Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ναρκοπέδιο φόρων Αφαίμαξη €7 δισ. μόνο από ακίνητα



Κόσμος συνωστίζεται στην Εφορία για διεκπεραίωση υποθέσεων. Από το 2009 και εντεύθεν επιβλήθηκαν οκτώ έκτακτες φορολογίες, οι περισσότερες εκ των οποίων μονιμοποιήθηκαν
Οπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς, δεν ακούει τίποτε άλλο παρά δραματικές ιστορίες για φόρους που κλονίζουν μαζικά τους φορολογουμένους και τα νοικοκυριά.
Επειτα από τρία χρόνια συνεχούς επιβολής έκτακτων φόρων, άμεσων και έμμεσων, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών τείνει να εξαντληθεί, καθώς σε καιρό εισοδηματικών απωλειών τα φορολογικά βάρη γίνονται δυσβάσταχτα. Πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε ιδιοκτησίες και ακίνητα που δεν αποδίδουν εισόδημα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαιτίας του υπερβάλλοντος φορολογικού βάρους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βγάλουν στο σφυρί ακόμη και πατρογονικά ακίνητα σε πόλεις και χωριά.
Από το 2009 και εντεύθεν επιβλήθηκαν οκτώ έκτακτες φορολογίες, οι περισσότερες των οποίων μονιμοποιήθηκαν.Μόνο από το «χαράτσι» των ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών βεβαίωσε σε περίπου 5,5 εκατ. καταναλωτές της ΔΕΗ φόρους ύψους 5 δισ. ευρώ για το 2011 και το 2012.

« Η ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΟΠΛΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ

Στα χαρακώματα ξανά οι ισχυροί με όπλο την υποτίμηση

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

«Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», είχε πει ο Πρώσος στρατηγός και πρώτος θεωρητικός του πολέμου Karl von Clausewitz. Σήμερα εκτός από τον «συμβατικό» πόλεμο των όπλων έχουμε και τον… πόλεμο των νομισμάτων.
Οι πρώτες «σφαίρες» στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο, έπεσαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δηλώσεις του νέου Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων ιθυνόντων οι οποίες επανέφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα του σκληρού ευρώ.
Η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει και η Ιαπωνία να τυπώνει χρήμα με την προσφιλή μέθοδο της «ποσοτικής χαλάρωσης», δηλαδή της αγοράς ομολόγων με στόχο το χρήμα που θα δημιουργηθεί να πέσει στην αγορά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Κανείς δε νοιάζεται για τίποτε εκτός από την διευκόλυνση της Τροκας για τη λεηλασία της χώρας...

ΑΜΦΙΒΆΛΛΕΙ ??? ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ !!!!

http://anarxaszante.blogspot.gr/

Κατσέλη για «αντιμνημονιακό» Λοβέρδο: Προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ


Για ψευδείς ισχυρισμούς κατηγόρησε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, σχολιάζοντας τα λεγόμενά του περί συμμετοχής της στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ.
«Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος», δήλωσε η κ.Κατσέλη.
«Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση» πρόσθεσε η κα Κατσέλη.
http://www.koutipandoras.gr/

Κόντρα Παπανδρέου με «αντιμνημονιακό» Λοβέρδο


Λίγο ακόμη να χτυπηθεί ο Παπανδρέου από Λοβέρδους  , Χρυσοχοίδηδες  και λοιπή παράφωνη κομπανία και γίνεται ΗΡΩΑΣ!!! Γ.Ζ.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντρέα Λοβέρδο, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου ότι διαφώνησε με την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο. Μιλώντας στην εκπομπή «Η άλλη όψη» ο πρώην μνημονιακός υπουργός υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, σχέδιο στο οποίο αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου.
Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρεου εξεδόθη ανακοίνωση η οποία καταλογίζει στον κ. Λοβερδο «ρήξη με την αλήθεια, υποκρισία και έλλειψη γενναιότητας». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι σχετικές αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο πάρθηκαν ομόφωνα, και η πολιτική αυτή δικαιώνεται καθώς την ακολουθούν και οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ». Τέλος, αποδίδει τα λεγόμενα Λοβέρδου στην ανάγκη δημοσιότητας. «Κρίμα Ανδρέα» καταλήγει.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ...ΗΡΩΑΣ !...


http://logoplokies.blogspot.gr/
Σε επιδημία τείνει να εξελιχθεί η αρρώστια – ψώνιο, που εκδηλώνεται με την φαντασίωση διάσωσης και αναστύλωσης της Κεντροαριστεράς.
Ο Αντρίκος Λοβέρδος, αν και σχετικός με τα της Υγείας, την κόλλησε, και, νάτος στα χνάρια του Δελαπατρίδη κι αυτός.
Δεν ξέρω με τι κομπογιαννίτες «γιατρούς» έμπλεξε κι ασπάστηκε τη θεωρία τους, πως, πέρα των άλλων ματζουνιών, έχει ανάγκη κι από το αντιΠαπανδρεϊκό «χάπι», για να πετύχει η θεραπεία του και να προσεγγιστεί το όνειρο της θερινής νυκτός του, στο οποίο …πρωταγωνιστεί, ως σωτήρας – ηγέτης και του χώρου και της χώρας !
Καλό, όμως, είναι να συμβουλευτεί και κάποιον original «θεραπευτή», προκειμένου να τον διαβεβαιώσει, πως η σκηνή της παραπάνω φωτογραφίας, μόνο στα μοντάζ των «Λογοπλοκιών», μπορεί να διαμορφώνεται !...

Τα παράλογα χαράτσια έφεραν ζημία 15 δισ. ευρώ

Άχρηστα και καταστροφικά τα μέτρα που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση...
Κάθε φορά που επέβαλαν και ένα νέο χαράτσι, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό του τόπου μας, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο, ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα που μας ζητούσαν... Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα, πώς είτε είναι αδαείς και έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» στα οικονομικά, είτε, εάν είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι, θέλουν για κάποιους λόγους να «γονατίσουν» την ελληνική κοινωνία.
Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, «χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία. Και το αποτέλεσμα; Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Βουλγαρικές πινακίδες: το ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»!

Βουλγαρικές πινακίδες: το ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»!Η αύξηση του φόρου για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να ... «κατεργαστούν τέχνας».
Η λύση βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου με τη διαμεσολάβηση «κατάλληλων» γραφείων οι κάτοχοι τωνπολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.
Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι το ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων, όπου αντί τα κρατικά ταμεία να επωφεληθούν από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου, θα ζημιωθούν πάλι κατά κάποια δεκάδες εκατομμύρια που στο μεταξύ θα έχουν χαθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, από τις ασφάλειες κ.λπ.

Οι μνημονιακές πολιτικές και οι υποτακτικοί τους διαγράφουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από το χάρτη

Ερώτηση Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Όπως είναι γνωστό η τρικομματική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες άσκησης πολιτικής στη τρόικα, η οποία με το πρόσχημα της «τεχνικής βοήθειας» διοργανώνει επισκέψεις της TASK FORCE σε όλα τα Υπουργεία.
Η αποστολή αυτών των επισκέψεων είναι ο υποτιθέμενος έλεγχος της δημοσιονομικής κατάστασης, η αξιολόγηση των υπηρεσιών κάθε Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, αλλά ο τελικός στόχος είναι η επιβολή πολιτικών που διαλύουν κάθε πλευρά της κοινωνικής πρόνοιας.

Κόβουν πια ό,τι βρουν

Αναδημοσίευση από το ΠΟΝΤΙΚΙ, 
Πετσοκόβουν και πάλι τις επικουρικές συντάξεις για να βγάλουν τα κουκκιά τα τζιμάνια της κυβέρνησης… Οι νέες μειώσεις θα υπερβούν και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις και θα φανεί στις τσέπες των συνταξιούχων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους με την ένταξη της πλειονότητας των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Η νέα πραγματικότητα, ταυτόχρονα, σηματοδοτεί τη ριζική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, καθώς το κράτος πλέον δεν θα καλύπτει ενδεχόμενα ελλείμματα του ταμείου, όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά θα προχωρά αυτόματα στη μείωση συντάξεων. Μάλιστα, οι παρεμβάσεις θα μπορούν να γίνουν ακόμη και ανά τρίμηνο, ανάλογα με την αποδοτικότητα της διαχείρισης των κεφαλαίων του, πέραν του όγκου των εισφορών.