Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αλ.Τσίπρας στο tvxs.gr: Αν ψάχνουν για προβοκάτορες στο ΣΥΡΙΖΑ, να το ξεχάσουν


«Το νέο παιχνίδι είναι ότι τάχα έχουμε εσωτερικά προβλήματα,η εσωκομματική σύγκρουση μάλιστα έχει προαναγγελθεί από εκδότες. Αλλά δεν υπάρχουν προβοκάτορες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»: Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο tvxs.gr και τον Στέλιο Κούλογλου, ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στο minimum πρόγραμμα που θα έπρεπε να έχει η κυβέρνηση κοινωνικής και εθνικής σωτηρίας την οποία προτείνει, προαναγγέλλει νέες διεθνείς πρωτοβουλίες για το ελληνικό πρόβλημα ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Βενιζέλο «όμηρο» του κ. Σαμαρά. Επίσης παραδέχεται ότι στον επικοινωνιακό, αλλά όχι τον κοινωνικό, πόλεμο των τελευταίων ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί.

Στέλιος Κούλογλου: Το Σάββατο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας θέτει ζήτημα θανατικής ποινής, που είναι σοβαρό θέμα. Το έθεσε ως προσωπική άποψη αλλά είναι ένα θέμα που αν το έθετε κανείς επίσημα θα έβγαινε εκτός Ευρώπης. Μέρες πριν ο Κουράκης σε ένα επιστημονικό συνέδριο διατυπώνει μια ιδέα. Και όμως είδηση γίνεται η ιδέα του Κουράκη, κάτι που είναι συνέχεια άλλων πραγμάτων, που θέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια σε μια κατάσταση άμυνας. Έχετε κατά κράτος χάσει τον επικοινωνιακό πόλεμο.

Από 1 Απριλίου "βύθιση" του μισθού στα 476 ευρώ - Από 1-1-2014 και νέα μείωση στα εφάπαξ


"Διαζύγιο" με την ΕΓΣΣΕ φαίνεται να παίρνουν οι επιχειρήσεις, αφού οι ατομικές συμβάσεις που συνοδεύονται από δραματικές περικοπές στους μισθούς έχουν κυριαρχήσει στην αγορά και καθημερινά πληθαίνουν.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου οι εργοδότες ακόμη και αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν να επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζόμενούς τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης.

Και η "βύθιση"...

Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και είναι κάτω των 25 ετών θα αμείβονται με 510 ευρώ
μικτά (που σημαίνει 440 ευρώ καθαρός μισθός μετά τις κρατήσεις!!!), ενώ όσοι προσλαμβάνονται και είναι άνω των 25 ετών θα αμείβονται με 586 ευρώ μικτά, δηλαδή 476 ευρώ καθαρός μισθός.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ !



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Νέα 24ωρη γενική απεργία προκηρύχθηκε για τις20 Φεβρουαρίου, σε όλο τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά από πίεση τωνταξικών συνδικάτων και των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων, απόφαση που ακολούθησε τις σημερινές επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις σειράς ομοσπονδιών.
Κύρια αιτήματα της νέας απεργίας είναι:
- Η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.