Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΜΠΙΡΑΝΤ


Πλήθος κόσμου συνέρευσε σήμερα στην κηδεία του Τούρκου δημοσιογράφου, Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, στο τέμενος Τεσβικίγε, στην Κωνσταντινούπολη.

Οπως αναφέρει η Χουριέτ, στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκούλ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, πολιτικοί και χιλιάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, από μουσικούς μέχρι διπλωμάτες, επιχειρηματίες, αλλά και κληρικούς.

«Αγαπούσαμε πολύ τον Μπιράντ. Στις 9 Ιανουαρίου δειπνήσαμε στο σπίτι του και περάσαμε όμορα. Κανείς απο μας δεν είχε φανταστεί αυτό το πράγμα. Αλλά πάντα γίνεται το θέλημα του Θεού και πρέπει να υπακούμε σε αυτό», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Είχε υπηρετήσει την τουρκική και τη διεθνή κοινωνία, καθώς και την παγκόσμια ειρήνη για πολλά χρόνια. Ήταν διανοούμενος, γενναίος και δημοκρατικός. Πάντα υποστήριζε τα αιτήματα των μειονοτήτων. Του είμαστε ευγνώμονες», προσέθεσε ο κ.Βαρθολομαίος.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Για πρώτη φορά ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαφοροποιήθηκε από την επίσημη κομματική γραμμή της ΝΔ και δεν ψήφισε μόνο για παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς) αλλά ψήφισε και στην κάλπη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο κ. Καραμανλής γνώριζε ότι ο Πρωθυπουργός θα ψήφιζε μόνο στην κάλπη για την πρόταση της κυβέρνησης που προέβλεπε παραπομπή σε προανακριτική για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Εντούτοις ο κ. Καραμανλής ακολούθησε τον δικό του δρόμο επιλέγοντας να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες, όπως έπραξαν και άλλοι βουλευτές που ανήκουν στο λεγόμενο «καραμανλικό μπλοκ».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύει το Εθνος ο κ. Καραμανλής ψήφισε πιθανότατα και για παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου επειδή δεν ξεχνά ότι η πρώτη κίνηση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας ήταν να σύρει τον προκάτοχό του σε εξεταστικές επιτροπές (Βατοπέδι, ομόλογα).

πηγή: iefimerida.gr

176 χρόνια μεγάλα λόγια για όμορφη πόλη

Από την ανακήρυξη της Αθήνας σε πρωτεύουσα, οι δήμαρχοι υπόσχονται λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, τα οποία ωστόσο πολλαπλασιάζονται σαν τη Λερναία Υδρα

Αναδάσωση στον Λόφο του Αστεροσκοπείου αμέσως μετά τον πόλεμο

Οταν ο Κωστής Παλαμάς έγραφε για την Αθήνα και την αποτιμούσε σαν «διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι», δεν είχε στον νου τη σημερινή τερατούπολη. Στη δεκαετία του 1920 κοσμούσαν την ελληνική πρωτεύουσα μερικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα . Τα περισσότερα από εκείνα τα νεοκλασικά θυσιάστηκαν στον βωμό της ανοικοδόμησης τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Ομως, μη φανταστεί κανείς ότι η πόλη της Παλλάδας ήταν κάποιος επίγειος παράδεισος. Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το κέντρο της ο κόσμος ζούσε σε ελεεινές συνθήκες.

Ούτε ένας χωρίς φαΐ, περίθαλψη και στέγη, του Δ.Κωνσταντακόπουλου


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Τι θα έκανε ο κ. Σαμαράς, o κ. Λαζαρίδης, ο κ. Μεϊμαράκης, οι Υπουργοί και Βουλευτές, αν τα παιδιά τους δεν είχαν να φάνε ή παρουσίαζαν συμπτώματα υποσιτισμού; Υποθέτουμε ότι κάτι θα έκαναν. Κάτι θα έκανε ο Πρωθυπουργός αν δεν έβρισκε το φάρμακο που χρειάζεται για το μάτι του και κινδύνευε να το χάσει.
Αυτά που ο κ. Σαμαράς πράττει για τον εαυτό του και τα παιδιά του, ως άτομο, δεν τα πράττει όμως για τον ελληνικό λαό, που του έκανε την τιμή να τον εκλέξει Πρωθυπουργό! Διαβάζαμε στην «Ελλάδα αύριο», τις προάλλες, ότι υπολογίζονται σε 2.2 εκατομμύρια οι νεόπτωχοι ‘Ελληνες που απευθύνθηκαν στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής για ανθρωπιστική βοήθεια. Περίπου δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας. Στα σχολεία της Ελλάδας, το 2012 και εντός ευρώ, παιδιά λιποθυμάνε από υποσιτισμό.

Πενήντα φυλλάδια πολιτικού κόμματος, του Δ.Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου


Τα παιδιά στην Ελλάδα μένουν στο σπίτι των γονιών ως τα τριάντα τους, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να τα λέμε «παιδιά». Τους κάνουμε δώρα, τα χαρτζιλικώνουμε, κι αν κάνουν και καμιά βλακεία, κάνουμε τα στραβά μάτια. Τα παιδιά είναι παιδιά.
Ο Σερντάρ ήταν εικοσιεφτά χρονών, δηλαδή παιδί. Χτες το βράδυ στα Πετράλωνα, με άλλα λόγια, δολοφονήθηκε ένα παιδί. Απλά, για παιδιά σαν τον Σερντάρ, το πράγμα είναι πιο περίπλοκο. Ο χρόνος δεν μετράει το ίδιο. Ο Σερντάρ δεν ήταν ακριβώς παιδί – όπως κανένας εργάτης δεν είναι παιδί. Δεν ήταν ούτε «παιδί από το Πακιστάν». Ήταν απλά Πακιστανός. Χτες το βράδυ στα Πετράλωνα, λοιπόν, δολοφονήθηκε ένας Πακιστανός. Και για να μη δραματοποιούμε καταστάσεις, ας πούμε απλά όπως η ΝΕΤ ότι ο 27χρονος Πακιστανός «έχασε τη ζωή του».

ΣΤΟ ΕΔΑΔ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η ΓΣΕΕ, προκειμένου να αντικρούσει μέτρα που περιλαμβάνονται στα μνημόνια, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα.
Παράλληλα, στις 28 Ιανουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των εθνικών ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη Μαδρίτη, όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός της δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την εισαγωγή του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς καλούν το Σάββατο σε πανελλαδικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια, με τίτλο «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική». Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ θα γίνει παρουσίαση της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς την ίδια μέρα θα προβούν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ Η ΤΤΕ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ» ΤΟ Τ.Τ.


Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος «εξαφάνισαν» με απόφασή τους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατεξοχήν τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης στη χώρα μας και ταυτόχρονα την τράπεζα με τους καλύτερους οικονομικούς δείκτες, σύμφωνα με την Blackrock, σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση αυτή προετοίμαζαν ήδη από τον Αύγουστο του 2012, με τη γνωστή δήλωση του κ. Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητάς του Τ.Τ.
Με την απόφαση αυτή, συνεχίζει, καταργείται η τελευταία δημόσια τράπεζα στην Ελλάδα και μηδενίζονται με «ληστρικό» τρόπο οι αποταμιεύσεις των 72.000 μικρομετόχων της.

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BROOKINGS ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ


Για τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, τις προοπτικές της Ελλάδας και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας και η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα μιλήσει στο Brookings Institute, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ πραγματοποιείται στον απόηχο των επαφών που είχε στο Βερολίνο και εκτιμάται ως ένα ακόμη άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους ισχυρούς εταίρους της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη από τις 21 έως τις 26 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά. Θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings στις 22 Ιανουαρίου με θέμα «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

ΔΝΤ: ΑΒΕΒΑΙΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ


Αβέβαιες παραμένουν βραχυπρόθεσμα οι προοπτικές της πορτογαλικής οικονομίας και μεσοπρόθεσμα παραμένουν σημαντικοί οικονομικοί κίνδυνοι, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην έκθεσή του το Ταμείο αναφέρεται στο τεταμένο κλίμα στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας αλλά και των ολοένα ισχυρότερων αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης στα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας.

Η προσπάθεια δεν υπήρξε μάταιη αλλά οι προκλήσεις παραμένουν και ακόμα δεν έχει έλθει ο καιρός για τα συγχαρητήρια, σημείωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Πορτογαλία Αμπέμπε Σελασιέ.
Παράλληλα το ΔΝΤ χαιρετίζει τη «σημαντική» προσπάθεια των πορτογαλικών αρχών προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ «METRON ANALYSIS»

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ!

Η Iskra αναδημοσιεύει από διάφορες ιστοσελίδες τα ευρήματα, τα οποία συνέλεξε από δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, η οποία δημοσιεύεται στην έκδοση του Σαββάτου (19/1) της εφημερίδας "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ".

Πολιτικοί παρατηρητές εξέφραζαν έντονα ερωτηματικά για τα ευρήματα των τελευταίων, ιδιαίτερα, δημοσκοπήσεων και τόνιζαν στην Iskra ότι αυτά τα ευρήματα, σε σημαντικό βαθμό, εντάσσονται σε μια έντονη επικοινωνιακή προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα κλίμα στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς και μεταβολής του πολιτικού προβαδίσματος υπέρ της ΝΔ.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι καθόλου άσχετος με τις λυσσώδεις "εμφυλιοπολεμικού" τύπου επιθέσεις ενάντια στην Αριστερά το τελευταίο διάστημα και την "διαβολική" συστηματική επιχείρηση αλλαγής της πολιτικής ατζέντας.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος για τον Δήμο Ζωγράφου

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ!

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 3.200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ!

Iskra: ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδοςανακοίνωσαν αυθαίρετα ένα μείζον εθνικό έγκλημα και σκάνδαλο, το οποίο πλήττει βάναυσα το δημόσιο συμφέρον, οδηγεί τοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) στο «σπάσιμο» και την εκποίηση του «υγιούς» τμήματος, που επονομάζεται «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», σπρώχνει στην αβεβαιότητα, στη δραστική περικοπή μισθών και ίσως στην απόλυση, τους 3.200 εργαζόμενους και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τα λεφτά τους χιλιάδες μικρομέτοχοι του ΤΤ (72.000) !!!
Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιώργου Προβόπουλου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αναλαμβάνει να διαχειριστεί το «νέο ΤΤ», έγιναν ενκρυπτώ, χωρίς να έχει γίνει ο παραμικρός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους, χωρίς την παραμικρήενημέρωση της Βουλής και χωρίς τη δημοσιοποίηση των μελετών που έχουν διεξάγει για τη θέση και τις προοπτικές του ΤΤ διεθνείς εταιρίες, όπως η Black Rock. 

ΠΟΡΝΕΣ : ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Κοινωνία και πολιτεία κρατούν ερμητικά κλειστά τα μάτια μπροστά στο άγριο έγκλημα του σωματεμπορίου και τα θύματα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια δεύτερη Εδέμ.

Η Μιλένα είναι ένα 17χρονο κορίτσι από τη Σερβία. Λεπτοκαμωμένο, με μικροσκοπικά προκλητικά εσώρουχα, περιφέρεται για περισσότερο από έναν χρόνο στην Ελλάδα προκειμένου να προσφέρει «ικανοποίηση» σε πελάτες. Της αλλάζουν συνέχεια «πόστο» για να μην γίνει αντιληπτή η ύπαρξή της σε «ανεπιθύμητους». Για μια εβδομάδα τη μεταφέρουν και σε πορνείο τής οδού Φυλής. Ένα ταξί τη μεταφέρει καθημερινά προς και από τον χώρο «εργασίας» προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η πλήρης απομόνωσή της από ανθρώπους. Η «Κ», που ακολουθεί τα μέλη τού Σωματείου Υποστήριξης και Αποκατάστασης Εκδιδομένων Ατόμων «Νέα Ζωή» σε μια από τις τυπικές επισκέψεις τους σε τέτοιους χώρους (ενημερώνουν σε διάφορες γλώσσες τις κοπέλες για τα δικαιώματά τους), τη συναντά εκεί. Μας αντιμετωπίζει ΅μ ένα ψευδεπίγραφο χαμόγελο ευθυμίας, που με δυσκολία κρύβει τον φόβο.