Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»


Με την συνήθη πλέον πρακτική των κατεπείγοντων νομοσχεδίων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή σειρά νομοσχεδίων που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στους όρους του μνημονίου ώστε να γίνει ευκολότερη η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού που κατατίθεται σήμερα, αναμένεται να έρθει στη Βουλή – πιθανότατα τη Δευτέρα -, νόμος που θα περιλαμβάνει 5 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έτσι ώστε να καλυφθούν οι «προαπαιτούμενες πράξεις» για τη δόση του Μαρτίου. Η κυβέρνηση βιάζεται θα φέρει για ψήφιση φορολογικό – Π.Ν.Π. έτσι ώστε άμεσα ο Στουρνάρας να ενημερώσει Eurogroup και ΔΝΤ για την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί.

Πλήθος κόσμου και πολιτικών αρχηγών στις εκδηλώσεις για τη στήριξη του Τσάβες


Δίνει θαρραλέα μάχη για το λαό του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη φτώχεια και ενάντια στο θάνατο τον ίδιο. Του ευχόμαστε να βγει για μια ακόμη φορά νικητής. Γ.Ζ.
Ο λαός της Βενεζουέλας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου (ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η ορκωμοσία του Προέδρου Τσάβες), άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το παλάτι Miraflores, έδρα της εκτελεστικής εξουσίας, στο Καράκας, για να δηλώσει την αγάπη, την συμπαράσταση και την υποστήριξη του στον Πρόεδρο και στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.
"Είμαι με τον πρόεδρο και στα καλά και στα κακά.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας και είμαστε όλοι εδώ, στο δρόμο. Ζητώ από το Θεό να του δώσει δύναμη και να επιστρέψει πίσω σιδερένιος για να πολεμήσει για την πατρίδα μας", λέει ένας υποστηρικτής του από το πλήθος.

«ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο Κ. ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ


Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, διαπιστώθηκε ότι στη δήλωση πόθεν έσχες του κ. Δούκα του 2010 οι καταθέσεις του ήταν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ λιγότερες σε σχέση με το 2009 και γι΄αυτό αποφασίστηκε να του ζητηθούν διευκρινίσεις. Ο κ. Δούκας φέρεται να δηλώνει σε δημοσιογράφο ότι “ξέχασε” να δηλώσει το ποσό.
Κατά τα λοιπά και όπως ήταν αναμενόμενο η επιτροπή αποφάσισε να διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη το πόθεν έσχες του Γιώργου Βουλγαράκη . Οι διευκρινίσεις που έδωσε γραπτώς ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης για το ποσό που εμφανίζεται να είναι κατατεθειμένο στο εξωτερικό στο όνομα της συζύγου του κρίθηκαν επαρκείς από την επιτροπή ενώ το θέμα της κατάθεσης της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

πηγή: matrix24.gr

Χασάν, ο αόρατος


Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Θα ήθελα να σου πώ πως με λένε Χασάν Σουλεϊμανί Χελμαντί και κατάγομαι από το Αφγανιστάν. Πως ο παππούς μου σκοτώθηκε από τους Ρώσους κι ο πατέρας μου από τους Ταλιμπάν. Πως κι εγώ παρα τρίχα τη γλίτωσα από τους Αμερικάνους. Πως έχω κι εγώ ιστορία. Πως κι εμείς πολεμήσαμε από το Μεγαλέξαντρο και μετά και πως κανείς δεν μας κατάκτησε. Ούτε Εγγλέζοι, ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι. Αλλά δεν σε νοιάζει γιατί δεν με βλέπεις. Είμαι μικροκαμωμένος γιατί ποτέ δεν είχαμε αρκετό γάλα για όλα τα παιδιά της οικογένειας. Και είμαι ήσυχος γιατί έτσι αντιμετωπίζω τα δύσκολα: σκύβω για να περνάει η θύελλα. Έτσι κατάφερα να φτάσω ως εδώ. Δεν με ενδιαφέρει η πατρίδα σου, δεν θέλω να στην κλέψω. Θέλω κάπου να κοιμηθώ χωρίς να ακούω πυροβολισμούς και ρουκέτες. Στη δική μου αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο όταν έφυγα. Τώρα, μου λένε πως τα πράγματα έχουν ηρεμήσει αλλά δεν τους πιστεύω. Άλλωστε, και να θέλω, δεν μπορώ να γυρίσω πίσω. Ούτε και να πάω κάπου καλύτερα.

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 9 ΤΟΥ ΝΟΜ/ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο του υπουργείουΔιοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά συγχωνεύσεις καικαταργήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, οι οποίες θα οδηγήσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στο προθάλαμο της ανεργίας που είναι το μέτρο τηςδιαθεσιμότητας.

Ωστόσο, ηχηρό "χαστούκι" για την κυβερνητική κοινοπραξία υπήρξε η καταψήφηση του άρθρου 8που αφορούσε την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και την ενσωμάτωσή του στοΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ειδικότερα, σε σύνολο 257 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 126 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 131, στην ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Δούκας: Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους


 

Φτύστέ  τον να μην τον ματιάσουμε..ΓΖ

Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως γράφει ο κ. Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).