Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ


Την ανάγκη επιστροφής στο κράτος των περιουσιών που αποκτήθηκαν παράνομα σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και οικονομικής εγκληματικότητας εις βάρος του δημοσίου, επισήμανε, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μ. Ανδρουλάκης.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, ενώ σημαντικά ποσά εντοπίζονται και δεσμεύονται για να περιέλθουν στα δημόσια ταμεία, το Δημόσιο δεν διαθέτει μηχανισμούς αξιοποίησης των δεσμευμένων χρημάτων ή ακινήτων.
Ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται την περίπτωση του γραφείου Ανάκτησης Δημόσιας Περιουσίας που ανήκει στο ΣΔΟΕ το οποίος, όπως σημειώνει, «παραμένει υποστελεχωμένο και δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα».

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«Υπάρχουν όλα όσα προβλέπουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και ο Κανονισμός της Βουλής για αποχρώσες ενδείξεις ποινικών ευθυνών για τους κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο και ο στόχος μας δεν είναι μια παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά η αναζήτηση της αλήθειας με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και ευθύνη» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή για τη “λίστα Λαγκάρντ”.

«Το δικό μου ερώτημα είναι γιατί ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, από τη στιγμή που θεωρεί ότι δεν έχει όχι μόνο ποινικές, αλλά ούτε καν πολιτικές ευθύνες, αρνείται να εξεταστεί και η δική του περίπτωση και να παραδοθεί “καθαρός” στην κοινωνία. Και γιατί οι κυβερνητικοί του συνεταίροι, Κουβέλης και Σαμαράς, αντί να διαγράφουν βουλευτές τους στην ποδιά του Βενιζέλου και να επιβάλουν κομματική πειθαρχία με ψευδή επιχειρήματα ότι η ψήφος στην κάλπη Βενιζέλου δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν τον προτρέπουν να γίνει ό,τι και σε άλλες χώρες: να προσφύγει στο φυσικό του δικαστή για να καθαρίσει την υπόθεση», προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΟΜΠΑΜΑ : ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !...


Με άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να οδηγήσει τις ΗΠΑ ώστε να πιέσουν την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα και κατά συνέπεια να σωθεί και η ίδια. «Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να βοηθήσει την Ευρώπη να σωθεί από τον εαυτό της», αναφέρει συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός γράφει ότι οι αγορές δεν θεωρούν ποτέ αρκετές τις περικοπές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Κατά τον ίδιο πρέπει η Ευρώπη να πει ότι «η κρίση τελειώνει εδώ. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης. Τελεία και παύλα».
Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει ο Ομπάμα και η αμερικανική διπλωματία αναφερόμενος «στην σημαντική επιτυχία των ΗΠΑ στο να ορθοποδήσει η Γερμανία μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου». «Να διασαφηνίσουν την εμπιστοσύνη τους οι Αμερικανοί διπλωμάτες σε μια ενωμένη Ευρώπη» ενώ «ο Πρόεδρος πρέπει να πείσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να σώσει την Ευρώπη και να τις καταστήσει σαφές ότι ο αμερικανικός λαός θα σταθεί στο πλευρό της Ευρώπης για ακόμη μια φορά».
Η... «Βαλκανική Ντίσνεϊλαντ» αρχαιοκαπηλίας

Στην Αθήνα και στα Σκόπια θα βρίσκεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή ο Αμερικανός ειδικός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, κομίζοντας νέα πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η πλήρης καταρράκωση του διεθνούς κύρους της Ελλάδας και το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως όργανο των Γερμανών, σε συνδυασμό με το ότι στα Σκόπια βρίσκεται το μεγαλύτερο κέντρο της CIA στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δεν προοιωνίζονται κάποια θετική για τη χώρα μας πρόταση του Νίμιτς, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό θα το διαπιστώσουμε εμπράκτως σε ελάχιστα 24ωρα, αν όχι αύριο κιόλας.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αυτήν την εποχή δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα ούτε καν απέναντι σε μια τόσο αδύναμη χώρα όπως η ΠΓΔΜ λόγω του καθεστώτος ξένης επικυριαρχίας που έχει επιβάλει η Γερμανία στη χώρα μας. Ευτυχώς όμως που και τα Σκόπια βρίσκονται απομονωμένα αυτόν τον καιρό.

Το κόλπο της επαναγοράς


του Γιώργου Δελαστίκ

Οι Έλληνες χρεώνονται, οι Γερμανοί πληρώνουν, οι Αμερικανοί εισπράττουν! Ακριβέστερα, πνίγονται στα δάνεια εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι, πληρώνουν επίσης εκατομμύρια Γερμανοί φορολογούμενοι και εισπράττουν Αμερικανοί κερδοσκόποι! Αυτό αποκαλύφθηκε με θεαματικό τρόπο ότι είναι και η ουσία του κόλπου της επαναγοράς των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Έφριξαν οι πάντες όταν έμαθαν ότι ένας και μόνο κερδοσκοπικός αμερικανικός οίκος ονόματι Θερντ Πόιντ κέρδισε μέσα σε τέσσερις μήνες …μισό δισεκατομμύριο δολάρια αγοράζοντας και πουλώντας ελληνικά ομόλογα, ενώ θεωρητικά κερδίζει αυτή τη στιγμή άλλο ένα δισεκατομμύριο, έχοντας επενδύσει συνολικά μόλις 1 δισ. δολάρια!

Άστεγος: ο γείτονας της διπλανής πόρτας


Παπαντωνίου Κ.
«Με έβλεπαν στην τηλεόραση και δεν πίστευαν στα μάτια τους». Ο Λεωνίδας είναι άστεγος εδώ και τρία χρόνια. Οι συγγενείς του το ανακάλυψαν μόλις πριν από λίγους μήνες χάρη σε ένα ρεπορτάζ. Ποτέ δεν πίστευαν ότι ένας δικός τους άνθρωπος θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Κι όμως «δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεται κανείς".
Άνεργος για αρκετούς μήνες, από ένα σημείο κι έπειτα αδυνατούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις του."Βρέθηκα σε αδιέξοδο. Δεν είχα χρήματα ούτε για σάντουιτς. Ακόμα και τότε, όμως, δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα τα έχανα όλα, ότι θα θα έμενα άστεγος". Η κρίση στην οικοδομή δεν του έδινε επιλογές.

Ο,τι είναι πραγματικό δεν είναι και λογικό

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Κι όμως λίστες με  «λεφτά, υπάρχουν»!
Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τη λίστα με τους100… υπερδισεκατομμυριούχους του πλανήτη που δημοσίευσε το «Bloomberg», η περιουσία των οποίων ανήλθε το 2012 στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένη κατά 241 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο).
Λογικά πράγματα, θα πει κάποιος, από τη στιγμή που ζούμε στον καπιταλισμό. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Οταν οι πολλοί εξαθλιώνονται, κάποιοι λίγοι κερδίζουν. Αλλωστε, όταν μιλάμε για τους 100 Κροίσους, στην πραγματικότητα δε μιλάμε παρά για τους μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες μερικών από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κόσμου.

Υπέρ Ζεράρ Ντεπαρντιέ

του Νίκου Ορφανού
Σκίτσο Ανδρέα Πετρουλάκη
  
Πλούσιος δεν είμαι. Και ούτε ήμουν. Μεροδούλι – μεροφάι μια ζωή. Πότε περισσότερα, πότε λιγότερα. Όπως οι περισσότεροι πλέον. Δεν ζηλεύω τον πλούτο. Άλλωστε δεν θεωρώ πλούτο το χρήμα. Αλλά το σέβομαι. Πολύ μάλιστα. Ιδίως αν είναι αλλουνού. Επίσης δεν θεωρώ ότι όποιος έχει λεφτά είναι ντε και καλά κλέφτης. Γνωρίζω ότι το σύστημα στη χώρα μας είναι αμιγώς κλεπτοκρατικό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στην έννοια του αυτοδημιούργητου και ακόμη και σε αυτή την ανελέητη ελληνική βρωμιά, υπάρχουν αρκετοί. Στο εξωτερικό δε πολλοί περισσότεροι.

Η άνοδος και η πτώση του Γ. Παπακωνταντίνου στο Guardian


Την πτώση του Γ. Παπακωνταντίνου περιγράφει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian. Από τα σαλόνια των Βρυξελλών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ελέγχεται πλέον ως υπεύθυνος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, όπως γράφει η εφημερίδα. 

Ο Guardian αποκαλύπτει μάλιστα ένα sms που είχε στείλει η Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου λίγο μετά την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πίσω στο 2011. 

Τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν.....

Μαρία σε αγαπώ όπως και τότε..