλαξη… για την πρωτοκόλληση της λίστας που ποτέ δεν έγινε… για τη λίστα που όταν έρθει από Γαλλία θα λάμψει η αλήθεια… και φυσικά για την ευθυξία του πρώην υπουργού που δεν ανέχεται κανένας να μιλάει απαξιωτικά γι” αυτόν!
http://www.koutipandoras.gr

Σαν σήμερα 28-12-1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών

Το συλλαλητήριο της 14ης Σεπτεμβρίου 1909 στο Πεδίον του Αρεως (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)

Οι επέτειοι των στρατιωτικών κινημάτων και πραξικοπημάτων ανακαλούν συνήθως αρνητικές μνήμες, ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση, επειδή κατά κανόνα συνδέονται με την επιβολή δικτατορικών καθεστώτων. Εν γένει άλλωστε, οι επεμβάσεις του στρατού στην πολιτική αντιμετωπίζονται ως «εκτροπή» στις σύγχρονες δημοκρατίες. Το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί ωστόσο απέκτησε ευρεία κοινωνική συναίνεση στην εποχή του, ερμηνεύτηκε από ένα μέρος της ιστοριογραφίας ως «αστική επανάσταση» και οδήγησε σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική περίοδο το ελληνικό κράτος υπό την ηγεσία του Ελευθέριου Βενιζέλου. Κατά κάποιον τρόπο, το κίνημα στο Γουδί δικαιώθηκε από την επόμενη ημέρα και όχι αυτοτελώς. Ελάχιστοι θυμούνται σήμερα ότι επικεφαλής του Στρατιωτικού Συνδέσμου ήταν ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ζορμπάς, όλοι όμως θυμούνται ότι ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος κάλεσε έναν σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα κρητικό πολιτικό, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αν και η ιστοριογραφία δεν το ονομάζει πλέον «επανάσταση», το κίνημα στο Γουδί υπήρξε πραγματικά επαναστατικό, εφόσον υπήρξε ο καταλύτης για μια σειρά επαναστατικών αλλαγών. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα.

Ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων Ι.Χ.

Τις φορολογικές τους εκκρεμότητες σπεύδουν να τακτοποιήσουν αυτές τις μέρες οι φορολογούμενοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές στις εφορίες και τις τράπεζες. Ωστόσο, πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στις εφορίες. Σύμφωνα με στοιχεία των εφοριών, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας περισσότερες από 70.000 πινακίδες αυτοκινήτων, καταγράφοντας αύξηση περίπου 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εκτιμήσεις υπηρεσιακών στελεχών κάνουν λόγο για περίπου 80.000 οχήματα που θα τεθούν σε ακινησία το 2013.

Δεν αποκλείεται το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μικρή παράταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι τόσο για την παράδοση των πινακίδων όσο και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορία του νέου έτους.

ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ: ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συγκυβερνούν συμφώνησαν ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- να ζητήσουν από τη Βουλή την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα διερευνηθούν οι κατηγορίες της πλαστογραφία, η παράβαση καθήκοντος και η νόθευση εγγράφου.
Το ίδιο αναμένεται να ζητήσουν και τα άλλα κόμματα της Βουλής αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν δίπλα στο όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου θα προσθέσουν και άλλα ονόματα όπως του προέδδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Παρελθόν ο Παπακωνσταντίνου για το ΠΑΣΟΚ

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση της ‘λίστας Λαγκάρντ’

Με ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους, ζητά να κινηθούν όλες οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη διαλεύκανση του θέματος, ενώ επιτίθεται εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ.

H ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ !...

"Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη όπως την εποχή της δικτατορίας", υποστηρίζει ο π. καγκελάριος Χ. Σμιτ. Θεωρεί ότι η ευρωκρίση δεν έχει περάσει. Επικριτικός προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και λιγότερο αισιόδοξος από ότι άλλοι πολιτικοί για τις προοπτικές της ευρωπαϊκές οικονομίας το 2013 εμφανίζεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να δείχνει αλληλεγγύη.

«Κατώτερες των περιστάσεων»

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σμιτ, παρότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ευρωκρίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι η κρίση χρεών δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί. «Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ή στην Ισπανία», τονίζει, «δεν έχει επιλυθεί»,κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει «αποτυχία των ευρωπαϊκών κοινωνιών εν γένει».

Ο πόλεμος των ληστών και των λιστών στον καραγκιόζ μπερντέ


- Με το που «διέρρευσε» πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣυΡιζΑ του τράβηξαν του Καμένου το χαλί κάτω από τα πόδια.

- Προφανώς ετοιμάζουν μετεκλογική «σούπα» με διαφορετικά συστατικά. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι θα προσθέσουν και «απλή αναλογική», δύσκολα μένουν κρυφά τα πιθανά συστατικά της.
- Αν κάποια χώρα έχει αναλάβει την εγκατάσταση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων μιας άλλης χώρας, τότε την ελέγχει πλήρως ή όχι;
- Αν την ελέγχει λέει! Μέχρι και πολεμικά της αεροπλάνα μπορούν να φτάνουν στην πρωτεύουσα της άλλης χώρας χωρίς εκείνη να το πάρει χαμπάρι.
- Κάπως έτσι κόβονται οι «τσαμπουκάδες». Βρε τι πάθανε κι αυτοί οι γείτονες!
- Λέτε η γνήσια λίστα Λαγκάρντ και η ξεχασμένη λίστα Χριστοφοράκου να βρίσκονται στην ίδια πλευρά ή σε αντιμαχόμενες πλευρές; Μάχη ληστών και λιστών!