Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κρανιδιώτη για άρθρο «μνημείο μισαλλοδοξίας»


Όταν η αλητεία ηγείται της χώρας Γ.Ζ..................

Επίθεση κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη, του πρώην στενού συνεργάτη και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία, το οποίο, όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αποτελεί «κήρυγμα μίσους και μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, το οποίο θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει «την ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση». «Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο εάν αποδοκιμάζει αυτήν την ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση ή αν είναι διατεθειμένη να καθοδηγείται από μια δράκα ακροδεξιών, επικίνδυνων και εμπαθών συμβούλων. Όσο δεν το κάνει θεωρούμε ότι αυτός ο εμετικός λίβελος είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ινδία: Πλήθος επιτίθεται σε πολιτικό που κατηγορείται για βιασμό


Ενώ όλα τα βλέμματα στην Ινδία είναι στραμμένα στη δίκη των βιαστών της 23χρονης, η οποία τελικά υπέκυψε στα τραύματά της, τα πρώτα φαινόμενα αυτοδικίας κάνουν την εμφάνισή τους. Στην Άσαμ, πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους λιντσάροντας και γδύνοντας έναν πολιτικό, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τους New York Times, ένα πλήθος πήρε το νόμο στα χέρια του διαπομπεύοντας και χτυπώντας τον Bikram Singh Brahma, ένα πολιτικό, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της οικογένειάς της, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Λίστα Λαγκάρντ: Φόβοι ανταρσιών και κοινό μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos

Αναταραχές και ανησυχίες στην κυβέρνηση συνεργασίας έχει προκαλέσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση ευθυνών και Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δεδομένου ότι με αφορμή την εν λόγω πρόταση βουλευτές, άλλοτε επίσημα και άλλοτε με διαρροές, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους με τον περιορισμό των ευθυνών στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Τις επόμενες ημέρες η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και οι φόβοι για «ανταρσίες» από τους βουλευτές των τριών κομμάτων εντείνονται, δεδομένου και της μυστικής ψηφοφορίας.
Οι εύθραυστες ισορροπίες απειλούν την κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με την απεμπλοκή του από την υπόθεση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία τόσο η πρόταση των τριών της συγκυβέρνησης όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ - ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"



Σόκαρε ο Τέως Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Νίκος Νικολόπουλος με την αποκάλυψη του στην εκπομπή ΕΓΕΡΘΗΤΙ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ. Σε ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνουν στις διάφορες απαιτήσεις που η τρόικα είχε για θέματα του υπουργείου του, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ο κος Σαμαράς του απάντησε " ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"...

Δείτε το αποκαλυπτικό διάλογο στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

Πείτε αντίο στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


- Παρελθόν θα αποτελεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
- Καταργείται το επίδομα γάμου
- Το κράτος θα ορίζει τον κατώτατο μισθό και οι συλλογικές συμβάσεις δε θα είναι δεσμευτικές
- Χιλιάδες εργαζόμενοι "έκαναν τα στραβά μάτια" στο δώρο που ΔΕΝ πήραν για να μην απολυθούν
Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται πως θα ανήκει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της οποίας η ισχύς θα εκλείψει στις 31 Μαρτίου το νέου έτους και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να μην υπογραφεί νέα σύμβαση. Σύμφωνα με την εφημερίδα REAL στην αγορά κυριαρχούν πλέον οι ατομικές συμβάσεις και ο ελάχιστος κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον από το κράτος.