Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος!

Οσμές Σόιμπλε, Καρτερός Θανάσης


Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος! Συγγνώμη για το άκομψο και δύσοσμο της παρομοίωσης, αλλά αυτό ήταν το καυστικό σχόλιο των παλιών θυμόσοφων όταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές μιας εν εξελίξει συναλλαγής, σχέσης ή κατάστασης ανέτρεπε τα δεδομένα με κάποια ενέργειά του. Κι έτσι ο επικείμενος γάμος, οι ελπίδες για βίο ανθόσπαρτο, οι προσδοκίες, οι όρκοι, οι αγάπες και οι υποσχέσεις πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων.
Και νά τώρα που στον ρόλο της αγενούς νύφης βρέθηκε ο Σόιμπλε. Ο οποίος, για τις ανάγκες των γερμανικών εκλογών, δεν δίστασε να αφήσει για λίγο τα ήξεις αφήξεις και να δηλώσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γερμανία, ότι επίκειται νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τη λήξη του σημερινού στο τέλος του 2014. Να εξαγγείλει δηλαδή νέα Μνημόνια, νέες δεσμεύεις και Κύριος οίδε ποιες νέες τραγωδίες για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.

Κι έμεινε έτσι ο γαμπρός Σαμαράς με την ανθοδέσμη του success story του στα σκαλιά της εκκλησίας. Κι όσοι πίστεψαν ή πιστεύουν ακόμα τους προγαμιαίους όρκους του ότι τα Μνημόνια τελειώνουν κι έρχεται οσονούπω ο γάμος με τις αγορές, η ανάκαμψη, η ανάπτυξη και οι χίλιες και μια νύχτες του Στουρνάρα, καλόν θα είναι να κατέβουν γρήγορα από το μαγικό χαλί. Διότι ο Σόιμπλε, πρώτη φορά κατά το Ρόιτερς, φάνηκε να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τα επερχόμενα.

Οι Έλληνες δεν έχουν περάσει ακόμα το βουνό, συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Για να καταλάβουμε προφανώς όλοι τι είδους "πρόγραμμα βοήθειας" μας περιμένει. Πόση ανηφόρα μας περιμένει μετά το 2014 και πόση σχέση έχουν τα ράμματα που ετοιμάζουν για τη γούνα μας με τις θωπείες του Σαμαρά και του Στουρνάρα - βγαίνουμε από το τούνελ, φαίνεται φως στην άκρη του και άλλα παρόμοια. Ένα νέο τούνελ φαίνεται στην άκρη του τούνελ - αυτή τη μυρωδιά έστειλε η νύφη.

Και πότε θα τελειώσει το μαρτύριο του Σίσυφου που μας κόστισε τόση δυστυχία, τόσες ζωές, και τώρα επεκτείνεται στο διηνεκές; Όταν το αποφασίσει η νύφη; Ο γαμπρός; Οι κουμπάροι; Όταν πειστούμε ότι η πολιτική τους μοσχοβολάει; Ή όταν ξαποστείλουμε όλη την παρέα του learjet στο Βερολίνο να απολαμβάνει οσμές Σόιμπλε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου